Йога

Краункасана (Позиция на чапла) - Как да правим и ползи

Pin
Send
Share
Send


Кой би могъл да предположи, че Йога ще ви осигури нещо повече от простото проливане на паунда? Обикновено обичайната представа за практикуването на йога е да следвате ритъма на тренда и да се отдадете на някакво опустяване. Въпреки това, ако приемате йога сериозно и сте страстни за него, скоро ще разгърнете различни резултати на здраво тяло, които иначе биха били възможни само с химически хапчета и лекарства. Но, след това отново, защо отивам за външна помощ, когато можете да си помогнете, като се обръщате към някои ранни сутрешни йоги.

Затова решихме да ви запознаем с позата йога, наречена краункасана, и да разгърнем ползите, които можете да постигнете от това.

Как да правим Краункасана?

Краункасана е известна и като чапла, а всъщност е една от най-лесните йога пози на тренировка, която ще отнеме няколко минути от ежедневното ви утро и все пак ще ви предложи много повече. Йога основно се състои от малки бавно движещи се движения, натрупани с малко стъпка по стъпка дишане. Първото изискване за тази йога ще бъде удобен йога мат за упражнението да започне.

Виж повече: Ползи от Куккутасана

 1. Седнете на коленете си, тазобедрената хълбока се опира на върховете на петата ви, тъй като предната част на пръста докосва земята равномерно.
 2. Вашите пръсти трябва да бъдат притиснати до земята и да поставите ръцете си от двете страни на земята, с дланта надолу.
 3. След като упражнението започне, трябва да се балансирате на едно огънато коляно, така че винаги е по-добре, ако в началото използвате някаква помощ. Едно одеяло или възглавница под извитото коляно ще свърши добре. Накрая извадете възглавницата и я практикувайте.
 4. Разгъването на единия крак, да кажем наляво, да го постави на земята отпред, протегната с пръсти, извити нагоре. По това време телесното тегло трябва да бъде равномерно разпределено в другия крак.
 5. Сега използвайте ръцете си, като направите закопчалка на пръста си, повдигнете крака нагоре и го доближете колкото е възможно по-близо до гърдите. Заключете позицията и сега можете да вдишвате и задържате, докато не извадите крака си.
 6. Хванете дъха си и продължете с другия.

Позиция на чапла за начинаещите:

В случай, че сте начинаещ, ето някои неща, за които трябва да внимавате.

 • Може да се случи така, че да не можете да изправите краката. В този случай дръжте коляното леко сгънато. Внимателно пуснете крака си и задръжте телето или глезена. Това може да даде известна гъвкавост, за да държите краката си прави.
 • Можете също така да поставите каишка около подметката, преди да се опитате да изправите крака си. Уверете се, че каишката е възможно най-близо.

Виж повече: Постоянният напред завой йога поза

Ползи от Krauncasana:

 • Това е голямо упражнение за разтягане на долната част на тялото, което ви помага да облекчите напрежението около мускулите или ставите. Мускулите, които обикновено са твърди, могат да предизвикат от време на време телесни болки и издърпвания на бедрото. С тази йога лесно можете да преодолеете мускулната си скованост и да ги направите по-гъвкави.
 • Стягането на долната част на тялото е още едно предимство на тази йога, където пет минути Krauncasana, последван от вашите клякания, ще ви помогне да укрепите мускулите на бедрото и седалището.
 • Докато дръпнете опънатия си крайник към гърдите си, ще почувствате леко издърпване и дръпване в областта на гърдите, предимно раменете и горната част на гърдите. Това е натискът, който сърцето чувства, което също е причината Краункасана да поддържа сърцето ви функциониращо здраво чрез поставянето му под лека ситуация на натиск.
 • Разтягането и изтеглянето, което се прилага върху долната част на тялото по време на това упражнение, ще ви помогне да разтегнете мускулите си за по-добра полза, като помагате да добавите няколко килограма към обичайната си височина. Това е добър начин да натрупате тегло. Въпреки това, резултатите не се показват бързо и търпението ще бъде ключът за отключване на тази врата.
 • Когато задържите дъха си и доближите крака си по-близо до себе си, червата ви автоматично ще засмукват притока на кръв към областта на корема. Ето защо йога „Heron predstavlja” също е свързана със здрав корем, който работи силно и дава качествени резултати.

Виж повече: Twist на Bharadvaja

Предпазни мерки и противопоказания:

Внимавайте за тях.

 1. В случай, че имате травма на глезена или коляното, не правете тази йога без напътствието на експерт.
 2. Тъй като е малко сложна, винаги получавайте експертна ръка и съвет, преди да започнете да практикувате.

Противопоказания:

 1. Избягвайте да правите йога, когато сте в менструалния цикъл.

Йога за представяне на чапла е йога, която има за цел да облагодетелства значително тялото. Той директно помага на упражненията на прасците и телетата на тялото. Въпреки това, във всеки един момент, ако изпитвате някаква трудност, се въздържайте от практикуването му. Докато на лицевата страна, тя може да изглежда лесно, не е! Вземете експертно ръководство, преди да започнете.

Снимки Източник: Shutterstock

Pin
Send
Share
Send