Йога

Самастити (Тадасана) - Как да направим и ползите си

Pin
Send
Share
Send


Самасхити или Тадасана (планинската поза) е една от най-религиозните йога пози и всъщност произлиза от популярна книга за позита на йога в старите дни. Samasthiti е основно санскритска дума, която означава "ограничаване на притежанията". Експертите казват, че тази поза е начинът да се свържем с линията на гравитацията, която съществува вътре. Тази конкретна йога поза изобщо не е твърда.

Вместо това, това е една от най-удобните йога позиции никога и не се нуждаете от много практика, за да овладеете тази великолепна поза. Номерът е да поддържаме връзката с вътрешната гравитация, която също може да се каже, че е връзка ум-тяло. Освен ако и докато не сме в състояние да осигурим тази връзка, тази поза няма да ни направи добро.

Samasthiti е една от онези йога пози, чрез които можем да постигнем стабилност, комфорт и спокойствие. Тази поза на йога ще отпусне ума и нашето тяло от сърцевината, която е от съществено значение преди случайно да скочи в офисните си дрехи или училищна униформа. Дълго време беше казано, че концепцията за тази позиция ще възстанови мира в този свят.

Как да правим Самастити Йога Поза: t

Следването е най-ефективният и професионален начин за изпълнение на тази йога поза. Така че, ако сте начинаещ, направете следното.

  1. Първо, ще трябва да започнете с докосване на пръстите на краката, но не забравяйте да държите петите малко отделно един от друг. Сега съди арката на крака и бавно се разпръскваш на пръстите на пода или на пода. Сега зависи от вас да установите правилно заземяване. Колкото по-добър е вашият баланс, толкова по-ефективна е тази поза за вас. Ще трябва да усетите лъжата на енергията, която минава през тялото, особено в краката.
  2. Сега, бавно завъртете бедрата и бутайте опашната кост, която ще предизвика леко движение в долната част на корема.
  3. Третата стъпка е за раменете. Завийте раменете нагоре към ушите и ги преместете отново надолу. Това движение ще отвори гърдите и ще улесни дишането. Въпреки това, докато правите това, не оказвайте натиск върху долните ребра, нито пък се връщайте назад.
  4. На четвърто място, преместете ръцете си встрани и прикрепете главата си към центъра и разперете пръстите. Протегнете пръстите и дланите си така, че да са изправени пред бедрата ви. Също така дръжте брадичката си успоредна на пода и гледайте напред. Поддържайте тази поза за известно време. Не забравяйте да поддържате връзката с вътрешната си гравитационна линия.

Не забравяйте да дишате, тъй като е от най-важните компоненти, за да направите тази поза успешна. След 30-35 минути се върнете в първоначалната си позиция и направете няколко повторения.

Виж повече: Как да правим Сасакасана

Ползи от Samasthiti йога поза (Tadasana):

1. Samasthiti ефективно подобрява стойката и баланса на тялото. Тази поза на йога също укрепва бедрата, глезените и коленете.

2. Доказано е, че е полезно за облекчаване на ишиаса и други основни проблеми с гърба. Ако имате проблеми с дишането, това е правилната поза за изпълнение. Samastitihi също ще повиши способността ви да се фокусирате върху въпроси и теми.

3. Самасхити също така отпуска мускулите на задните части и сърцевината и подобрява еластичността в тези области.

Виж повече: Ползи за Paryankasana & Parsvottanasana

Гледай видеото: Tadasana or SamasthitiMountain Pose Benefits, How to Do & Contraindications by Yogi Sandeep (Април 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send