Красота и мода

10 Видове брак традиции, които преобладават в Индия

Pin
Send
Share
Send


Сватбите в Индия са удоволствие за гледане. Те се различават значително в различните култури, религия, регион и касти. Тъй като Индия е потопена в богата традиционна и културна история, с много религия и каста, не бива да се изненадва, че различните видове брак. Въпреки че всички те се различават по начина, по който извършват ритуала и обвързват сватбения възел, едно нещо, което стои в основата на цялата идея, е същото, на свързването и единството. Обещанието е направено от младоженеца и булката да останат заедно до смъртта, обещание, направено в присъствието на стотици близки и скъпи и всемогъщи. Въпреки че общностите са постигнали напредък по отношение на начина си на живот, те все пак се придържат здраво към своите традиционни вярвания. Но не! не всички от тях. Обърнете внимание на това, за което говорим.

Сватбата в Индия - видовете от нея:

Браковете във всяка култура са различни един от друг по различни начини. Някои от тях са пределно прости, а други са помпи и шоу. В Индия това е често срещано явление. Има различни видове бракове, които се различават по отношение на време и пари. Прочетете по-долу типовете бракове, в които хората са започнали да се занимават.

1. Граждански Брак:

Това е най-големият прогрес в индийското общество. Гражданските бракове се провеждат от държавен служител без религиозна церемония. Условията на гражданския брак обаче ще се различават в различните страни. Някои ще изискват младоженците да се оженят първо религиозно, което се признава от държавата и след това се регистрират. Гражданският брак в Индия позволява да се ожени за всеки, когото харесват, и също така да остане далеч от религиозната церемония, ако желае.

2. Религиозен брак:

За разлика от гражданския брак е религиозният брак. Това е най-често срещаният в Индия.

а. Обикновено се извършва в храма, ако сте индус. Сватбата се пренася от свещеника, който пее химни, които ще посрещнат брака. Индусите са известни и с отдаването под наем на аудитории за тази цел.

б. в църква, ако сте християнин. Отецът на църквата извършва церемонията с близките и скъпите, които заемат местата на църквата. Обикновено моли младоженеца за тяхното съгласие, преди да ги обяви за съпруг и съпруга.

° С. в джамия, ако сте мюсюлманин. Имамът на църквата ще обяви булката и младоженеца за съпруг и съпруга, като по този начин ще сключи сватбата.

Този е дълбоко вкоренен във вярата и всички дейности и церемонии се извършват според свещената книга или в това, в което вярват. Бракът е свидетел на близките и скъпите и е повече или по-малко велик и сложен.

3. Съдебен брак:

Съдебните бракове се признават по силата на Закона за специалните бракове. 1954. Бракът се сключва между две страни, независимо от тяхната каста, вероизповедание, цвят или религия. Основната разлика е, че съдебният брак премахва традиционните и религиозни церемонии, а страните се обръщат директно към магистрата за удостоверение за брак и за регистрация на брака.

Макар че това може да са основните видове извършване на брак, има и много видове, в зависимост от културата, към която принадлежите.

1. Южният брак:

Южният брак е този, който има различни култури в тях. Индуизмът се характеризира с редица касти и всеки от тях има свой начин да ги изработи.

а. Тамилските сватби: Браминските сватби се характеризират с богати ритуали и тридневна церемония. Те са сложни и въздухът около брака резонира химни и песнопения. Пищното разпространение на храна е нещо, което трябва да очакваме с нетърпение.

б. Сватбата на малаяли:

Следващата по рода е сватбата на малаяли, която излъчва много яркост с различни нюанси на злато и други живи цветове. Техните бракове са кратки и траят не повече от един ден. Празникът е разкошно удоволствие, което включва местен деликатес и кухня.

° С. Бенгалски сватби:

Бенгалските сватби също обхващат четири до пет дни и са богати на церемонии и ритуали. Зрението е визуално лечение с приток на ярки цветове и веселие. Те се случват късно през нощта. Тяхната храна е празник на различни видове риба, които се приготвят с местни подправки.

д. Сватби на Марвари:

Те са сложни и една стъпка по-висока. Сватбата и сватбените церемонии след сватбата са сложни и доста велики. Те са маркирани с екстравагантни бижута както на булката, така и на младоженеца. Те предлагат разнообразие от храни и разпространението е твърде сложно, без да се правят компромиси там.

2. Jain сватби:

Jain сватби са известни с благотворителната си дейност и филантропия. Булката и семейството на младоженеца предлагат храна и дарение за бедните след молитвата им в храма. Някои семейства предлагат облекло на нуждаещите се по свой избор. Jain сватбите следват "седемте стъпки" около огъня, които и булката и младоженецът вземат заедно. След като това приключи, те се произнасят като съпруг и съпруга.

3. Будистки сватби:

Будистките сватби вероятно са едно от сватбите, които приемат сериозно значението на думата „простота“. Сватбата има само някои малки ритуали и молитви. Няма екстравагантни бижута, нито прекалено големи разходи. Храмовете са лицензирани да удостоверяват младоженеца и булката като съпруг и съпруга и това е всичко за сватбата. Няма празник, който да следва.

4. Кашмирски сватби:

Кашмирските сватби са уникални и красиви. Младоженецът е посрещнат обилно. След ритуала булката получава топло посрещане в новия си дом. Има и церемониално почистване на дома на младоженеца и булката. Те също имат поредица от религиозни ритуали, които се следват религиозно.

Сватбите са истинска част, която отразява голяма част от нашата традиция и култура. Докато ние, индийците, напреднахме много напред, ние все още ценим нашите традиции и култура, които показват нашите традиционни корени. Практиките са дълбоко вкоренени в историята и всеки ритуал има история за разказване. Залозите за всички са красотата и разнообразните практики на обединяване.

Гледай видеото: Esoteric Agenda - Best Quality with Subtitles in 13 Languages (Април 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send