Йога

Маласана (гирляндна поза) - как да направим и ползите си

Pin
Send
Share
Send


Йога по свой собствен начин е помогнала на много животи по много различни начини. Дългите длъжности в офиса и уморените вечерни завръщания могат да бъдат компрометирани само от една добра сесия на йога, която ви освежава до ядрото с неговите малки участъци и обрати. Дори в най-ранните сутрини, когато мъгливото небе ви предпазва от движение на солидна джогинг, защо не използвате цялата тази енергия за извършване на йога с добри часове.

В случай, че се чудите как помага йога, има определени пози и пози, някои постижими веднага, някои не толкова лесно. Една такава поза е Маласана, достатъчно лесна, ако практикувате добре, достатъчно силно, ако го игнорирате. В днешната статия ще говорим за пози и ползите от тази конкретна йога.

Виж повече: Mandalasana

Как да го направим?

Английското име на тази поза се нарича Гарланд. Позата на гирлянда зависи предимно от тонизиране на мускулите на тялото, като същевременно ви позволява да изпълнявате ежедневните си клекове по едно и също време, в същото упражнение. Сега, когато имате същност на това, което предстои, нека да започнем с тренировката. Всичко, от което се нуждаете е йога мат и вашата пълна концентрация.

За тази поза, ние ще изискваме от вас да седнете на пръстите на краката си, коленете се огъват, докато накланяте тялото си на бедрата. Започнете с изправено положение, гръбначния стълб и шията се подравняват. Краката ви трябва да се разпъват, но да са прави и паралелни един на друг. Сега запазвайки стабилността на врата и мозъка, започнете да огъвате краката си, коляното се разпростира, докато вървите.

За да разберете повече за това, това е обикновен клякам, но вместо на половината път вървим чак докрай, докато не почиваме върху наведеното коляно. По това време прекарайте ръцете си над коленете си, за да запълните малките пролуки между тях и да ги сгънете. Сега започнете с натискане на пръстите на краката си върху вътрешната част на бедрото, като приближите крайниците си до торса си. Задръжте позицията за 30 секунди, преди да вдишате и освободете стойката. Разгънете молитвените си ръце и започнете да изправяте коленете си, докато се върнете в позиция.

Виж повече: Маярасана Йога

Как ни помага?

Гирляндната поза е известна с бързото си средство срещу болки в гърба и костния мозък. Това се дължи главно на ригидността на вашето тяло, която сега трябва да бъде премахната чрез това упражнение. Когато се навеждате и се навеждате напред, за да сгънете ръцете си, теглото ви се прехвърля върху хълбоците.

В областта на налягането се създава огромен приток на кръв, отваряйки напрегнатите възли, като по този начин ви освобождава от болката.

Известно е, че йога Маласана се грижи за вашия метаболизъм, една от причините, поради която може да улесни загубата на тегло. Метаболизмът в нашето тяло гарантира, че процесът на храносмилането ни е изпълнен с бърза скорост, така че тялото може да създаде отпадъчните вещества и да използва бързо важните хранителни вещества.

Виж повече: Спинална Twist Йога

Това дава по-малко време за съхранение на храна, производство на мазнини и т.н., като ви дава по-здравословен организъм. Докато се навеждате и прехвърляте теглото си на долните крайници, коремът ви е изправен пред ситуация на натиск, което е точно как тази йога тонизира мускулите на корема и й помага да функционира по-добре.

Pin
Send
Share
Send