Красота и мода

Как естествено да се възродите от инфекция на гърдата?

Pin
Send
Share
Send


Какво е инфекция на гърдата?

Гърдата е известна също като мастит, инфекция, за която се казва, че се среща в тъканта на гърдата. Наблюдава се, че те са често срещани при майките, които кърмят, защото бактериите от устата на бебето влизат в контакт с меката кожа на гърдата, като по този начин причиняват инфекция. Този вид е известен още като лактационен мастит. Тя засяга мастните тъкани на гърдата и може да причини болезненост, подуване, болка и понякога бучки. Предимно, инфекцията на гърдата е резултат от запушени млечни канали или просто кърмене.

Какво причинява инфекция на гърдите:

Най-честата причина за инфекцията на гърдата, която може да развиете, е поради гъбички.

Гъбична инфекция на гърдите:

Гъбичната инфекция не е само проблем на гърдите Ви. Те са все по-неудобни никъде другаде по тялото ви. Гъбичките обичат да растат във влажни зони. Тя е причинена от гъбички, известни като Candida и е същата, която причинява пеленащи обриви за вашето бебе. Когато в гърдите ви се натрупа влага, поради неправилно изсушаване след душ, това вероятно ще се случи. Въпреки това, можете да се отпуснете, че всъщност редки за майките, които кърмят, да изпитат това.

Не носенето на подходяща тъкан от сутиен също може да доведе до инфекция на гърдата. Можете също да развиете инфекция на гърдата от сутиена, който използвате. Винаги отивам за памучни сутиени, тези, които са специално предназначени за кърмене. Подсушете ги на слънце. Когато носите стегнати сутиени, може да започнете да се потите, което води до влага. Не изчиствайте почвата, за да расте гъбата! Само хигиената е първата стъпка към поддържане на здравето.

Симптоми на инфекция на гърдата

Преди да започнете да вярвате, че това е инфекция на гърдите ви, ето някои неща, които трябва да проверите. Внимавайте за тези симптоми.

 • Може да започнете да изпитвате необичайно подуване. Това означава, че ще видите една гърда по-голяма от другата.
 • Постоянен сърбеж и изтръпване е друг основен симптом на инфекция на гърдата.
 • Ще започнете да усещате болка, когато кърмите бебето си.
 • Наблюдавай за осезаема и болезнена бучка в гърдите.
 • Гърдите ви ще станат нежни.
 • Ще видите големи лимфни възли в подмишниците си, а понякога и в частта на шията.
 • Внимавайте за изхвърляне на зърното, което има гной в него.
 • Друг симптом е затоплянето на гърдата и зачервяването на кожата.

Внимавайте за тези симптоми. Не се измъчвайте и не се натоварвайте, освен ако не сте сигурни, че това е инфекция на гърдата.

Естествени средства за лечение на инфекция на гърдата у дома:

И така, ако имате лек или смятате, че може да имате? Не си прави труда да подчертаваш или да се опиташ да резервираш назначаването на лекар веднага. Можете да опитате тези домашни средства първо и да видите колко всъщност се чувствате спокойни. Вижте някои от често използваните методи.

1. Топло компресиране:

Топлината може да убие гъбата. Потопете мека кърпа в топла вода и натиснете топлата кърпа в засегнатата област. Дръжте го за около 15 минути. Повторете това възможно най-много пъти по всяко време. Студената преса също работи. Той ще облекчи сърбежа, ако имате или облекчите болката от подуването. Потопете кърпата в хладка вода и внимателно натиснете върху нея засегнатата област. Повторете поне четири до пет пъти на ден за най-добри резултати и облекчение.

2. Чесън:

Чесънът има антибиотични свойства и по този начин може да помогне да се отървете от бактериите или гъбичките, които причиняват инфекцията. Той също така спомага за по-бързото възстановяване.

Как да използвам:

 • Яжте две скилидки чесън на празен стомах. Пийте го с вода или сок, ако не желаете да го имате сурово. Въпреки това, можете да използвате това в диетата си като допълнителни съставки, с щипка по-висока от всяко друго време.

3. Ябълков оцет:

Ябълковият оцет има високи свойства на противовъзпалително и антибактериално действие. Това свойство ефективно ще се бори с инфекцията, причиняваща бактерии или гъбички, навсякъде по тялото ви. Съдържа и флавоноиди.

Как да използвам:

 • В две части вода, добавете една част от ябълков оцет.
 • Използвайки памука, нанесете сместа на засегнатата гърда и я оставете да почива за около 15-20 минути.

Можете да повторите това за около два или три пъти на ден и да продължите, докато не получите облекчение от инфекцията.

4. Листа от зеле:

Друго голямо облекчение ще бъде листото от зеле. Листата ще абсорбират всякаква влага върху кожата, като по този начин го изсушават и предотвратяват натрупването на инфекция. Те също се оказват успокояващи по иначе подутите и сърбящи кожата. Известно е също, че те осигуряват освобождаване от запушени млечни канали.

Как да използвам:

 • Охладете зелените листа добре.
 • Поставете листа върху засегнатата област и го оставете, докато започне да се затопля.

Повторете лекарството, докато започне да изпитвате известно облекчение от инфекцията.

Как трябва да се погрижим?

Ето някои съвети за предотвратяване на инфекцията на гърдата с вас на първо място.

 • Изпразвайте гърдите си, като подхранвате бебето си. Изпразнете алтернативните гърди един по един.
 • Можете да добавите малко количество наситена храна към вашата диета, за да предотвратите появата на запушени гърди. Опитайте с мляко или фъстъци или дори с месо от черен дроб.
 • Не отивай за тесни сутиени, които могат да ограничат естествения ви поток от мляко.
 • Следвайте специфичен график за кърмене и го придържайте за вашата безопасност.

Не забравяйте, че няма нужда да се тревожите за това. Някои от симптомите може и да не са симптом на нищо. Но след като започнете да усещате сериозен дискомфорт, не се колебайте да се консултирате с Вашия лекар. Можете обаче да опитате нашите домашни средства за малко мигновено облекчение.

Гледай видеото: Thoughts on humanity, fame and love. Shah Rukh Khan (Април 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send