Красота и мода

18 неща, които трябва да се избягват по време на бременност - грешки, които никога не трябва да правите!

Pin
Send
Share
Send


Бременността е прекрасен период в живота на една жена, най-големият дар на Бог. Може да се наложи да направите някои жертви през този период, които си заслужават за нероденото ви дете. Трябва да се внимава, за да се осигури добро здраве на вас и на вашето дете. Има няколко неща, които може да се наложи да се откажете по време на бременността. Докато някои от тях може да са лоши за вашето здраве като цяло, някои може да се окажат трудни за отказ.

Списък на нещата, които трябва да се избягват при бременност:

Има различни неща, които бременната дама трябва да внимава или да се въздържа от бременност. В тази статия ще намерите различни предмети или упражнения, които трябва да държите настрана или да използвате с повишено внимание.

1. Избягвайте алкохола:

Алкохолът е сред хората, които трябва да избягват нещата при бременност. Въпреки, че само малко количество може да не причини много вреда, но прекалено голяма част от него е много опасно за здравето на майката и бебето. Алкохолът, който пиете, влиза в кръвта ви. Пиенето по време на бременност може да бъде сериозно вредно, защото алкохолът, който консумирате, преминава през плацентата и по този начин достига до вашето бебе. Черният дроб на бебето не може да го обработва толкова бързо, колкото може тялото ви. Твърде много алкохол значително повишава риска от спонтанен аборт. Той също така увеличава шанса на бебето да има ниско тегло при раждане. Той може също да причини разстройство на алкохолния спектър на плода, което може да причини сериозни здравословни проблеми на Вашето бебе, като сърдечни дефекти и поведенчески разстройства.

Виж повече: Колко калории трябва да яде бременна жена

2. Излезте от дима:

Пушенето не е добро за вас или вашето бебе. Цигарите увеличават риска от бебета с ниско тегло при раждане. Тютюнопушенето също може да увеличи шансовете на бебето да бъде родено преждевременно или с респираторни проблеми.

За жени, които обикновено не пушат, бременността е крайната терапия с отвращение. Дори само един полъх на тютюн може да ви накара да се почувствате гаден. Но иначе редовно пушачите може да се окажат по-трудно да се откажат, особено когато има допълнителен стрес от бременността. Сега бебето е ваш приоритет и всеки дим, който не приемате, е добра новина за детето ви. Това е един от списъка с неща, които трябва да се избягват по време на бременност.

3. Кажете „не“ на наркотиците:

Лекарствата все пак са много вредни за нормалното функциониране на човешкото тяло. Те стават опасни, когато имате бебе във вас, за да се погрижите за него. Всяко лекарство, което приемате, също се взема от вашето бебе. Независимо дали използвате канабис, кетамин, екстази, кокаин или друго незаконно наркотично вещество, вие също ги предавате на бебето, защото наркотиците преминават през плацентата. Това значително увеличава риска от усложнения при бременност и фетални аномалии. Понякога дори предписаните лекарства, като обезболяващи, могат да взаимодействат негативно с тялото ви по време на бременност. Посетете лекар или акушерка, за да се консултирате за правилната доза на лекарството и други възможни алтернативи, ако е необходимо.

Виж повече: Стилът на лятната бременност

4. Избягвайте вредни химикали:

Химикали в ежедневни предмети като опаковки за храни и напитки, почистващи препарати, пестициди и бои също могат да се окажат вредни за вас и вашето бебе по време на бременност. Опитайте се да избягвате излагането на продукти и храни, които могат да съдържат химикали като бисфенол А и фталати, които могат да засегнат нероденото ви бебе. Това са нещата, които бременните жени трябва да избягват. Макар че влизането в контакт с ежедневни химикали е неизбежно, трябва да сте наясно с възможните рискове и да вземете всички предпазни мерки, които можете.

5. Храна, която трябва да се избягва:

Има доста дълъг списък с храни и неща, които трябва да се избягват по време на бременността в първия триместър. Известно е, че някои видове сирене, ракообразни и повечето морски храни, рядко месо, кофеин са вредни за бременността. Храна, която съдържа бактерии, трябва да се избягва, тъй като те могат да причинят инфекции и в екстремни случаи да доведат до спонтанен аборт, преждевременно раждане или инфекция при новороденото. Умереността над въздържанието е ключът към тази фаза. Трябва да сте наясно с рисковете и да вземете необходимите предпазни мерки.

6. Без кофеин:

Изследванията сочат, че високите нива на кофеин могат да доведат до спонтанен аборт или ниско тегло при раждане. Препоръчително е да не надвишавате 200 мг кофеин на ден. За да намалите приема на кофеин, като същевременно изпълните и целта си, бихте могли да заместите ежедневните си чаши с безкофеинови опции или билкови чайове. Те ще поддържат освеженото през деня, като същевременно не причиняват вреда на вашето бебе.

Виж повече: Грижа за косата за бременни жени

7. Избягвайте боядисване на косата:

Въпреки че е напълно добре да оцветявате косата си по време на бременност, огромните дози от химикалите, използвани в полу-постоянни и постоянни бои за коса, биха причинили сериозно увреждане на бебето. Ако го правите сами у дома, препоръчително е да носите ръкавици и отворете прозорец за вентилация. И поради повишените хормони, може да сте по-податливи на алергична реакция от боя. Така направете тест 24 часа преди приложението.

