Красота и мода

Техники за медитация на третото око

Pin
Send
Share
Send


Третият също е известен като вътрешното око. Това е способността на човека да усеща енергии, които съществуват около тях. Според хиндуистката митология, бог Шива е имал третото око. С подходяща медитация и добри техники може да се отвори третото им око, което в крайна сметка ще засегне тяхната епифизна жлеза. По-долу е споделено основно разбиране.

1. Изберете среда:

Изберете място, което е тихо; място, където можете да седнете и да се отпуснете за тридесет минути. Винаги не е нужно да бъде напълно безшумен. Най-добре е обаче да отидете на място, което е свободно от шум или хаос. Не е възможно да се практикува медитация в претъпкани места.

2. Поддържайте позицията си:

Седнете на земята и кръстосайте краката си. Дръжте гърба си изправен и поставете ръцете си на колене. Можете също така да седнете на стол, ако седите на земята е твърде трудно за вас. Подкрепете горната част на тялото с помощта на коремните си мускули. Дръжте и раменете си надолу.

Виж повече: Свами Вишвава Медитация

3. Отпуснете тялото и ума си:

Може би най-важният и важен начин да отворите тялото и ума си е да отпуснете тялото и ума си. Не натягайте мускулите си и не дръжте тялото си прекалено стегнато или твърдо. Разхлабете и завъртете главата си от едната към другата страна. Съсредоточете се изцяло върху физическия свят и усетете усещането за всичко около вас; дори светът отдолу.

4. Направете го навик:

Направете го навик да медитирате всеки ден. Ако се обучавате за четири до пет минути всеки ден, ще бъдете подготвени да преодолявате различни предизвикателства в живота и да се концентрирате по-добре, докато практикувате медитацията на Третото око.

5. Обърнете внимание на мечтите си:

Много хора днес са в състояние да предвиждат бъдещето често чрез своите мечти. Въпреки това, преди да направят това, те трябва да следят какво наистина виждат. Те трябва да започнат дневник на мечтите си и да го държат близо до леглата си, за да могат да я запишат след събуждане. Също така, те трябва да наблюдават дали някой от сънищата се е сбъднал.

Виж повече: Ползи за медитация на двойно сърце

6. Слушайте инстинктите си:

Имали ли сте някога чувство за човек или събитие, което не можете да обясните? Имали ли сте някога усещането, че нещо може да се случи в някоя част на света? Ако сте запознати с тези емоции, тогава сте се съгласили с инстинктите си. Затова най-добре е да наблюдавате тези чувства, да ги записвате и да ги четете, за да разберете връзките.

7. Бъдете наблюдател:

Опитайте се да отидете в ресторант или кафене и да наблюдавате другите присъстващи хора. Без да бъде груб, слушайте разговорите им. Опитайте се да помислите как тези хора се познават и какъв е контекстът на техния разговор. Опитайте се да си представите какво мислят, дори когато не говорят.

8. Съвети:

За да разберем концепцията за третото око, е важно да имате основни познания за индуизма и будизма. Трябва също така да разберете, че дълбоко вътре във вас е мястото, където съществува цялата вселена. Дори и да сте настигнали няколко дейности, трябва да отделите няколко минути за медитация. Това ще ви накара да осъзнаете.

Виж повече: Медитация на Буда

9. Признаци на третото око:

Ще разберете, че третото ви око се е събудило, когато започнете да виждате неща в сини или пурпурни цветове. Може също да видите интензивни бели точки или черно небе, изпълнено с много звезди. Въпреки че изглежда доста предизвикателно, ежедневната практика ще ви помогне да достигнете там скоро.

Трета медитация за начинаещи:

Тази трета медитация на очите е ясен метод за центриране на психиката, фиксиране на прираста и повишаване на умствената яснота. Чакрите са критични фокуси на жизнеността, които се проявяват през цялото ви тяло. В продължение на много години поддържането на чакрите е свързано с поддържането на психическото и физическото благоденствие. Чрез медитация на чакра, можете да подобрите баланса на ключовите си чакри и да приведете вашето благополучие и психическо поведение в по-спокойно състояние. Седнете нагоре с изправен гръбнак, раменете хлабави и гърдите отворени. Поставете ръцете на коленете с дланите.

