Красота и мода

6 Ползи от яденето на ягода по време на бременност

Pin
Send
Share
Send


Всички ние имаме сладка зъб по всяко време на деня. Един от най-добрите плодове за ядене по време на бременност е ягода. По време на бременността жената преминава през глад и страст към някои вкусове като кисело и сладко. Ами ако сладката жажда се увеличи на двойна струя? Можете ли да си представите, че искате да ядете нещо сладко през целия ден? Но една бременна жена не може просто да яде бонбони по цял ден. Ако приемът на глюкоза или захар на майка е висок, тогава има 90-96% риск от диабет, не само за жената, но и за бебето. Инфекцията с диабет при кърмачета може да бъде по-лоша и може да доведе до рискове за живота.

Заради подсладители без рискове за здравето, плодовете се оказват най-добрите сред всички. И сред многото различни видове плодове, ягодите се оказват най-добрите.

Бременната жена е много внимателна за това, което яде и често пита: дали ягодата е добра за бременност? Яденето на ягода по време на бременност е безопасно и има начини да го включите в диетата си.

Докато плодовете отиват, този розов и сладък плод се оказва прикрито благо. Ние Ви носим ползите от ядене на ягода по време на бременност.

Ползи от яденето на ягода по време на бременност:

1. Ягодата съдържа всички видове ползи за здравето, които започват с поддържане на окото здраво за поддържане на други инфекции под контрол. Витамин С, който се намира в изобилие в този плод, е източник, който помага за справяне с очните проблеми и имунитета и предотвратява увреждането на свободните радикали в организма. Това доказва, че яденето на ягода по време на бременност определено е задължително!

Виж повече: ядат плодови зърна по време на бременност

2. Също така, поради наличието на антиоксиданти в тази ягода той предотвратява нелечими болести като рак. Така че вкусът със здравето е идеалният начин да го опишем.

3. Научното изследване показва, че хората, които обичат ягодите и ядат редовно, също се бори срещу проблеми със затлъстяването и холестерола.

4. Ягодата съдържа фруктоза, която е различна от глюкозата в структурно съединение и също е по-добре, тъй като действа като една и съща захар на вкус, но различна по функция елиминира мазнините, вместо да ги добавя.

5. Ягодите трябва да бъдат включени в редовната диета на бременни жени. Те вместо да имат лош ефект върху майката и бебето, дават обратна реакция!

6. Ягодите, ако се консумират от очакващата майка, намаляват рисковете от бебето, което има лошо зрение по-късно в живота, което е много важно при днешния начин на живот. Така че, ако очаквате бебе, тогава трябва да ядете ягоди по време на бременност, така че вашето бебе да остане здраво и безопасно.

Виж повече: е безопасен по време на бременност

Ето няколко начина да включите ягоди в диетата си в различни форми. Прочетете, за да научите повече.

Богати на диета плодове и зеленчуци съдържат високи дози протеини и хранителни вещества, които са необходими за майката и за бебето. Трябва да се погрижите за това как се приготвяте и ядете ягоди, отслабената имунна система на бременността може да бъде засегната от болести, предавани с храна, като например Е. coli. Добрите грижи могат да ви помогнат да предотвратите заболявания и само да извлечете здравите награди от ягоди и други плодове. Те могат да се приемат като сурови плодове или като салата заедно с вашата зеленчукова купа. Ягодов сок, конфитюр и тиква в млякото са някои други начини да го консумирате.

 • Измийте добре ягодата в течаща вода. Нарежете ги на малки парченца. Яжте ги сурови. Измиването им ще отстрани пестицидите и торовете от плодовете.
 • Направете салата от ягоди. Вземете 4 до 5 чаши общо плодове и зеленчуци само всеки ден. Не разчитайте изцяло на ягода, за да задоволите всички хранителни вещества и минерали, от които се нуждаете.

Ягодово мляко по време на бременност:

Това е друга бърза рецепта, която можете да опитате в случай, че не ви харесва да ядете сурова. Ягода, подходяща за бременност, е признат факт. Научете как да го направите.

 • Загрейте свежи ягоди, една чаша вода и половин чаша захар до варене. Оставете да ври 10 минути и ще започне да се сгъстява.
 • Сместа се прецежда в малка купа. Задайте това настрана.
 • Замразете чашата си във фризера за 10 минути. Сега добавете ¾ чаша мляко и сиропа.

Насладете се на това ягодово мляко, кремаво и гладко.

Ягода от ягоди по време на бременност:

Ползите от ягода по време на бременност също могат да бъдат посрещнати по този начин.

В случай, че и вие не сте фен на това, ето още един бърз сладко от ягоди, което можете да направите лесно у дома.

 • Нарежете плодовете на половина и отстранете стъблото. Уверете се, че го измивате добре.
 • Сложете ги в купа и я хвърлете в захар. Оставете я да се открие при стайна температура през нощта. По този начин цветът се запазва и плодът не се разпада бързо.
 • Изсипете сместа от ягоди в консервираща тенджера с малко екстракт от лимонов сок. Поставете на слаб огън и гответе. Ако остане захар от двете страни на тигана, натопете четката за торта в гореща вода и избършете захарта.
 • Когато няма повече захар, превърнете го в силна жега и го оставете да заври.
 • Сварете го за 15 минути и изключете топлината. Намажете някой сладко в един от студените чинийки.
 • Оставете го за 30 секунди и натиснете с пръст; ако конфитюрът се набръчка и не се залива, за да запълни празнината, той е готов. Ако не, поставете го обратно, за да се загрее и ври 2 минути повече, след това изключете топлината и повторете теста за бръчки. Повторете, докато сте готови.

Известно е, че яденето на ягоди по време на бременност има добри здравни ползи за тялото. Той е пълен с основни хранителни вещества и е богат на фибри. Плодовете и зеленчуците са важна част от всяка здравословна диета и трябва да бъдат особено богати в кухнята, когато сте бременна. Фолиевата киселина ще помогне за предотвратяване на дефекти на невралната тръба и за насърчаване на здравословно тегло при раждане. Калият в ягодите регулира кръвното налягане. Витамин С ще се възползва от костите и зъбите на бебето и ще увеличи колагена в съединителната тъкан на бебето.

Можете също да сдвоите ягодата с протеини и извара, което ще ви помогне да дадете необходимите хранителни вещества за тялото.

Е, сега знаете за многото предимства на яденето на ягода по време на бременност! Ягодите се наричат ​​като бонбони за очите и тъй като всички знаем, че бременните често се оплакват от желание за нещо сладко, така както е посочено по-рано, ако тези жени трябва да имат нещо естествено вместо изкуствено подсладените храни, тогава защо не би било от полза?

Виж повече: Предимства на Jamun плодове по време на бременност

Ябълковият сок или замразената ягода са най-добрите форми, в които се консумират ягоди. Суровите ягоди не се обработват или не са преминали никаква химична процедура и са готови за приемане на очакваните майки. Ягодите обикновено са на разположение на по-малко места и по този начин са скъп вариант за други лесно достъпни преработени сладки продукти. Но повече от стотици преработени шоколадови бонбони не могат да се сравнят с хранителните предимства на една прясно донесена ягода.

Гледай видеото: Can we eat to starve cancer? William Li (Април 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send