Красота и мода

Тегло по време на бременност различни месеци

Pin
Send
Share
Send


Бременността е красиво явление, създадено от господаря на горния етаж, чрез което индивидът има силата да донесе живот на друг индивид чрез чудесните начини на Бог. Бременността е, когато една жена най-накрая се превърне в майка, ескаладира до по-висока позиция в живота, където знае, че ще бъде гледана. Тя знае, че ще бъде пример за подрастващото й поколение, когото може да нарича своя собствена. И докато ролка на живота се търкаля, след трудно оцеляващите девет месеца идва най-очакваното й обаждане. Дори и тогава, след мъчителна болка и работа чрез болката, една жена наистина става майка на нов живот, който тя е родила. Това е чудесното чудо на бременността.

Но въпреки че това може да звучи магически и прекрасно, бременността е труден момент за всички. С тяхното хормонално равновесие, което се сблъсква с техните емоционални нужди, бременността може да изглежда като живот. Необходима е дължима грижа с усърдие, тъй като дар от живот е много деликатна или крехка материя, която изисква много време на индивидите. Необходимо е подходящо количество от всичко при правилното измерване. Това важи за лекарства и хранителни вещества в тялото. Честият симптом на бременността е повишеният апетит, дължащ се на нарастващия плод вътре. Бебето, което расте вътре, споделя храната от майката и всеки често се чувства необходимостта да яде повече, тъй като храната вътре вече се метаболизира за няколко минути.

Когато за пръв път започне с малък бум на бебето, веднага майката и хората около нея се занимават с нея. Необходима е грижа от първия ден и затова са необходими чести посещения на лекар. Докторска проверка на майката и скициране на техния план за диета и планове за тяхното тегло, което след това трябва да се запази. След това майките следват тези очертани графики, за да се уверят, че са в нивото на нормалност. Посещенията на доктора ги уверяват, че са на прав път. Но нито една бременна жена не е същата. Докато за някой човек е често срещан сценарий, за други депресията може да е приятел. Докато някои майки получават златен блясък на бременността, други страдат от кожни раздразнения и обриви. Ето защо, никоя бременна жена няма да се сравнява по тегло през това време. Същото важи и за бебетата и техните тежести, които рядко са едни и същи.

Виж повече: Кървене при бременност

С всеки изминал месец теглото на бебето се променя заедно с развитието.

Първи месец:

Първият месец на бременността е най-лекият и лесен, тъй като бебето все още е във фетална форма и не е точно образувано, но все още предстои да бъде разграничено. Това е само топка от плът и биещо сърце в този момент от времето, което се нарича бластоцист. Бебето се имплантира на вагиналната стена и след това започва да се подхранва от майката. В този момент бебето е от 0,1 до 0,2 mm при измерване. Въпреки това бременността се измерва в седмици, а не в месеци и следователно общо девет месеца се считат за 40 седмици. За първите четири седмици теглото на детето е около 120.68 на средна жена, 120.57 са с поднормено тегло и 120.79 са над.

Втори месец:

Вторият месец вижда бебето да се трансформира от бластоцист в ембрион, като бавно стъпва на човешка форма стъпка по стъпка. Това е, когато сърцето му започва да бие бавно на моменти и бързо в други. Оформят се крайниците и плътта, мускулите и вътрешните органи и бебето приема определена форма. Това е месецът, в който действителните симптоми на бременност се появяват, когато се чувствате все по-гладни и все по-уморени. Точно сега вашето бебе е 8-11 mm в измерване с тегло варира от 1,16 до 1,54 за средна майка.

Виж повече: Бременност с периоди

Трети месец:

Това е, когато бебето започва да става забележимо и бебето се придвижва от ембрионалния си стадий и образува плод. Оформят се клепачите и други спецификации. Тялото започва да се нормализира с различни детайли като пръстите на ръцете и пръстите на краката стават видими и костите осифициращи или втвърдяващи се. В този момент бебето тежи около 14 грама, като измерването на тялото е 3,54 инча или приблизително общо.

Четвърти месец:

Тук, в четвъртия месец, вътрешните органи на бебето започват да работят, тъй като започва да създава инсулин и жлъчка. Сърцето започва да черпи кръв и бебето споделя хранителните вещества от майката. Зъбите се образуват и скалпа започва да расте космените фоликули. Бебето сега е 6,3 инча в измерване с телесно тегло от 85 грама или 3 унции.

Пети месец:

петият месец се образуват половите органи на бебето. Косата на скалпа му расте и кожата е правилно оформена заедно с определени черти. Сега теглото се счита за около 10 унции или 283 грама и бебето измерва малко по-близо до 9,8 инча.

Шести месец:

Бебето вече е напълно оформено с определени функции на тялото и подробно като вежди и правилно скулптуриране в лицето. Бебето започва дихателни практики, когато реши да излезе. Отлагането на кафяви мазнини започва в тялото, което ще му помогне да регулира външните температури на тялото. Около това време бебето тежи около 595 грама, което може да се каже и за 5 унции или 1 фунт. Общото измерване на тялото остава около 11,8 инча.

Виж повече: Най-добра позиция за спане по време на бременност

Седми месец:

С напредването на времето към крайния край бебето вече може да чуе сърдечния ритъм на майка си и дори гласа си. Нейното обкръжение може да бъде оценено и усетено от него, тъй като той развива светлинна чувствителност. Стаята в матката вече е препълнена от него, като му дава по-малко свободно място за свободно движение. Теглото около това време ще бъде около 2 лири 4 унции.

Осми месец:

Последните дни бавно се броят, тъй като костният мозък на бебето и кръвните клетки започват да текат през тялото й. Нейният или ирис досега е разширен и правилен. Ноктите и косата са нараснали напълно и сега малката бум е огромна. След това измереното тегло е приблизително 3 фунта 11 унции.

Девети месец:

последният месец е тук. Накрая бебето вече е готово да напусне матката на майката и да излезе навън. Средното тегло при раждането около това време е седем и половина килограма, а цялото измерване на тялото е 18-22 инча. Въпреки това бебетата могат да тежат малко повече, което всъщност не е проблем.

Гледай видеото: Как се чувства жената в 6-ти месец от бременността? (Декември 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send