Красота и мода

Как да използваме алое вера при диабет?

Pin
Send
Share
Send


Има различни причини тези дни, че човек може да страда от хипергликемия или диабет. Това е много често нарастваща загриженост за няколко души. Това може да бъде фатално, тъй като това води до неправилно балансиране на захарта в кръвния поток, което може да доведе до внезапни инсулти или дори до проблеми със сърцето. Това може да доведе до други здравословни и физически проблеми като умора или прекомерно изпотяване. Това може да причини неправилно кръвообращение, което може да доведе до мигрена и други проблеми с дишането. Следователно това е нарастваща загриженост за много хора, които страдат или са били тествани с това заболяване.

Има някои начини, по които човек може да запази това под проверка. Добър физически режим на работа се казва, че е много полезен и това може да контролира правилната циркулация и пациентът остава под контрола, че нивата на захар остават под контрол. Това може да включва редовни съчетания на лека тренировка като свободни ръчни упражнения и други видове медитация или йога също могат да бъдат полезни.

Има и други форми на разтягане, които могат да помогнат при контролирането на физическата тренировка. Другият лесен метод е да се включат ефективни плодове и зеленчукови грехове в диетата и да се получи по-малко глюкозна диета.

Хората често препоръчват диетичната сладост като добавки и по-малко приема на сладки продукти. Пресни плодове и зеленчуци в балансирана диета винаги са важни и това трябва да се прави в подходящи количества, така че тялото да получи достатъчно храна.

Виж повече: Предимства на Amla за диабет

Проучванията и проучванията показват, че Алое Вера или гелът, когато се консумират или дори екстрактите, могат да помогнат за контролиране на глюкозата. Вижда се, че екстрактът от това растение съдържа ефектите, които превръщат хипергликемията в хипогликемия и това работи добре за понижаване на нивата на захарта и за пациенти с IDDM или инсулинозависим мелитус.

Това също е доста добро и ефективно за NIDDM или неинсулинозависими пациенти със захарен диабет. И двата вида пациенти могат да се възползват много от консултацията с лекар и да консумират органичен сок от растението в естествена форма в 5 ml до около 10 ml на ден. Тази доза варира съответно. Това може да бъде увеличено до 15 мл според препоръките на лекаря. Това помага за намаляване на проблема. Това обаче трябва да се направи със съвет от лекаря. Предпазните мерки трябва да се вземат под внимание.

Виж повече: Как да увеличите витамин В12

Други точки и предпазни мерки относно приема на Алое Вера:

  • Трябва да се отбележи, че сокът от Алое Вера трябва да бъде органичен и да не се обработва, тъй като намалява естествените стойности. Това трябва да се вземе под внимание. Обработката на сока може да намали ползите, които може да даде, когато е естествено.
  • Вкусът може да бъде горчив, затова може да се направи смесване само на една капка мед. Това не трябва да бъде повече.
  • Той съдържа естествени антиоксиданти и това спомага за намаляване на всякакви форми на възпаления и също така детоксикира организма. Това може да бъде полезно за нормално дишане, за да се отървете от кашлица и студ и други малки рани, които могат да бъдат вътрешни или външни.
  • Лигавицата на това растение е богата на полисахаридно влакно, което се нарича глюкоманан. Това лесно се разтваря и намалява съдържанието на глюкоза.
  • Той също така съдържа антрахинони и протеини, наречени лектин, които могат да свързват глюкозата заедно и помагат за правилното кръвоснабдяване на тялото.
  • Редовната консумация може да доведе до понижаване на нивата на захар с около 40% до 60% за около два месеца.
  • Това обаче е богато на слабителни средства. Ако се приема в неправилни дози, може да предизвика диария, а също и неправилно червата.

Виж повече: Карибското масло е добро за очите

Източник на изображението: Shutterstock

Гледай видеото: Защо алоето на Форевър е най-доброто? (Април 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send