Красота и мода

Ефективна ли е сярата за акне?

Pin
Send
Share
Send


Акнето е много устойчив проблем, с който много тийнейджъри и дори възрастни се сблъскват всеки ден в по-голямата част от живота си, поради постоянната нужда от бързо хранене и което се подхранва от забързания начин на живот. Стресът е още една причина за причиняване на акне, което е химическа реакция върху кожата ви. За да се отървете от тези досадни акне има няколко домашни средства, от които можете да избирате, но винаги се консултирайте с вашия дерматолог по този въпрос. Сярата е известна като много вещ агент при отърваването от акне, тъй като помага да се поглъщат химикалите върху кожата ви, които са основната причина за акне. Вижте ползите от сяра за акне.

Какво е сяра?

Сярата е жълто-оцветен химикал, който е известен главно със своите дезинфекционни свойства. Използва се в масла, дезинфектанти и торове. Сярата се използва широко и в медицинската индустрия за лечение на различни кожни заболявания. Сярата мирише на гнило яйце и е вкус.

Как работи сярата върху акне?

Сярата е едно от най-ефективните лечения на акне. Пъпките обикновено се причиняват от излишното производство на масло под жлезите на кожата. Този себум се улавя в порите, пораждайки бактериални инфекции. Серен акне лечение се случва чрез изсушаване на този излишък на масло върху кожата и контролиране на себум. Той причинява отлепване на периферния слой на кожата. Този ексфолиант помага при производството на нови клетки, създавайки начин за свежа, гладка кожа.

Как да използвате сяра за акне?

Сярата може да се използва в много форми за борба с проблемите с акне. По-долу са дадени няколко домашни средства за използване на сяра за акне като начин за ефективно лечение.

Сярна маска за лице за акне:

А сярна маска акне е идеален начин за лечение на акне, ако имате чувствителна кожа, защото сярата е добре познат за накисване на излишната мазнина от кожата ви позволява на кожата да диша, което е доста ефективен начин за да се отървете от акне ефективно. Въпреки че сярата не може да се използва директно върху кожата, тя е много полезна, когато се разрежда с почти еднакво количество вода. Сярата има много отчетлив мирис на гниещи яйца, които понякога могат да бъдат доста дразнещи, особено ако се готвите да излезете някъде, защото миризмата на сяра остава с вас от доста време, така че винаги е по-добре да се използва маскиращ агент с повече доминиращ и сладък аромат със сяра, когато се готвите да го приложите. препоръчително е да нанасяте сярата през нощта преди лягане, така че миризмата да изчезне до сутринта. Опитайте този метод, за да изпитате сярната маска за ползите от акне.

Ще имаш нужда:

 • Сяра Прах - 1 супена лъжица
 • Масло от жожоба - Малко капки

Метод:

 • Направете гъста паста от сяра на прах и масло от жожоба
 • Нанесете върху засегнатите региони
 • Измийте след 15 минути

попиване:

Другият начин за лечение на акне със сяра е чрез използване на чиста сяра директно върху засегнатите от акне области. Вземете набор от чисти тампони и го потопете в сярата, след това намажете засегнатите от акне области и оставете сярата да престои най-малко един час преди да я измиете с хладка чиста вода. Dabbing е перфектен начин за лечение на акне чрез директна работа с тях. Оцветяването на сярата ви позволява да лекувате акнето си изключително, без да го накапвате към другите части на кожата.

Виж повече: Най-добър контрол на раждаемостта при акне

Измиване със сяра:

Ако търсите бързо решение за акне, тогава се препоръчва измиване със сяра, където трябва да измиете лицето си с разредена версия на сярата. Направете това поне три до четири пъти в седмицата за бързи резултати. Колкото повече го правите през седмицата, толкова по-бързи и по-добри резултати ще получите. Използването на сапун е хубаво след измиване, защото сапунът ще ви помогне да действа като ароматизиращ агент, който ефективно маскира миризмата на сяра.

Виж повече: Цинк за лечение на акне

Директно прилагане на сяра за акне:

Сярата може лесно да се нанесе и измие, което го прави идеален начин за лечение на акне. Ако не искате ръцете ви да миришат на лоши яйца поради сярата, препоръчително е да носите ръкавици, когато нанасяте сярата върху лицето си. Сярата няма дълготрайни ефекти, освен миризмата, която прави много безопасно да се държи около къщата, въпреки че е необходимо да получите съгласие от вашия дерматолог, преди да опитате нещо първо.

Серен сапун: работи ли?

Сярните сапуни набира популярност за лечение на акне, особено на тялото. Смята се, че тези сапуни, базирани на сяра, работят ефективно при ограничаване на акне. Обикновено серните сапуни се комбинират с други агенти като ретиноид, за да се намали доминиращата, пикантна миризма на сяра. Той действа, като унищожава бактериалния растеж и убива кожните клетки на епидермиса. Това действие се нарича Кератолитик, което помага за отстраняване на излишното масло и клетки, които блокират порите.

Тяхната ефективност обаче все още е въпрос, тъй като много проучвания доказват, че серните сапуни не са най-доброто лечение за акне.

Странични ефекти от третиране със сярно акне:

Сярата третира акне чрез изсушаване на маслото и премахване на горния слой на кожата. Това свойство понякога води до прекомерна сухота и отлепване на кожата. Най-честите странични ефекти при прилагане на сяра върху кожата са:

 • Изгарящо усещане
 • Сърбеж и дразнене
 • Лъжеста кожа
 • Задух
 • Трептене и зачервяване
 • копривна треска

Докато някои лекари твърдят, че ефективността на сярата се противопоставя на други лечения на акне, редица индивиди са се възползвали много от този химикал. Сярата третира акне и помага на хората, покрити с одеяло от пъпки, да въздъхнат с облекчение. Важно е да знаете как да използвате този елемент внимателно, тъй като той е мощен химикал и може да обърне ефектите. Ако имате пъпки, но нямате суха кожа, сярата е най-добрият избор!

Виж повече: Лазерно лечение за пъпки по лицето

Гледай видеото: The Great Gildersleeve: New Neighbors Letters to Servicemen Leroy Sells Seeds (Април 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send