Красота и мода

Симптоми и причини за варицела

Pin
Send
Share
Send


Пилешката шарка е заболяване, причинено главно от вируса на варицела зостер (VZV). Това е силно заразна и въздушнодесантна болест. Лесно се разпространява чрез кашлица, кихане и директен контакт. Нейната започва с това, което прилича на кожен обрив по тялото ви, който в крайна сметка се развива, за да се образува суров и сърбеж. Тези петна обикновено се лекуват с всякакви следи. Пилешката шарка е много по-често срещана при децата, отколкото при възрастните.

Също така е много по-агресивно и сериозно, когато възрастните получават варицела. Това, което е забележително добро за факта, че е имало варицела, е, че няма да се сблъскате отново с болестта, тъй като тялото ви произвежда анти-тела срещу вируса. Това предотвратява връщането на болестта. Когато хората са заразени с варицела, те обикновено са имунокомпрометирани и остават заразни, тъй като все повече се появяват лезии. Най-често срещаният начин за заразяване с това заболяване не е пряк контакт, а чрез докосване на предмети, които са били използвани.

Симптоми и причини за варицела на пилетата:

Ето ръководство за вас какви са основните причини и симптоми на варицела, които ще ви помогнат да знаете какво е състоянието ви, когато сте болни от това.

Виж повече: Симптоми на Студената треска

Симптоми на варицела:

Признаците и симптомите на това заболяване са добре известни и е лесно да се установи кога се заразявате с шарка. Ето симптомите.

1. Ранни симптоми:

Тези симптоми се появяват преди вашето тяло да покаже някакви признаци или белези на заболяване. Те включват болки в мускулите, главоболие, загуба на апетит, придружен от гадене. Оралните рани също са често срещани на този етап.

Това е последвано от ниска температура и умора, които обикновено са симптомите, които човек търси, за да идентифицира проявата на болестта. Въпреки че при деца, изригването на обривите предхожда гореспоменатите симптоми.

2. Симптоми на Exanthema (Външен):

Видимите червени обриви или петна се развиват, за да образуват малки мехури и тези мехури изригват по цялото тяло. На този етап на блистера има интензивно усещане за парене и сърбеж. Възрастните имат по-голяма температура и много повече изригвания по отношение на числата. Затруднението, което обикновено възниква с този етап, е това, че се настинка. Тъй като имунната система е компрометирана в този период, има голяма вероятност тя да се развие в пневмония, ако не се погрижи незабавно. Лицето, страдащо от варицела е много заразно и този висок риск остава, докато струпеите са напълно сухи. Единственото усложнение, което е свързано с това заболяване, е херпес, който се развива в по-късния етап.

3. Усложнение на керемидите:

Когато вирусът остава латентен, след заболяването, в нервните клетки, той обикновено се контролира от имунната система. Но по-късно в живота, те могат да избухнат в реактивирана друга форма, наречена Shingles, която също е известна като Herpes Zoster. Уверете се, че след като навършите 50 години, ще получите ваксинация Зостер.

4. Загуба на апетит:

Детето ще загуби сериозен апетит, ако е заразено с вируса и скъпоценните камъни, които причиняват варицела. Ако имате проблем с апетита, тогава трябва да разберете, че може да страдате от варицела. Този проблем на варицелата е често срещан при момчетата и момичетата и може да доведе до сериозна загуба на тегло.

5. Умора:

Друг често срещан симптом на варицела е чувството на умора. Човек ще бъде изправен пред сериозни проблеми с умората, ако се занимава с такива проблеми. Умората е един от най-често срещаните проблеми, когато става въпрос за варицела. Заедно с такава умора има и много други проблеми като кожни инфекции и заболявания. Хората, които страдат от варицела се справят с тези симптоми доста често. Децата също често са жертва на тази причина и това може да се окаже изключително вредно за децата, особено.

6. Болка в шията:

Твърдото състояние на врата е още един популярен сред всички симптоми на варицела. Един човек ще бъде изправен пред някои сериозни проблеми на врата по време на фазата на варицела и тя ще изглежда така, сякаш лицето е имало сериозни наранявания на шията. Пилешки варицета не се среща само при децата, а може да се случи и при възрастни. Зародишът (или вирусът) на това заболяване винаги е бил там и ще бъде и единственият начин да се борим срещу него е да получим някакво добро познание по този въпрос и да приемем някои мерки, които ще ви държат здрави и здрави.

7. Повръщане:

Гадене и повръщане са някои от другите симптоми на варицела, които могат да влошат физическото Ви състояние. Човек ще бъде изправен пред някои сериозни стомашни проблеми като гадене и повръщане, ако той или тя са засегнати от вируса на варицела. Като цяло, децата под 12-годишна възраст са основните жертви на този симптом.

8. Главоболие:

Главоболие са друга група симптоми, свързани с варицела и те ще продължат доста дълго време.

9. Пневмония: t

Обикновено това се случва при деца, които дълго време страдат от варицела. Пневмонията е друг, най-често срещани симптоми на варицела и е придружен от кашлица и студена студ.

10. Обриви:

Последно, но не на последно място, един от най-честите симптоми на варицела е тежките кожни проблеми като обриви. Често проливането на кожата става, което означава, че състоянието ви е сериозно.

