Йога

Карма йога асани и ползи, които трябва да знаете

Pin
Send
Share
Send


Ние, хората, спряхме да правим неща за другите, нали? Дори и да го направим, просто трябва да извадим нещо от него. За това, карма йога, която е разработена от индуски концепция, за да покаже нашия дълг към обществото. Карма йога вярва в правенето на самоотвержено действие, за да стане най-добрият човек. Карма йога ви помага да се откъснете от действията си и да получите свободен живот. Това лесно може да се побере в обичайната ви рутина, да ви помогне да получите ползотворна награда и да разпространите усмивката на другите.

Карма йога е известна като йога на "действие", която ви помага да намерите смисъла на вашата цел от раждането до смъртта. Карма йога означава безкористна служба, която ви помага да се откажете от егото си, за да служите на човек, животно, растение или неодушевен предмет. Това също така означава да следваме личната дхарма и да приемаме съдбата, тъй като тя води до удовлетворение, име, богатство или слава.

Карма йога е един от пътя към освобождението, както според индуизма. Той също така е посрещнат като път на безкористни действия, придаващи мъдрост на учащия, действайки според дхарма. Да бъдеш отделен от светските дела като удоволствие или лична изгода е главното мото. Свободата и изпълнението се постигат, когато всяко действие се извършва безкористно или алтруистично, само с фокус и внимание.

Значение на карма йога:

 1. Тя пречиства сърцето ви, като изпускате егото, омразата, ревността и т.н., което е от съществено значение.
 2. Отдаването на себичност е важно за здравословния начин на живот. Карма Йога ви помага да постигнете това.
  Бъдете напълно съзнателни за себе си.
 3. Подобрете и подобрете вътрешната духовна сила и сила.
 4. Любовта и хуманитарните черти са овластени чрез практиката на Карма Йога.
 5. Това ви показва, че трябва да бъдете единствената си стъпка напред и да не очаквате резултата, независимо дали е добър или лош.
 6. Способността да се даде всичко на работата, която вършите, произтича от практиката на Карма Йога. Той ви показва как трябва да поставите най-доброто, за да се възползвате от предимствата на акта. Това е и един от принципите на Карма Йога.

Виж повече: Какво е Шивананда Йога

Видове карма йога:

Има три вида карма йога;

 1. Sanchita Karma: Това, което възниква от глупостта или невежеството. Често се създава несъзнателно.
 2. Прарабдха карма: Прарабдха се фокусира върху настоящето. Това, което правите сега, вашите действия и резултатът е това, за което се отнася настоящият ви живот.
 3. Agami: Другият вид е Агами. Действията, които ще се извършат в бъдеще, са резултат от вашето настоящо действие. Това е Агами.

Когато тази йога се извършва по правилен начин, тя не вреди на никого в закона на дхарма. Това ви помага да придобиете плода на вашите действия към божествената любов и ви кара да разберете, за да помогнете, изцелите и споделите.

Можете да правите карма йога чрез няколко вида йога, като:

1. Долно куче:

 • Седнете на килимче за йога.
 • Дръжте ръцете и коленете си надолу.
 • Дръжте ръцете си подравнени към раменете.
 • Вземи пръстите си под коленете. Не премествайте коленете си.
 • Натиснете таблата, когато сте в правилната посока.
 • Преместете крака нагоре, за да образувате „v“ на тялото.
 • Бъдете в тази стъпка до 5 дишане.
 • Постепенно се връщайте в нормална позиция.

2. Lunges:

 • Застанете на краката, като ги държите заедно.
 • Придвижете се напред, сякаш искате да вървите.
 • Спуснете задния си крак.
 • Задният крак трябва да е над глезена.
 • Дръжте тялото си прави.
 • Повторете това с алтернативни крака.

3. Хатха йога:

Ха означава „слънце“, а „луна“, която обединява двойките противоположности. Това е известно още като "силна йога", тъй като се нуждае от много физически усилия. Хатха йога се концентрира върху практикуването на позите и дишането на контрола, който помага да се активизира нади. Това е практиката на всяка истинска медитация и носи здраве и енергия на тялото и ума. Също така подпомага укрепването на силата на волята и концентрацията от сетивата. Пранаяма в хатха йога е важна за овладяване на дихателната техника, която активира енергията на кундалини.

