Йога

Parivrtta Trikonasana (Позиция на обратен триъгълник) - как да направим и ползи

Pin
Send
Share
Send


Parivrtta Trikonasana или обратната триъгълна поза е една от най-популярните йога пози и е доказано полезна за премахване на болки в гърба. Това не е лесна поза. По-скоро това е малко предизвикателство в сравнение с другите пози йога. Тази поза включва редица части от тялото като гръбначния стълб, краката, гърдите и белите дробове.

На санскрит 'Parivrtta' означава 'да се движи наоколо' и 'trikon' означава 'три ​​различни ъгли'. Първо се изпълнява Trikonasana, която е триъгълна поза. Само след това се извършва обърната триъгълна поза. За начинаещи, тази поза може да бъде малко предизвикателна, но те ще го обичат. Практикуването на тази поза ежедневно лесно ще ви доведе до професионално ниво.

По това време фокусът и концентрацията ви ще бъдат на върха на класациите. Движението е най-важната част от тази поза. Само с правилното движение тази поза ще бъде от полза или иначе ще бъде просто загуба на време и усилия. Тази поза е също така ефективна за увеличаване на баланса на тялото, тъй като краката са на път да поемат много стрес. Тя ще укрепи гърба и краката и ще увеличи еластичността в тези части. Нека да прегледаме малко подробности за тази отлична стойка.

Как да направим обърната триъгълник поза?

Първо, трябва да стигнете до низходящата кучешка поза или Adho Mukha Svanasana. След това премести десния си крак малко пред себе си. Дръжте ръцете успоредни на стъпалото, което е отпред и оставете предната крака да носи телесното тегло. Повдигнете горната част на тялото, докато гърбът е прав и го задръжте така.

Сега внимателно, без да се нарушава тази поза, завъртете левия си крак върху петата по диагонал. Дръжте долната част на долната част на крака или глезена с дясната си ръка, така че долната част на гърба да носи тежестта и да няма прекалено голям натиск върху дясната ръка или може да наруши стойката.

Виж повече: Parivrtta Parsvakonasana

Разгънете предния крак, без да извивате тялото си или да огъвате гърба си. Гърбът трябва да е твърд почти през цялата поза. Сега използвайте бедрото и изправете гърба си правилно и започнете да вдишвате и издишвате правилно. Сега натиснете лявата ръка на крака и завъртете горната част на тялото отдясно.

Отново не поставяйте прекалено силен натиск върху ръката и оставете гърба да поддържа телесното Ви тегло. Начинаещите може да не са в състояние да преобърнат тялото си, така че в този момент те могат да протегнат дясната си ръка към тавана. Сега завъртете главата си надясно и опънете врата си нагоре. Триъгълник ще бъде оформен между двете страни с разпръснати отпред ръце и крака.

След като приключите, докарайте левия си крак напред и изпълнете отново това упражнение.

Виж повече: Неподдържана стойка за плешка

Предимства на обърнатата йога поза:

Има някои спиращи дъха предимства на Позицията на обратния триъгълник, които са обсъдени по-долу:

  • Първо, тази поза на йога може да разтегне и укрепи еластичността на глезените, краката, както и в бедрата.
  • Второ, стойката на йога на обратния триъгълник е много добра за гръбначния стълб, гръдния кош, раменете, слабините, прасците, бедрата и телетата.
  • На трето място, тази йога поза насърчава правилното дишане и достатъчен поток от кислород в тялото.
  • Четвърто, органите на корема се стимулират от енергичното разтягане на тази поза.

Виж повече: Мукта Хаста Сирсасана

Снимки Източник: Сток на затвора

Гледай видеото: Йога Айенгара - адхо мукха шванасана йога, продвинутый уровень (Април 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send