Виж повече: Симптомите на проблеми с холестерола

Какво да правим и какво не:

  • Не докосвайте тези изсушаващи мехури, независимо колко сърбеж се получава. Драскането причинява тежка кожна инфекция и оставя трайни следи. Също така сълзеният котарак, ако е в контакт с нещо или някой друг може да причини инфекции на друг човек.
  • Вашата имунна система става много слаба в този момент. Уверете се, че приемате много почивка и добра, здравословна диета за правилно възстановяване.
  • Нарежете ноктите си. Това е предпазна мярка, която трябва да вземете, така че да не потърсите нежелано мехури. Използвайте стик, ако сърбежът стане непоносим. Леко четкайте листата над сърбежа.
  • Да се ​​къпят в топла вода, в която има листа. Естественият антисептик ще предотврати инфекциите на кожата и ще ви помогне да лекувате по-бързо.
  • Използвайте лосион с каламин, за да предпазите кожата от изсушаване. Сушенето може да увеличи сърбежа.
  • Вашата диета трябва да се състои от храна, която поддържа тялото ви хладно и много плодове и зеленчуци, за да възстановите имунитета си. Препоръчително е да добавите добавки към вашата диета.
  • Следете температурата си. Обърнете Вашия лекар на посещение, ако е по-високо от обичайното.

Виж повече: Как да лекуваме домашни средства за пневмония

Причините за варицела:

Пилешки шарка се причинява от вирус, наречен Varicella Zoster Virus. Високоинфекциозният вирус принадлежи към семейството на осемте херпесни вируса. VZV остава спящ в нервите на засегнатото лице дори след години. Вирусът е често срещан в тропическите страни и засяга предимно деца над възрастни. С напредването на науката и технологиите, ваксинациите са на разположение, за да се предотврати появата на тези заболявания и променената му форма през последните години от живота.

1. Неонатална варицела:

Рискът от варицела е най-висок през първите шест месеца от бременността. Майката трябва да страда от неблагоприятните ефекти на болестта. Заболяването се прехвърля от майката към плода през плацентата. Има висок риск от увреждане на плода е изключително висок и може да варира от деформирани крайници до увреждане на мозъка, кожни заболявания и други неврологични нарушения. Новородените, които показват свързаните с тях симптоми, обикновено са с най-висок риск от развитие на пневмония и различни други свързани усложнения.

2. Слюнка:

Слюнката може да се каже, че е една от най-вероятните причини за варицела. Пилетата е една от най-често срещаните проблеми в наши дни и най-често се среща при младите хора. И мъжете, и жените могат да станат жертва на тази шарка. Според много проучвания е видно, че има повече от един случай, когато индивидът е бил засегнат от различните симптоми на варицела поради слюнката. Затова на заразеното лице се препоръчва да пази безопасно разстояние от тези, които все още не са засегнати от него.

3. Кашлица:

Кашлицата може да бъде истинска и истинска причина за варицела. Като цяло, микробите се предават чрез кашлица и това може да се каже, че е една от основните причини за варицела. Ако човек кашля, той трябва да се грижи сам за себе си или да прехвърли микробите на варицела на друго лице.

4. Кихане:

Сред всички причини за варицела, това може да се каже, че са най-игнорираните такива. Хората са много невежи тези дни и безгрижно в максимална степен. Много хора кихат без носна кърпичка и затова микробите се разпространяват по-лесно и често. Това е една от основните причини за варицела. Човек може лесно да се разболее, ако той или тя диша въздух, съдържащ микробите на варицела.

5. Контакт с блистери:

Чували ли сте за тази конкретна причина за варицела? Това е една от най-вероятните причини за появата на варицела. Човек ще се изправи пред симптомите на варицела, ако той или тя не предприема подходящи мерки, когато става въпрос за справяне с варицела. Причината е най-подходяща в случай на малки деца, тъй като те са засегнати от него по-лесно от порасналите.

Виж повече: Причините за мастния дроб

6. Деца:

Пилетата варират предимно при деца. Ако детето ви има слаба имунна система, тогава той има голям шанс да бъде засегнат от това, тъй като той ще се занимава с някои от най-вредните резултати от варицелата. Пилешката шарка не трябва да се пренебрегва, тъй като може да увреди здравето ви на огромно ниво и да ви направи изключително слаби и болни от сърцевината. Това е една от най-забележимите причини за варицела. Пилешката шарка е най-видима при деца под 12-годишна възраст.

7. Контакт с заразен човек:

Ако имате контакт с индивид, който е бил заразен със симптомите на варицела, тогава има добър шанс да развиете симптомите по-лесно. Това е причината, поради която майките ни винаги ни казват за поддържане на разстояние от този приятел, който е бил заразен с вируса на варицелата.

8. Лоша имунна система:

Вашето дете ще бъде лесно засегнато от зародиша, ако има лоша имунна система и като цяло остава болен. Това е една от основните причини за варицела и повечето деца страдат от това.

9. Инструмент за грижи за деца

Вижда се, че децата, които прекарват значително време в детските заведения, имат добри шансове да се сблъскат със симптомите на варицела. Причините за този процес са неизвестни за повечето хора и обикновено се случват при деца с много по-малка възраст. Това е една от най-вероятните причини за варицела и е често срещана при момчетата и момичетата.

10. Възрастен с деца:

Като цяло възрастните хора носят много микроби и бактерии в тях. Това може да се окаже последното, но едно от най-ефективните причини за варицела. Детето лесно ще бъде заразено с различни микроби, причиняващи варицела, ако детето пребивава с възрастен за дълго време в затворена среда, като например стая. За предотвратяване на такива причини за варицела, възрастният човек трябва първо да предприеме някои мерки, за да се превърне напълно без микроби.

Гледай видеото: Варицела при малките деца (Април 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send