Красота и мода

16 Йога пози да се избягва по време на бременност

Pin
Send
Share
Send


Бременността е чудесно време за вас и вашето вътрешно майчинство. Направете го по правилния начин и ще се почувствате перфектно за себе си. Въпреки това, той може да не е един и същ за вас, ако не сте много запален за получаване на всичко това допълнително тегло. Йога очевидно би помогнала, но трябва да я държите под контрол, за да не прекалявате и да влияете върху здравето си на свой ред. Така че, ние изброени тук са някои от йога позиции, за да се избегне по време на бременност подробно, за които йога представя да се избегне, когато бременна.

Йога пози да се избягва в бременност:

По-долу е даден списък на Йога позициите, които трябва да се избягват по време на бременност:

1. Чатуранга Дандасана:

Говорейки за първата йога поза, която трябва да избягвате по време на бременност, тя е Chaturanga Dandansna (Четирите крайници Поза). Chaturanga разбира се включва рязък спад и стъпка по петите. Което би трябвало да е проблем, ако корекцията на корема не е правилна. Това би могло да постави бебето ви в риск и би било най-доброто възможно да се избегне това движение като цяло. Вместо това, по-добра идея би било да опитате дъска или по-нисък Чатуранга.

2. Marichyasna:

Не трябва да има никакви затворени обрати в рутинната йога на бременността, тъй като това означава, че коремът ви ще отиде по-дълбоко в бедрото ви. Доста по-лошо, това може да върти гръбначния ви стълб и шансовете на вашите бебета да не са прекалено доволни от цялата идея.

3. Чакрасана (Поза на колелата):

Йога, която трябва да се избягва по време на бременността, се върти назад като колело, тъй като коремът ти става по-голям, рискуваш да разкъсваш корема и да изновяваш гърба си още повече.

4. Баласана (детска поза):

Позата на детето може да звучи толкова лесно и може да бъде безопасна по време на втория триместър, но от третото тримесечие вашето бебе започва да се обръща главно първо и това трябва да означава голямо не повече от тези инверсии и шапки.

5. Гореща йога:

Температурата не е нещо, което трябва да е във вашите неща, за да търсите. Жените с висока температура на околната среда са склонни да имат по-голям риск от спонтанен аборт, отколкото обикновено. Дефектите на нервната тръба също са особено чести. Горещата йога е точно това, което се вписва в този списък и следователно трябва да се избягва като цяло. Сауна йога и йогите, които включват работа на слънце, трябва да се пази от разстояние.

6. Уткатасана:

Опитайте се да избягвате позиции, които се нуждаят от вас, лежащи на корема. Това би могло да призове за позиции като въртящия се триъгълник, извивката на стол и половин молитва между много други.

Виж повече: Бременност Пилатес Упражнения

7. Халасана:

Препоръчително е да избягвате тази поза от бременните жени, защото за да влезете и излезете от тази поза, е необходимо сгъване над позицията, която може да постави прекалено голямо напрежение върху ядрото ви. Пълните опори като Halasana са противопоказани през втория и третия триместър на бременността.

8. Ширшасана (Позиция на стойката на главата):

Стойките за глава трябва да се избягват като цяло по време на бременността в първия триместър, което може да бъде опасно, ако не сте опитвали с инверсии. Инверсиите могат да бъдат трудни и не е необичайно да изпаднете от пози, които биха могли да причинят вреда или нараняване. По време на втория и третия триместър инвертирането може да накара бебето да се движи силно върху ребрата, причинявайки затруднения при дишането.

9. Бхуджангасана (Поза Кобра):

Тази поза изисква лицето да лежи на стомаха, което поставя ненужен натиск върху корема и може да стане много неприятно да се постави върху разширяващия се стомах, което може да причини дискомфорт и да нарани бебето. Добра алтернатива на позицията на кобра е Позата на моста.

10. Salamba Sarvangasana (рамо стенд):

Раменете могат да бъдат опасни, ако не сте опитвали с инверсии. Инверсиите могат да бъдат трудни и не е необичайно да изпаднете от пози, които биха могли да причинят вреда или нараняване. В по-късните етапи на бременността, обръщането може да накара бебето да натиска по-силно върху ребрата, което може да създаде затруднено дишане.

 Виж повече: Стречинг упражнения по време на бременност

11. Дханура Асана (Поза на лък):

Тази поза се нарича така, защото когато някой изпълнява тази поза, те приличат на лък на стрелеца, в който торсът и краката представляват тялото на лъка, а ръцете струната. Тази поза отново поставя под натиск ядрото. Позата на моста може да бъде добра алтернатива.

12. Virabhadrasana (Война Поза):

Въпреки че се казва, че тази поза е полезна за бременни жени по време на първия и втория триместър, за да помогне за изграждане на сила на краката и за подпомагане на растящото бебе, но през третия триместър позата е вероятно да стане по-предизвикателна, тъй като усещането за баланс на тялото се променя.

13. Шалабхасана (Locust Pose):

Както споменахме в по-ранните пози, легналото рамо на стомаха е противопоказано по време на бременност, тъй като поставя прекалено силен натиск върху корема и следователно на плода. Препоръчително е да се избягват или да се променят пози, които включват компресия на корема.

14. Paschimottanasana (седнал преден завой):

В допълнение към натиска върху корема, тази поза може да постави значителен натиск върху долната част на гърба. По-удобна и сигурна напред алтернатива може да бъде седнал широк ъгъл, тъй като поемането на широките крака намалява напрежението в гърба и създава повече място за корема.

15. Традиционна Savasana (Corpse Pose):

Легнете по гръб по време на бременност оказват натиск върху долната кава на вената, която е вена, която лежи от дясната страна на тялото и пренася кръв от долните крайници обратно към сърцето, за да бъде ре-кислород. Ако този кръвен поток се отреже, новата кръв не може лесно да бъде доставена на жизнените органи на майката или плацентата.

През първия триместър бременните жени могат да практикуват и да се наслаждават на тази йога поза, но веднъж във втория и третия триместър не е препоръчително да лежите по гръб. Въпреки това, Corpse поза на страната може да се практикува.

16. Натараджасана (танцьорска поза):

Танцьорската поза изисква практикуващите да балансират цялото тяло на един крак, което може да бъде трудно и рисковано по време на бременността. Също така е твърде дълбоко на гърба, за да се направи безопасно по време на бременност. По-безопасни варианти могат да бъдат възможни, като се държите за стол или бар, докато изпълнявате тази поза.

Виж повече: Ръчни тренировки по време на бременност

Бременността е прекрасно време в живота на една жена. Въпреки че има някои практики и йога пози, които трябва да се избягват по време на бременността, както е посочено по-горе, докато бременните жени следват съветите на своя доставчик на здравни услуги и най-важното - слушат телата си, те вероятно ще могат да поддържат значима йога през бременността.

Гледай видеото: The Great Gildersleeve: Selling the Drug Store The Fortune Teller Ten Best Dressed (Април 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send