Красота и мода

Топ 15 Калциево богати зеленчуци

Pin
Send
Share
Send


Зеленчуците идват с докосване на майката природа и съдържат редица ценни необработени елементи, които са полезни за нашето здраве. Калцият е един от онези ценни елементи, които изграждат нашата костна структура, зъби и др. Адекватното снабдяване с калций в нашето тяло може да го възстанови от редица вредни заболявания. Калцият също е полезен, когато става въпрос за намаляване на теглото. Редица храни, които се консумират за подобряване на храносмилането, съдържат добри количества калций. Накратко всички видове антиациди, използвани за борба с храносмилането, съдържат калций. Все пак дневният прием на богати на калций зеленчуци може да доведе до сърдечни проблеми (според експертите). Следователно зеленчуците с високо съдържание на калций трябва да се консумират интелигентно. Тази статия ще ви преведе през имената на богати на калций зеленчуци и съдържанието на калций в тях. Така че можете да ги включите в диетата си според предпочитанията си.

Калцият е много важен за костите, защото не само помага да поддържате костите здрави и чисти през целия си живот, но също така ви помага да се справите с редица проблеми, които могат да възникнат, когато се сблъскате с крехки кости. Има много храни на пазара, които са богати на калций, особено зеленчуци, които са разпоредбите на майката природа за тялото. Най-хубавото е, че тези зеленчуци с високо съдържание на калций са лесно достъпни за вас, тъй като има редица пазари, които продават пресен продукт, богат на хранителни вещества и минерали, които са много добри за организма. Въпреки че калций също се намира в високо съдържание в млякото, не много хора се радват на мляко поради непоносимост към лактоза, така че най-доброто нещо, което трябва да очакваме, са някои големи зеленчуци, които са много добри за тялото.

Зеленчуците са много важен източник на храна за тялото и затова родителите ни ни довеждат до контекста на ядене на всички или зеленчуци. Той не само ни помага да останем силни, но и ни дава основите, на които можем да прераснем в силни човешки същества и с помощта на богати на калций зеленчуци можем да направим това лесно.

Зеленчуци с висок калций:

Приемането на някои зеленчуци може да осигури на вашите органи достатъчно количество калций. По-долу са представени първите 15 богати на калций зеленчуци.

1. Зелените:

Костите образуват една от най-жизнените структури в нашето тяло. Следователно, поддържането им с калций е изключително необходимо. Оцветените зеленчуци са богат източник на витамин А и съдържат добри пропорции на калций. Правилният прием на този зеленчук може да осигури на тялото ни добри източници на калций. Една чаша зеленчуци съдържа повече от 350 милиграма калций.

2. Кале:

Кале е едно от най-здравословните зеленчуци някога. Те са добър източник на калций, заедно с други ценни минерали и природни елементи. Съдържанието на калций в калето се абсорбира. Този зеленчук има 45 различни сорта флавоноиди и ще ви служи с антиоксидантни ползи. Това е едно от най-богатите на калций зеленчуци, заедно с други хранителни вещества.

3. Броколи:

Броколите идват с добри количества или протеини и калций. Тези зеленчуци могат да осигурят на тялото ви редица минерални и ценни елементи, които ще ви помогнат да растете. Броколите идват с диетични фибри, фолиева киселина и витамини като А, С и К заедно с 75мл. (На чаша) калций. Никакви други зеленчуци не са с високо съдържание на калций като тази броколи.

4. Спанак:

Това е друг протеин и богати на калций зеленчуци, които трябва да се консумират ежедневно. Спанакът е изключително полезен зеленчук, който съдържа около 6 милиграма калций на чаша. Този зеленчук може бързо да повиши имунитета ви поради съдържанието на полезни витамини като А, К и др. Спанакът също идва с достатъчно количество манган.

5. Зелени репи:

Зелените части от ряпата са богати на калций. Една чаша нарязани зеленчуци от ряпа съдържа около 105 милиграма калций. Тези зеленчуци са много добри за здравето и могат да ви осигурят качествени протеини и витамини. Повечето от хората предпочитат този зеленчук за готвене, който е с високо съдържание на калций и някои други здравословни витамини.