Техники за медитация на третото око и как се прави медитация на третото око - стъпки мъдро обясняват

За съвети за това, че сте по-добре запознати с общата си среда и увеличавайки вътрешния мир, прочетете!

1. Намерете чакрата на третото си око:

Чакрите са жизнеността в тялото ви. По принцип, те са колела на жизненост, които се приспособяват по гръбнака. Има седем чакри и всеки се сравнява с алтернативна част от физическото, умственото и отвъдността. Вашата трета чакра е 6-та чакра.

Третата чакра е разположена на преден план в ума ви, между двете очи. Подходящо е над скелето на носа ви.

Когато се замислите, опитайте се да концентрирате мозъка си върху тази чакра. Той надзирава да ви помогне да видите света по-очевидно.

2. Изберете правилната среда:

Медитацията е отличен сред най-добрите устройства, които ви помагат да отворите третото си око. Като предавате повече внимание на вашата осведоменост, ще имате способността да получите по-добър достъп до психологическата яснота, която е свързана с третото око. Централната цел на медитацията е да ускори психиката, за да си почине една идея или въпрос. Важно е да изберете място, където да се чувствате добре, когато започнете да медитирате.

3. Настройте позицията си:

Асоциацията на ума и тялото е критична в медитацията. Колкото по-приятни сте физически, толкова по-малко изискващи ще бъдат да се концентрирате около вашия медитационен обект или мисъл. Смята се, че най-добрата позиция за медитация е някакво разнообразие от седящи със сгънати крака на земята.

4. Изберете медитационен обект:

Обект на медитация може да бъде идея или физически въпрос. Целта на бране е да я направи по-малко взискателна за ума ви да се центрира. Това ще защити разсъжденията ви от криволичене и ще направи медиацията ви по-ефективна. Блестящият огън е всичко друго, но не е трудно да се вземе поглед и успокоява хората.

5. Изберете мантра:

Мантрата е дума или израз, които ще преосмислите в средата на отражението. Можете да заявите мантрата вътре или, така че всеки да чуе - това е индивидуална склонност. Вашата мантра трябва да бъде близо до дома и значима за вас. Вашата мантра трябва да бъде нещо, което трябва да се координира в мозъка ви, или вашето съзнание. Например, можеш да преосмислиш: "Избирам блаженството". Това ще ви помогне да укрепите и ще се съсредоточите около чувството на блаженство по време на деня.

6. Направете график:

Медитацията е обучение. Това означава, че първото преминаване няма да бъде голямо постижение. Мозъкът ви може да се пошепне или дори да кимнете. Да измислим как ефективно да отразяваме е процедура и отнема време. Направете медитация на част от вашия последователен живот. Започнете с малки увеличения, вероятно пет минути или дори само две. Не след дълго ще се почувствате по-добре с процедурата и ще имате възможност да отделите повече възможности за медитация всеки ден.

Предимства на пробуждането на третото око:

Има многобройни ползи от събуждането на третото око. По-долу са изброени някои от ползите.

 • Инстинктът ви се разширява (чувство за бъдеще)
 • Това те прави по-внимателен и познаващ
 • Разширено астрално пътуване
 • Психически движения
 • Той разширява безстрашието и самоувереността
 • Той подобрява вашите неземни характеристики
 • Той помага в разбирането на Вселената
 • Тя помага при намирането на вашите отговори от околната среда
 • Това повишава вашата дешифрираща сила
 • Той намалява нервността, мъките и страха
 • Отнема ви минало разследване, мислене и защита.
 • Той ви насърчава да вземате по-добри решения
 • Отива като наръчник във вашия начин на живот
 • Той разширява вашите способности и способности

В случай, че не сте леко сърце за неземното развитие и продължавате напред, третото ви око евентуално ще се отвори. Отвореното трето око е жизненоважно за вашето дълбоко напредване, като ви дава възможност да приключите допълнително настроени към себе си и вселената. С възможност да видите по-дълбоките слоеве на тази реалност, вие ще имате значително по-потапящ и задоволяващ фона като човек.

Източник на изображения: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

Гледай видеото: Техника за медитация за бързо отваряне на ТРЕТОТО ОКО с обяснение в детайли (Април 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send