Виж повече: Какво е Виняса Йога

Сортове Хатха Йога:

 • Йога в Кашмир,
 • Йоенга,
 • Ащанга виняса йога,
 • Shrishti krama хатха йога
 • Ракшана крама хатха йога
 • Адхиатмика крама хатха йога
 • Чикица крама хатха йога
 • Шакти крама хатха йога

4. Бхакти Йога:

Бхакти йога описва хиндуистката философия за разпространение на любовта, вярата и предаването на Бога. Смисълът на тази йога е да се осъзнае Бог чрез създаване на човешко-човешки взаимоотношения. Това може да бъде приятел-приятел, родител-дете, любим-любовник и майстор-слуга. Той също така сигнализира за предаността към личния Бог. Сред многото духовни пътища в индуизма, Бхакти йога е един път. Това е път към самореализация.

Виж повече: Анусара стил йога

5. Джнана Йога:

Смисълът на jnana е мъдрост или разпознаване. Медитацията на джнана помага да се оттегли ума и емоциите от живота и да живее в реалност или дух. Умът играе решаваща роля в джнанан йога. Умът е направен така, че да изследва неговата природа и да надмине идентифицирането на ума с егото и собствените си мисли. Това е още един път към себереализация, където силата на ума се използва за разделяне на реалните и нереалните неща на света.

6. Раджа йога:

Раджа йога е известна и като „царска йога” поради многото си стилове. Той помага да се стимулират ползите от медитацията за себереализация и води до съзнание. Това е път към самодисциплина и практика. Йогата е организирана в осем пътя. Тя е насочена към целта на йога, която е самадхи, а не просто да я постигне. Раджа йога понякога се нарича Кралска йога.

Някои важни елементи на карма йога:

Започнете с практикуването на дълбоко дишане

 • Дръжте ума си в спокойно състояние.
 • Махнете се от всякакви негативни мисли в ума, включително радостно, омраза, подкуп.
 • Правете някаква социална дейност, докато практикувате карма йога.
 • Винаги бъдете там, за да помагате на другите.

Карма Йога Вивекананда:

Карма йога Вивекананда, често вървят ръка за ръка. Карма Йога, или Йога на действие е книга с лекции на Свами Вивекананда. Тя е преписана от Джоузеф Йосия Годуин и е публикувана през 1896 г. в Ню Йорк. Основната тема на книгата се върти около концепцията за Карма в Бхагват Гита. Той го описва като мисловна дисциплина, която ще ни позволи да изпълняваме работата или задължението като военнослужещ в света. Някои от известните глави включват „Карма в нейното влияние върху характера“, „Тайната на работата“, „Какво е дълга“ и т.н.

Карма Йога Бхагаватгита:

Карма Йога Бхагават Гита определя Карма Йога като „Изпълнявайте задълженията си според вашите способности”. Същността е да се посвети ума на Бога и да се остави да се тревожи и егоизъм. Това спокойствие на ума е това, за което Карма Йога е всичко. Докато цялата власт е била дадена на индивида да изпълнява съответните си задължения и действия, на човек не се дава право да избира резултатите. Да бъдеш напълно подготвен за приемане на добрия или лошия резултат е абсолютно необходим за успешния и здравословен начин на живот.

Най-важната черта да се развие, докато живееш, е чувството за откъсване. Докато това може да бъде трудно за много от нас, за тези от вас, които могат и разбират цялата идея зад Карма Йога и принципите на Карма Йога, е от съществено значение да започнете да търсите това, от което имате нужда. Пътят към духовността и самореализацията изисква крайно внимание и ангажираност. Прочетете повече за тези практики и ги опознайте, за да получите по-добра мъдрост и разбиране.

Източник на изображението: Shutterstock

Гледай видеото: Упражнения срещу болки във врата (Август 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send