Красота и мода

Патанджали Амла сок ползи и странични ефекти

Pin
Send
Share
Send


Амла, известна като индийска цариградско грозде, идва с разнообразни лекарствени ползи за здравето. Счита се, че това е магическият плод, който заема жизненоважна позиция в билковите лекарства. Също както яденето им е от полза за вашето здраве, също така, ако имате сок, докато се събуждате сутрин, той носи и различни ползи за здравето, кожата и косата. Патанджали донесе инициативен продукт по отношение на amla, където ви носи чист сок от амла, пиене, което се препоръчва от Рамдев Баба.

10 невероятни ползи от сок Патанджали Амла за кожа и коса:

Ето някои ползи за здравето, свързани със сока Патанджали Амла, който би ви насърчил да започнете още от следващия ден,

1. За борба със стареенето:

Една от основните причини за употребата на сок от Патанджали Амла е, че помага в борбата срещу стареенето. Той е богат на витамин С, който е полезен за синтеза на колаген. Това помага на тъканите в процеса на регенерация на тъканите и клетките, като ви държи млади.

2. За по-ярък тен:

Наличието на редовен сок от Амла помага за намаляване на дефектите, които в замяна помагат за изсветляването на кожата на кожата? Това може да се случи, когато нанесете сока върху лицето си или го изпиете. Резултатите ще бъдат намерени за кратък период от време.

3. Амла сок за отслабване:

Хората, които са готови да се отърват от тези допълнителни калории, Патанджали сок за загуба на тегло със сигурност ще ви помогне. Той помага за повишаване на метаболизма в организма, което намалява отлагането на мазнините и поддържа стомаха пълен за по-дълъг период от време за избягване на ненужно хранене.

4. За здравословен растеж на косата:

Сокът Patanjali amla за коса помага за укрепване на корените на косата и насърчава здравословния му растеж. Хранителните вещества в amla помагат за здравословния растеж на фоликулите, които дават вашата дълга, блестяща, подскачаща и черна коса с добър обем.

5. Подходящо за пациенти с диабет:

Сокът Patanjali amla за диабет също работи добре за пациентите. Той е с ниско съдържание на захар и богат на фибри, който помага за контролиране и намаляване на нивата на кръвната захар в организма. Съдържа и хром, който е полезен при регулирането на глюкозата в организма.

6. Добре е за мазна и отбита кожа:

Патанджали сок за сок ползи за кожата също включват да се отървете от пъпките и мазната кожа, което е широко срещан проблем в наши дни. Той работи в затягане на порите на кожата, което ви дава чиста кожа без каквито и да било пъпки и също така работи върху мазната текстура.

7. За по-добро храносмилане:

Тъй като amla е богата на фибри, ефектите на сока от Патанджали amla върху храносмилателната система са силни. Той помага на организма да усвоява хранителните вещества от храната, която имате. Вкусът на amla помага за активиране на храносмилателните ензими, които са по-добри при проблеми като запек и синдром на червата.

8. За подобряване на визията:

Сред продуктите на Патанджали сок от Амла също е полезен за подобряване на зрението. Той идва с няколко полезни хранителни вещества, които помагат за подобряване на зрението. Когато се приема заедно с мед, тя намалява вътреочното напрежение и подобрява зрението, което помага на здравите очи до около 80-те години.

Виж повече: Патанджали продукти в Индия

9. За превенция на рака:

Мислете как да използвате сок Патанджали Амла срещу рак! Сокът от amla съдържа някои богати нива на антиоксиданти, които помагат в борбата срещу растежа на раковите клетки и по този начин предотвратяват развитието на рак. Той предпазва тялото от свободните радикали, които водят до здравословни проблеми като рак на стомаха, рак на черния дроб и рак на кожата.

10. За по-добро сърдечно здраве:

Ползите от сока от Патанджали Амла включват и положителните му ефекти върху сърдечно-съдовите заболявания. Той идва с редица хранителни вещества, които са приятелски настроени към сърцето, и по този начин, помага за намаляване на шансовете за блокиране на притока на кръв и намалява лошия холестерол от организма. Той също така помага за укрепване на сърдечните мускули и намалява холестерола и кръвното налягане.

Виж повече: Как да се вземе Amla сок и неговите ползи

5 Чести и редки странични ефекти на сока Патанджали Амла:

Няма съмнение, когато става въпрос за това как да се пие сок Патанджали Амла, той носи снопове от ползи за здравето на вашето тяло, но има и някои странични ефекти, свързани с продукта. Ето някои добре известни странични ефекти.

1. Стомашни спазми:

Има хора, които, когато имат сок от Amla редовно се сблъскват със здравни проблеми като стомашни спазми. Крампите водят до болка в коремната област, което може да бъде доста опасно, отколкото да се мисли. Това се дължи на високото присъствие на витамин С в сока.

2. Проблематично за хора, страдащи от хипертония:

Да, приемането на сок от Амла може да намали до голяма степен нивата на кръвното Ви налягане, което е вредно за хората, страдащи от хипертония. Следователно, преди да започнете да пиете сок от Патанджали Амла, е по-добре да се обърнете към лекар за дозата, която трябва да извършвате редовно.

3. Може да доведе до диария:

Амла сок, когато се приема в достатъчно количество и с подходящо количество вода, не е вреден за редовен прием. Въпреки това, когато количеството се повиши до излишък, това може да навреди на червата, което води до нарушения като диария. Понякога това може да доведе до опасни ситуации или болки в стомаха.

4. Алергии, водещи до пъпчици:

Има хора, които са алергични към сока amla и следователно страдат от пъпки, когато имат сок от Амла. Дори ако вече имате проблеми като сърбеж, обриви, болки в стомаха, зачервяване, люспи и т.н., може да сте алергични към сок от Амла, затова вижте Вашия лекар преди да започнете с дозата.

5. Главоболие:

Патанджали списък със странични ефекти на сок от Амла също включва главоболие и световъртеж, когато редовно го приемат. Без съмнение малка част е добра; да го има в по-голямо количество би довело до проблеми като главоболие и световъртеж. В случай, че се почувствате така, скоро се запознайте с Вашия лекар, за да обсъдите дозата.

Сокът Патанджали амла без съмнение е много полезен за човешкото здраве, но винаги трябва да се приема в ограничени количества. Той идва с хранителни вещества като витамин С, фибри, антиоксиданти и т.н., които са много важни, за да имат здравословна рутина. Той не само работи за здравето, но също така е полезен за косата и кожата.

Виж повече: Amla сок странични ефекти

Източник на изображения: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15.

Pin
Send
Share
Send