Грижа за косата

Как да разрес косата си?

Pin
Send
Share
Send


През целия ден косата преминава през безброй проблеми и решения. Въздухът е твърде горещ и косата започва да се къса? Просто го преобърни в кок и забрави за него. Нагоре Нагоре Родителската учителска среща изисква ли от вас и от нея да бъдат и двете рокли с най-доброто във вашите формали? Просто хвърли косата си в плътна плитка и нейната в две понита. Дали горещият човек от английски клас ще мине покрай вас след няколко минути? Просто отворете косата и го разтъркайте за объркан вид. Косата ни минава през много решения и в края на деня се свежда до важните нишки.

Защо гребен?

Добре ли е да се разресва косата си? Баба винаги ви принуждаваше да привързвате косата си, докато удряхте чувала и не съществуваше просто застояла православна традиция зад нейното разсъждение, а по-скоро солидна наука. Докато хвърляме и обръщаме мечтите си през нощта, косата има триене с възглавницата, което води до слабост и счупване на косата. По същия начин косата се нуждае от подходящ гребен, преди да продължите деня. След дълъг ден, преди да се пенсионирате за нощта, уверете се, че сте я изчесали отново веднъж. Междувременно носете малка удобна четка за ежедневни експертни настройки на косата.

Виж повече: Как да избегнем косата

Разресването има много ползи, различни от обичайното уреждане на косата. Когато разресвате косата си, скалпа изпитва натиск от зъбите на гребена, което от своя страна стимулира кръвообращението. С правилната циркулация, сега можете лесно да отглеждате дългата си закъсала коса без да се притеснявате.

Знайте типа си:

Първите основи на разчесването на косата е да се знае типа, който е най-подходящ за вас и тук първо започваме с видове гребени. Ако имате по-тънка консистенция на косата и сте избрали къси пухкави пластове, винаги се опитвайте да се придържате към гребена на зъбите. Ако имате тънка, но дълга коса, използвайте гребена на зъбите за вашия скалп, но се придвижете до четка за коса, докато разресвате гривата си.

Когато разресвате дебела коса, нищо не подхожда по-добре от силна четка. Същото важи и за гривата. След като сте го изгладили, използвайте гребен за зъби, за да го уредите.

Виж повече: Как да използвате шампоан правилно

Как да разрес косата си:

Ето списък с 5 важни съвета и трикове за правилното разресване на косата, както следва.

  • Когато започнете да разресвате косата си, уверете се, че първите са подредени. Ако се опитате да разресвате косата си със заплитания, не само ще загубите много коса, но и ще усетите болка и трудност.
  • Винаги започвайте от края. Отделете косата си от средата и съберете едната страна с ръката си. С четка или гребен започнете леко разресване през долните слоеве. Не се колебайте да използвате ръката си, ако трудните връзки не слушат гребените.
  • Бавно се придвижвайте до средата само след като долните краища са подредени. Последната част е скалпа. Ако косата ви е разделена по средата, следвайте линията на косата и я гребете настрани.
  • След като сте изгладили двете страни надолу, използвайте гребен за разделяне, за да разделите косата на желаното разделяне. Можете дори да опитате метода на флип и метене, където косата е разчесана назад и след това да направите подходящ дял, предните ключалки и щракнат встрани и пометен. Това дава по-дефиниран и изпълнен с обем вид.
  • Винаги избягвайте разресването на влажната коса. Ако имате влажна коса и разресване е необходимо, моля следвайте горните правила, където ще се разресва долните краища и се движите нагоре. В случай на заплитане на влажна коса, използвайте водна сила, за да размажете косата си. След това я подсушете преди разресване.

Виж повече: Как да използваме гел в косата

Гледай видеото: Колоски. Коса на 12 иглах на вязальной машине knitting machine (Юли 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send