8. Избягвайте слънчевите бани:

Кожата ви става много по-чувствителна по време на бременност. Топлинният удар също може да бъде много опасен за плода. Така че, най-добре е да останете на сянка, да се охлаждате и хидратирате, отколкото да прекарвате часове в тен. Също така използвайте слънцезащитен крем с висока SPF дори за известно време отвън.

9. Няма тежка тренировка:

Редовните аеробни упражнения са полезни за здравето и ви държат годни и активни по време на бременност. Въпреки това, тежката работа води до стрес в тялото и бебето. Той може да предизвика напрежение в ставите и умора. Всеки стрес на бебето е нежелателен.

10. Избягвайте болните хора:

Някои заболявания лесно се предават. По време на бременността имунната ви система е слаба и може лесно да бъде засегната. Избягвайте хора, страдащи от херпес зостер, варицела или рубеола, освен ако не сте взели необходимите предпазни мерки.

11. Не прескачайте храната:

Правилното хранене и редовността му са много важни по време на бременността. Вие не само ядете за себе си, но и за вашето бебе. Много е важно да сте редовни с храната. Пропускането им може да ви накара да се почувствате слаби и уморени. Той също така няма да осигури необходимото хранене на бебето.

12. Избягвайте токчета:

Петите могат да бъдат много неприятно да се разхождат през целия ден. Сега, когато сте бременна, центърът на тежестта е извън баланс. Вие не искате да се колебаете в тези високи токчета и да падате, причинявайки вреда на вашето бебе. Те са сред основните неща, които трябва да се избягват при бременност.

13. Избягвайте нежелана поща:

Яжте здравословна и питателна домашно приготвена храна. Нежеланата храна съдържа повече от необходимото количество масло и подправки, което не е добро за здравето. Уличната храна може да съдържа бактерии и други микроби, вредни за вас и вашето дете. Тези нездравословни храни са неща, които трябва да се избягват при бременност.

14. Избягвайте някои лекарства:

Може би винаги сте използвали един и същ балсам за главоболие или изпукали едно и също хапче за болка. Но сега, когато сте бременна, е много важно да попитате лекар, ако приемате някакво лекарство за бебето.

15. Избягвайте тежки домакински задължения:

Може да сте жена на къщата и да държите всичко в ред е по-скоро навик. Въпреки това, в тази крехка фаза не се натоварвайте с тежка работа. Вашето бебе е първият ви приоритет. Подчертаването на домакинската работа са неща, които трябва да се избягват по време на бременност.

16. Акупунктура и масаж:

Докато някои реципрочни лечения, например акупунктура и масаж, се чувстват защитени по време на бременност, има ограничено потвърждение, което показва колко успешни са те. Въпреки това, все още има обстоятелства по време на бременност, когато те не могат да бъдат защитени. Например, вашият корем не трябва да се търка по време на първите три месеца от бременността.

По принцип е безопасно да имате акупунктура, когато сте бременна, и трябва да потърсите квалифициран акупунктурист, който има широко обучение и опит с бременни дами. Напълнете акупунктурата си с това дали сте бременна, защото специфични фокусиращи терапии с игла не могат да бъдат използвани по време на бременността.

17. Котки:

Токсоплазмозата е типично заболяване, което се случва при много птици и гръбначни, включително хора. Паразитът, наречен „Toxoplasma gondii“ (T. gondii), може да бъде намерен в котешки тор или почва или котешка носилка, която е заразена със заразена котешка дефекация.

Опасността от заразяване с токсоплазмоза е ниска. Ако получите токсоплазмоза в първия триместър на бременността, опасността от преждевременно раждане се разширява и може да причини зрителна недостатъчност и увреждане на мозъка при неродено дете.

18. Рентгенови лъчи:

Ако е възможно, трябва да се въздържате от рентгенова снимка, докато сте бременна. Здравните специалисти ще проучат дали вашето лечение може да се задържи, докато имате дете. Например, те ще проучат дали предимствата на лечението надвишават като цяло безопасната рентгенова снимка. Те могат също така да обмислят използването на друга стратегия за изобразяване, по-скоро, например, ултразвуково сканиране.

Съществува малка опасност от вродени дефекти и проблеми с физическото и психическото развитие. Във всеки случай излагането на радиация може да навреди на клетките на тялото, което може да създаде опасност от злокачествено заболяване. Това е причината дозата радиация, използвана като част от рентгенова снимка, е толкова ниска, колкото може да се очаква. Рентгеновите лъчи по време на бременност предават малка опасност от излагане на нероденото бебе на радиация, която може да причини ракови заболявания в детска възраст.

Ще откриете широка гама от противоположни данни в мрежата, в книгите и в списанията. Бъдете разумни, уверете се в своите импулси и не забравяйте, че да бъдете будни никога не са ужасна мисъл. Ако всичко друго се провали, говорете с Вашия лекар. Имайте предвид, че няма да сте бременна до края на времето. Дръжте го заедно, тъй като тези отвъд достижимостта и упражненията скоро ще бъдат достъпни за вас още веднъж.

Това са някои от нещата, които трябва да се избягват по време на бременността. Всяка жена е загрижена за това какво е правилно и какво не е за тяхното бебе по време на бременност. Има някои неща, които са задължителни за добро здраве, докато има някои неща, които трябва да избягвате напълно по време на тази фаза. Бъдете наясно, стойте в безопасност и дайте на бебето най-доброто.

Гледай видеото: Die 5 Biologischen Naturgesetze - Die Dokumentation (Април 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send