Красота и мода

Дали карфиолът е добър за бременни жени?

Pin
Send
Share
Send


Това е времето, когато всички около вас ви поглезят поради бременността. Можете да се измъкнете с празен ход през целия ден. Въпреки това, въпреки предимствата си, трябва да се грижите добре за здравето на малкия си човек. Една грешна стъпка и тя може да повлияе на растежа на детето ви. Това включва и вашата диета и хранителни навици. Говорейки за това, всичко това, докато смятате, че карфиолът е благодат, но същото ли е и по време на бременността? Тази статия ще отговори на това за вас до края.

Предимства на карфиол при бременност:

Въпреки че има многобройни хранителни продукти, които могат да бъдат включени във вашата категория „трябва да имате“, карфиолът определено е важна съставна част. Много хранителни вещества могат да бъдат прехвърлени, като има само чаша този варен зеленчук. Така че в случай, че се чудите дали е безопасно да, но с определени ограничения, разбира се. Това ръководство трябва да ви помогне да уловите ума си около всичко това.

♦ Нека първо покрием ползите:

1. Карфиолът е богат на витамин С, който е важен източник за поддържане на здраво тяло и ум.

2. Фолиевата киселина е друга съставка, която е необходима за растежа на детето, а карфията е богата на фолиева киселина.

3. Като богат на калций, карфиолът насърчава здравословния растеж на костите на вашето бебе.

4. Карфиолът е богат за сърцето ви, тъй като е богат на фибри и може да се приема ежедневно като обяд или вечеря. Това намалява нивата на холестерола, като по този начин поддържа организма ви здрав.

5. Известно е, че карфията подобрява имунната способност на тялото ви поради антиоксидантите, които тя има, което от своя страна ви помага да запазите активността си и детето си здрави по време на раждането.

6. Богат на цинк, селен и натрий, имайки карфиол по време на бременност, със сигурност е добра идея, тъй като спомага за балансирането на хранителните вещества на торбата и на свой ред гарантира, че бебето не се ражда с поднормено тегло.

Виж повече: Билтонг по време на бременност

♦ Рискове от консумация на карфиол по време на бременност:

1. Карфиолът, въпреки ползите от него, трябва да се приема в прилични суми, които не са нищо повече. Това се дължи на малките рискове, които представлява.

2. Карфиолът е известен с киселини и запек, които оставя след себе си. Не е подходящо нито за вас, нито за вашето бебе да страдате от някое от двете и затова се опитайте да консумирате в количество, предложено от Вашия лекар.

3. Като зеленчук без външно покритие, той е дом на много насекоми, които с времето оставят своите остатъци, които могат да бъдат фатални за вас.

Има, разбира се, предпазни мерки за избягване на тези рискове и след като го направите, има всички, освен добри новини, за да имате карфиол.

Виж повече: яде зеле по време на бременност

♦ Предпазни мерки:

1. Уверете се, че приготвяте зеленчука, дори когато приготвяте само салати, защото е покрит с червеи, които могат да причинят проблеми на детето ви, ако са погълнати по погрешка.

2. Измийте добре цветното зеле, за да го изцедите от всички замърсявания и пестициди, с които сте го купили.

3. Бъдете предпазливи от вредните бактерии и паразити, останали в измитата вода. Не го използвайте за всякакъв вид приготвяне на бульон.

Така, за да се сложи край, въпреки всички съвети, не всичко, което ядете, е непременно правилният избор. Въпреки това, да имаш карфиол не е лошо нещо, но само докато се държи в умереност и се измива добре всеки път преди консумация и готвене.

Виж повече: Броколи е добро за бременност

Гледай видеото: Светът според Монсанто - филм - The World According to Monsanto 2008 - BG SUBS (Ноември 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send