Йога

Матсиендрасана (гръбначен обрат) - как се правят и ползите от него

Pin
Send
Share
Send


Йога е предавана от поколение на поколение от най-умелите ясновидци, които са били начело на тази велика форма на изкуство. Наричането на йога е изкуство, тъй като тя наистина е изкуството на тялото. Правилният майстор на йога е изключително гъвкав и физически, както и психически годни, но не е необходимо да сте майстор, за да се възползвате от предимствата на йога. Йога е много лично упражнение и може да се направи от пределите на вашия дом, като ви дава усещане за спокойствие и увереност.

Йога трябва да се практикува ежедневно, за да се упражнява напълно и да се извлекат всички ползи. Йога се състои от поредица от различни позиции, от които да избирате, последвани от дълбоко постепенно дишане, за да пресъздадете напълно това упражнение. В днешната статия ще говорим за позицията на Матсиендрасана, както и за това как да го направим и ползите от него.

Матсиендрасана Йога - стъпка по стъпка инструкции и ползи:

Матсиендрасана йога - как да го направя?

Матсиендрасана е известен също като поза на гръбначния обрат, което е буквално това, което ще направим в тази поза на йога. Това може да изглежда като трудна йога поза, но за да бъдем честни, това е една от най-простите там. Чрез мек модел на разтягане и усукване, целият комплект йога е завършен. Дишането обаче все още е важна част от цялата йога.

Виж повече: Поза Йога

  • За да започнете, седнете на йога мат с протегнати пред вас крака, гръбначния стълб и шията подравнени, докато ръцете ви остават спокойно до вас.
  • Има още едно начало на тази поза, където можете да започнете с Падмасана, където седнете с кръстосани крака, наричани още лотосовата поза.
  • Сега, когато сме готови, нека започнем с тренировката.
  • Доведете един от вашите крайници, кажете ляво по целия дясно сгънат крак, а левият крак докосва земята, докато десният крайник все още е свит под него.
  • Сега започнете с усукване на тялото, до кръста нагоре. ако използвате левия крак над дясно, ще се завъртите надясно и обратно.
  • През цялото това време гръбначния стълб и костният мозък трябва да останат възможно най-прави.

Сега носете една ръка по целия път до кръстосаното коляно, за да я задържите за опора, докато другата върви обратно. Въпреки това, те често казват, че можете да държите другата ръка свободна и отпочинали. в началните етапи, обратът може да изглежда малко стеснен. С течение на времето обаче ще се успокоите. След като заключите пози, вдишайте за една минута, нормално, но дълбоко дишане, преди да отключите позицията и да се върнете към основната си поза.

Виж повече: Поза на кръг

Матсиендрасана йога - как ни помага?

Веднага щом завъртите костния си мозък на другата страна, лека болка от изтръпване ще се спусне по гръбнака ви, задоволявайки дълготрайните ви мускулни болки. Гръбначният стълб и долната част на гърба преминават през твърдо удължение в това упражнение, поради което болките в гърба и костния мозък се разтриват. Тази йога е известна като усилвател на адреналина.

За да се гарантира бързото храносмилане, изпълнете тази йога половин час преди хранене. Тъй като ние завъртаме стомаха, червата се поставят под налягане, чрез което те работят с бърза скорост, като по този начин осигуряват бързо храносмилане.

Предишната спомената точка ме води до още една полза, която е висок метаболизъм. Високият метаболизъм гарантира, че всички хранителни вещества в храната, които се разграждат в тялото ви, работят правилно, като отделят подходящите сокове и хранителни вещества, така че да не се появят ненужни храни или проблеми с храносмилането. Това може да бъде свързано и със загуба на тегло.

Виж повече: Предимства на Маласана

Pin
Send
Share
Send