Красота и мода

Топ 9 Ползи от Capsicum

Pin
Send
Share
Send


Това е просто нещо повече от това, за което цветът на вегетарианската раса ни прави щастливи, и много повече от просто да бъдеш вегетарианска храна, в която има много антиоксиданти. Да, приятели, възхитителният папикус е изминал дълъг път, отколкото просто да е източник на антиоксиданти или кулинарна наслада. Вегетарианската раса има красиви цветове без съмнение, а името на вегетарианското ястие произлиза от мястото, където идва. Например;

 • Британците ги наричат ​​люти чушки, зелени чушки, червени чушки или дори сладък пипер
 • Канадците ги наричат ​​чушки
 • Американците ги наричат ​​чушки
 • Австралийците и азиатците ги наричат ​​capsicum
 • В целия свят капсулите също се наричат ​​червен пипер, халапени и кайен
 • Capsicums се предлагат по целия свят с различни имена и цветове. Например;
 • Лилавите и зелените капсици са известни с високото си качество и горчив вкус
 • Жълтите и червените капсици са известни с мекия си вкус и сладост
 • Червените чушки са всъщност зелени капси, които са узрели с времето.

Ползи от Capsicum:

Колкото по-силен е цветът на паприка, толкова повече антиоксиданти се срещат в тях, твърдят експерти. Смята се, че малък пипер може да даде много витамин С на много повече, отколкото на грозде или цитрусови храни.
Фитохимичният диапазон във всеки цвят на капсикума ще бъде различен, както и хранителните вещества. Нека да разгледаме кои цветни капсици биха направили каквото, храненето разумно.

Виж повече: Ползи за здравето на Apple

 • Жълтият капсикум осигурява зеаксантин и лутеин
 • Червеният препарат осигурява ликопен и астаксантин
 • Orange capsicum осигурява каротин, алфа, бета и гама
 • Лилавият капсикум осигурява антоцианин

Експертите смятат, че концентрацията на витамини, А, С и Е, всички от които са антиоксиданти, също е много висока в капсикумите. Ето защо казваме, яжте капсули, за да се гарантира, че щетите от свободните радикали ще бъдат неутрализирани в дългосрочен план. С помощта на такива антиоксиданти тялото няма да има токсичност и канцерогенни ефекти. Освен споменатите хранителни ползи, капсиците са богати къщи за следното;

 • витамин В комплекс
 • калий
 • манган
 • тиамин
 • молибден
 • триптофан
 • мед
 • кобалт
 • цинк

Виж повече: Ползи за плодове от червена череша

Ползи за здравето на Capsicum:

В продължение на много векове употребата на капсули е обширна, особено за здраве и благосъстояние. Въпреки това, едва в последно време лечебните и лечебни свойства за същото се изучават и изследват. В повечето случаи е доказано, че капсулите наистина са забележителни със своите лечебни и лечебни свойства. Вегетарианската храна е плътна и пълна с хранителни вещества, а когато се комбинира с други зеленчуци, плодове и билки, коефициентът на хранителните вещества на capsicums е двойно.

1. Анти-гъбични и антибактериални качества, открити в capsicum, заедно с антисептични лечебни свойства. Това е добра новина за тези, които се опитват да се борят с случаи на хранително отравяне. Capsicums също помагат на хората, страдащи от гъбични и вирусни проблеми, инфекции с дрожди, херпес зостер, пръстенови червеи и работи.

2. Антиоксидантите са по-високи в капсикумите с по-тъмни цветове и всички знаем колко е важно да имаме антиоксиданти като гладиатор, което ще ни помогне да се борим със свободните радикали по естествен път.

3. Ако вие или някой, когото познавате, страда от време на време от съсирването на кръвта, капсикумите могат да помогнат. Това е така, защото вегетарианската храна съдържа витамин С, който предотвратява съсирването на кръвта и намалява риска от инсулти.

4. Ежедневният капсикум може да задържи рака, казват експерти. Това се дължи на богатия източник на фитонутриенти и антиоксиданти в него. Двете, когато се комбинират, могат да помогнат за предотвратяване на ракови заболявания, особено около простатата, панкреаса, пикочния мехур и шийката на матката.

5. Доведете нивата на холестерола си, LDL да бъдете специфични, като изгладете капсулите, казват експерти. Концентрацията на антиоксиданти в тъмните капсули е по-висока от тази на леките, които, когато се консумират, ще помогнат в борбата с окислителния процес в кръвта. По този начин вие не само понижавате нивата на LDL, но също така и биете високо кръвно налягане

6. Когато ветровете духат студени и груби, могат да се случат студени крака. Древните лекарства предписват рязане на капсик на половина и поставянето им в чорапите. Топлината в умерени количества, генерирани от парчетата, би запазило краката топло и препечени

7. Нуждаете се от помощ с движенията на червата, тази вечер се насладете на капсикума. На следващата сутрин паприката ще ви покаже колко добре работи храносмилателния тракт. Дори газовите проблеми в стомаха ще бъдат премахнати. Лекарите казват, че капсулите помагат при стомашни язви и други инфекции

8. Имунната система се нуждае от помощ, поради което се препоръчват капсикуми, тъй като съдържа витамин С в него. Витамин С помага на белите клетки да се борят, и следователно имунитетът се увеличава в голям мащаб, когато се консумират капсикуми.

9. Подобрете метаболизма си, като се отдадете на ежедневни капсикуми. Това би помогнало да се намалят триглицеридите и да се изгорят калориите ефективно.

Виж повече: Ползи от маслото от риган

Други предимства на capsicums:

а. С яденият капсул, витамин С ще помогне да се излекува тялото отвътре, да се възстанови и изгради вътрешно увредените тъкани, да се поддържа лигавицата, да се спре кървенето от носа и др.

б. Благодарение на изобилието от витамин С в капсули, очите ви ще бъдат в добро здраве, добро зрение, добро зрение и т.н., а и няма да се притеснявате за дегенерация на макулата, катаракта и астигматизъм.

° С. Капсикумите помагат като гладиатори за облекчаване на болката, тъй като не позволяват предаването на болка. Следващият път, когато имате мигрена или главоболие, яжте капсик

Това бяха деветте най-добри причини, поради които обичаме capsicum. Ако искате да споделите някои от вашите съвети и идеи с нас, моля, пишете или коментирайте по-долу. Ние обичаме да чуваме от вас, както обичаме да споделяме с вас.

Гледай видеото: ТОП 7 ПРИЧИНИ ДА ИГРАЕТЕ С КОНСТРУКТОР (Април 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send