Йога

Самаконасана (Права ъглова поза) - Как да направим и ползи

Pin
Send
Share
Send


Самаконасана или правият ъгъл представляват една от най-популярните и ефективни йога пози, измислени някога. Това е малко предизвикателство, но ще осигури на тялото ви ефективни резултати. Що се отнася до гъвкавостта е субект, samakonasana е перфектната асана за повишаване на гъвкавостта на ставите на краката, глезените, долната част на гърба и т.н. Започнете сутрин с тази асана, за да прекарате един неуморен, но продуктивен ден. Някои ключови факти за тази асана са търпение и време.

Тази асана е добра за бедрата. Често не го осъзнаваме, но нашите бедра поемат много натиск през целия ден и е необходимо да се отворят тези части. Направете правилния избор днес и започнете да практикувате тази асана днес заради вашето здраве.

Виж повече: Йога на кучешка патица

Много от нас не знаят, но често емоциите ни създават много препятствия по пътя на гъвкавото функциониране на бедрата. Това осигурява тези жизнени части на тялото с малко пространство от решаващо значение и тази асана е перфектното лекарство. Самаконасана ще отвори бедрата и ще позволи на долната част на гърба да изпълнява много по-добре. Гъвкавостта в похитителите също е необходима и тази конкретна поза на йога може да се каже, че е правилният човек за работата.

Как да правим Samakoasana:

Търпението и времето вероятно са ключовите фактори за правилното изпълнение на тази поза, както беше дискутирано по-рано. Има много начини за извършване на самаконасана. Следното е най-лесният начин да направите това положение:

 • Първо, започнете, като седнете на земята или йога мат и опънете краката си отпред.
 • Поддържайте тази позиция за няколко секунди, докато дишате.
 • Второ, разтягайте краката много бавно, така че двата крака да образуват права линия.
 • Тялото трябва да се държи направо.
 • Останете по този начин за минута или по-малко и след това върнете двата крака в нормално положение.

Виж повече: Ползи от Trikonasana

Предимства на правия ъгъл:

Ползите от samakonasana йога поза са обобщени в следния параграф:

 • Тази йога поза е добра за корема, тъй като подобрява доставката на кръв към корема, особено на по-ниските.
 • Той също така помага за подхранването и съживяването на различните жизнено важни органи на тялото. Той се отваря, укрепва и разтяга слабините, ханша и телесните мускули.
 • Чрез тази поза се стимулират и вътрешните мускули на бедрото.
 • Всички видове гръбначни проблеми ще бъдат излекувани чрез това упражнение.
 • Всички видове болки в тазобедрените стави ще бъдат елиминирани.
 • Децата, които все още са на растяща фаза, ще се възползват от неговата поза за йога, тъй като може да ги направи по-високи, тъй като краката са разтеглени до максимално ниво.
 • Аддукторните мускули и страничните ротатори на тазобедрените стави ще станат по-гъвкави поради тази поза на йога.
 • Подобрява се притока на кръв към долната част на корема. Ако страдате от проблеми с депресията, тази поза е най-лесният начин да премахнете тези емоционални бариери и да се почувствате интелигентни и щастливи отвътре.

Виж повече: Мост пози в йога

ЗАБЕЛЕЖКА:

Ако имате болки в гърба, тогава не се опитвайте тази асана. Първо се възстановете от съществуващите мускулни болки и едва след това започнете да практикувате това упражнение за предпазване на тялото от бъдещи болки в гърба.

Източник на изображението: 1.

Pin
Send
Share
Send