Виж повече: Висока протеинова вегетарианска храна

6. Соя:

Соята идва с 175 милиграма калций на чаша. Хората, страдащи от определени болести обаче, не могат да ядат тази храна, тъй като могат да бъдат вредни за вашето здраве. Само 100% органична соя ще ви бъде полезна. Това е едно от най-добрите зеленчуци с високо съдържание на калций.

7. Чесън:

Чесънът е добър за здравето и е необходим за добавяне на малко вкус към редица ястия. Когато става въпрос за калций, чесънът съдържа около 5 милиграма калций на карамфил, който е равен на 181 милиграма калций на 100 грама сервиране. Това е едно от отличните богати на калций зеленчуци.

Виж повече: Храни с високо съдържание на захар

8. Рукола:

Arugula съдържа около 32 милиграма калций на чаша. Arugula е и най-здравословната храна. Той съдържа витамини, антиоксиданти и минерали, които са много полезни за здравето. Тази храна има ниски калории, които могат лесно да се усвоят. Това е една от идеалните зеленчуци, богати на калций.

9. Бамя:

Бамята идва с добри количества калций. Този зеленчук съдържа 177 милиграма калций (в една нарязана чаша), която също е равна на 96 милиграма калций на 100 грама сервиране. Много южноиндийски хора използват това високо съдържание на калциеви зеленчуци редовно в техните рецепти.

Виж повече: Плодове с високо съдържание на калций

10. Воден крес:

Крес-крес е един такъв невероятен зеленчук, който е много добър за тялото, когато става въпрос за предоставяне на отличен калциев прием, които са много ефективни за укрепване на костите. Едно от най-добрите неща за крес се състои в това, че лесно можете да го включите във вашата диета във всеки един момент и да се насладите на резултатите, които тя може да предложи доста ефективно. Крес момичето може лесно да бъде намерен във всеки магазин на едро или на пазар на едро на достъпни цени, така че няма какво да се тревожи, когато търсите високооктанови богати на калций зеленчуци.

11. Горчица:

Въпреки че този сезонен зеленчук я изяжда в точното време, той лесно ще ви осигури целия допълнителен калций, от който се нуждаете, за да живеете здравословно. Можете да закупите горчица зеленчуци от всеки ведомствен магазин на достъпни цени и може да бъде включен в диетата си на дневна база, без хълцане каквато и да е… да се насладите на горчица Зелените като част от основното си ястие на дневна база да се насладите на много подходящ прием на калций за развитието на тялото ви.

12. Зелени цвекло:

Това обикновено се отнася до листата на коренчето на цвекло, които очевидно могат да се ползват като много питателен източник на храна, особено когато става въпрос за прием на калций за тялото. Можете да го добавите като върха към всяко добро ястие или дори да направите много вкусно ястие от самия него за най-желания ефект. Така че се наслаждавайте на зелените зеленчуци днес, като я закупите от всеки утвърден ведомствен магазин в страната за вегетариански източници на калций.

13. Пак Чой:

Известен китайски зеленчуков па-хой може да се приготви много бързо и да е с вкус абсолютно блестящ с тиган чесън и зехтин. Насладете се на Пак Чой поне веднъж на ден за най-желаните резултати. Това е част от висококалциеви зеленчуци, което е точно това, от което се нуждае тялото ви, когато търсите нещо, което да балансира нивата на калций в тялото ви.

14. Пролетни лук:

Един от най-добрите гарнитури в книгата пролетен лук са много силен източник на зеленчуци, богати на калций, както и фактът, че можете да ядете това зеленчуково сурово, осигурява директно снабдяване на тялото със силен калций.

15. Праз:

Празът също е вид спанак, който ще е вкусен, когато се приготвя с джинджифил и чесън. Това е едно от най-големите зеленчуци за калций в света, което го прави последно в списъка на богатите на калций зеленчуци, но не и по значение.

Гледай видеото: COMO QUITARSE UN PESO Completo Suzanne Powell -BCN 15-11-2008 (Може 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send