Красота и мода

9 Различни видове шоколади, които трябва да опитате в деня на шоколада

Pin
Send
Share
Send


Земята е по-щастливо място заради шоколади! Обзалагаме се, че не можеш да отречеш това. Шоколадите са вид сладка храна, приготвена от печене и смилане на какаови семена. Те могат или не са сладки, в зависимост от шоколада. Яде се като сладкарница. Те са направени като твърди блокове, като прах или дори като паста. Някои от тези форми са съставки за приготвяне на торта или горещо шоколадово мляко и обикновено като ароматизиращо средство в много други храни.

Известно е, че умерената консумация на шоколад подобрява настроението ви и ви кара да се чувствате по-щастливи. Той също има много антиоксидантни свойства и по този начин е полезен за организма. Известно е също, че подобрява вашите когнитивни способности и намалява сърдечно-съдовите проблеми. Но почакай! Консумацията на твърде много шоколади може да приветства редица рискове като диабет, коронарна болест на сърцето и понякога хипертония. Сигурно е добре да се консумират в леки количества. Доказано е, че тъмният шоколад е по-добър от другите видове. Обърнете внимание на видовете шоколадови бонбони, които са на разположение.

Видове шоколад и техните факти:

Шоколади идват в много видове и форми. Повечето от нас харесват тъмнината и някои от шоколадовите бонбони и има сигурни причини защо ги харесваме. Тук са видовете шоколад, които повечето от нас са опитвали поне в един момент от нашия живот.

1. Млечен шоколад:

Млечният шоколад съдържа около 10% чист шоколад с допълнителни дози от добавено какаово масло и захар. Първоначално се правят за хора, които са алергични към какаото и съдържат повече аромат на ванилия. Те обикновено се стопяват в устата и най-често се използват за приготвяне на топинги за печени лакомства или като пълнежи и глазури. Ако имате сладко, тогава млечен шоколад е този за вас.

2. Бял шоколад:

Белият шоколад е повече от какаово масло, захар и други млечни твърди вещества. Те имат жълт цвят или цвят на слонова кост и въобще не съдържат какаови твърди вещества. Той е направен от растително масло и има аромат на какао. Белият шоколад се използва предимно за глазура и за други декоративни цели на бисквити и кифлички. Ако сте добре с шоколад, който изглежда като заместител, бял шоколад е за вас. Те наистина не се приемат като шоколадови бонбони, освен че изглежда така.

3. Тъмен шоколад:

Тъмният шоколад е известен и като горчив шоколад. Той е 35% чист шоколад с много малко количество захар в него. Те са тъмни и обикновено са по-сладки от полусладко. Тъмният шоколад е здравословен вариант сред многото видове и е известно, че имат високо съдържание на антиоксиданти, което ще насърчи здраво сърце. Позволява по-добра когнитивна функция и съдържа флавоноиди. Какаовите флавоноиди помагат за понижаване на кръвното налягане и дори на холестерола. Препоръчителната доза тъмен шоколад е около 30 до 60 грама. Използват се в торти, трюфели и дори мусове. Ако търсите да ядете нещо и все пак да сте здрави, тъмен шоколад е препоръчителен избор.

4. Неподсладен шоколад:

Неподсладеният шоколад е най-простият шоколад. Тя се прави с какаови твърди частици и какаово масло, с около 55% какаови зърна. Съдържа 0% захар. Неподсладеният шоколадов прах се използва най-вече в сладкиши и бисквити. Известно е, че неподсладеният шоколад стимулира мозъчната сила и подобрява здравето на артериите. Така че, ако търсите да се преяждате, това е свободен избор за вина.

5. Шоколадови кувертюри:

Coverture е висококачествен шоколад с висок процент какаово масло и лека доза шоколадов ликьор. Тя трябва да бъде закалена и по този начин се нуждае от по-голямо внимание по време на подготовката. Ако не се закали правилно, шоколадът няма да се постави добре. Когато се направи перфектно, тя излъчва лъскав блясък и може буквално да се стопи в устата ви. Температурата в идеалния случай се повишава и понижава при непрекъснато разбъркване. Choco fudge използва кувертъра и по този начин е идеален за потапяне, покриване и гарниране.

6. Шоколад Gianduja:

gianduja шоколад е богата гладка конфекция, която се прави от смесване на лешници в паста. Смесва се с какао, захар и какаово масло. Той се предлага в полутвърда сметана като текстура и може да се отреже лесно до форми, които ви харесват. Най-често се използва като спредове (джем, като заместител) на хляба. Не познаваме ли всички Nutella? По-харесва, но Nutella е само търговска марка за шоколадово-лешниковата паста. Gianduja може да се направи и от бадеми.

7. Шоколад с бонбони:

Бонбоновото покритие, което виждате, е шоколадът, който е направен от тъмно, мляко или бял шоколад. Основната разлика е какаовото масло. Шоколадът с бонбони може да съдържа масла като палмово масло. Подобно на тяхното име, те се използват за покритие и дават правилната доза шоколад за бонбоните.

8. Полусладък шоколад:

Това са стандартните, които ще видите в хлебната кухня. Те се използват за приготвяне на бисквитки с шоколадови чипчета. Това е тъмен шоколад, приготвен от какаови твърди вещества, захар и други емулгатори. Сладостта обаче ще се различава с марките. Уверете се, че проверявате съставките преди да купите.

9. Горчиво-сладък шоколад:

Горчиво сладък шоколад обикновено е шоколадов ликьор. Съдържа захар (много по-малко), повече какаово масло, екстракт от ванилия и лецитин. Затова е по-малко сладък поради по-малко от една трета от захарта. Той се използва и за печене и може да се замени на мястото на полусладък шоколад.

Така че, следващия път, когато започнете да печете, попитайте се дали използвате правилния шоколад. Не е нужно да се чувствате виновни и често да ги ядете. Много от тях са доказано полезни за организма. По този начин запазете докосване на вида шоколад и колко ядете. Това е всичко, от което се нуждаете, за да се притеснявате!

Гледай видеото: Вокзал для двоих (Ноември 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send