Йога

Paripurna Navasana (Full Boat) - Как да направим и ползи

Pin
Send
Share
Send


Древна форма на здравеопазване на тялото, цялостен естествен подход за постигане на здравословен начин на живот или просто спокойно бягство сред лудостта, ние можем да центрираме тези думи около едно просто чудо, йога. Йога, практикувана от векове, вече е придобила мек ъгъл за любителите на здравето.

Новата вълна за фитнес има много хора, които се опират на йога за подкрепа. Избирайки от широк каталог, има упражнение, посветено на вашите различни нужди, било то плосък стомах или уморена болка в главата. В днешната статия ще обсъдим една такава йога, от многото, която се нарича Paripurna navasana. Ще се запознаем с ползите и стъпките на това прекрасно пътуване.

Как да направим Paripurna Navasana (Full Boat) и неговите ползи:

Как да го направим?

Английското наименование на тази поза се извлича буквално от крайната позиция на тази поза на йога. Paripurna Navasana на английски се нарича пълна лодка пози, където идентично ще приличате на форма на лодка с тялото си, която се основава главно на няколко участъка и задължително гъвкавост на тялото.

В началните етапи изпитанието може да изглежда малко по-трудно, но с времето границите ще бъдат премахнати. През цялото време трябва да помните, че съвършенството не идва в един ден и простото грешно движение може да ви навреди достатъчно лошо. За да започнете тази йога, започнете, като седнете на Вашата йога мат.

Виж повече: Посрещане на лицето нагоре с два крака

Докато седите, краката ви трябва да са протегнати пред вас, докато седите с изправен гръбнак, като го подравнявате с врата си. Ръцете ви, както обикновено, почиват до вас. Сега бавно огъвайте краката си от коляното, така че кракът ви сега да докосва пода. Наклонете малко назад и дръпнете ръцете си зад себе си, където можете да ги използвате като опора, за да повдигнете сгънатия си крак.

В началните етапи може да искате да изберете мека възглавница около гърба си, за да контролирате баланса, но никога да не разчитате изцяло на опора за гърба като стена или такава, тъй като то напълно прави точката на тази йога безмилостна. Сега, докато се поддържате с ръцете си, бавно се опитайте да протегнете краката си направо и нагоре.

В този момент вече сте на половината път до лодката си. Сега се балансирайте добре, преди да оставите ръката си и да ги придвижите напред. Като се облягате назад, дръжте ръката си подравнена към нивото на гърдите си, докато хващате коленете си, за да заключите пълната си лодка.

Виж повече: Дандасана йога

Как ни помага?

  • Една от най-добрите ползи, които можете да извлечете от тази йога, е укрепване на мускулите на долната част на тялото. Тук насочваме пръсти към коремната област, която през позата на лодката ще премине през напрегнат възел на налягането, опитвайки се да задържа долната част на тялото нагоре. Освен укрепването, тя улеснява и доброто функциониране на системата.
  • Чрез това упражнение може да се постигне гъвкавост на тялото, тъй като вие подлагате на натиск на опънатите напрегнати мускули, за да се отворите, докато се разтягате и повдигате.
  • Това е добро упражнение за тонизиране на мускулите на тялото, особено на долните крайници, бедрата и телесните мускули. В същото време стомашната област изпитва загуба на калории, докато се накланяте назад и отново се насилвате напред.
  • Много хора все още имат проблем да балансират тялото си, когато нервът обикновено е малко бавен в координацията с мозъка. Това може да се подобри чрез това упражнение.
  • Това упражнение е известно, че е облекчаване на стреса. Докато се разтягате и вдигате и извивате, токсините в тялото ви, които са се натрупали през месеците, вече се изчистват, като дават път на много по-щастлив стрес, който ви освобождава.

Виж повече: Крак зад главата Поза

Снимки Източник: Сток на затвора

Гледай видеото: Paripurna Navasana, Full Boat yoga pose (Април 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send