Красота и мода

Признаци и симптоми на пърхот

Pin
Send
Share
Send


Милиони хора страдат от пърхот. Това води до тежки проблеми с самочувствието и мащабите се появяват на тъмните рокли, когато човек избърсва. Те също могат да бъдат доста проблематични, защото те често водят до сърбеж. Циреи и прекъсвания също са често срещани, ако не се третират навреме. За това са отговорни много фактори. Най-често срещаните са нехигиенично състояние, което се дължи на това, че човек не измива правилно себума или мръсотията.

Излишното натрупване на мръсотия и прах може да доведе до утежняване на бактериите и това може да доведе до повече сърбеж или циреи. Малки пъпки също са често срещани, което прави човек раздразнен и ги кара да убодат. Те често водят до болезнени обриви. Трябва да се направи консултация с лекар, ако проблемът е по-лош и след това трябва да се вземат подходящи лекарства съгласно предложените дози.

Признаци и симптоми на пърхот:

1. Прекомерна загуба на коса при четкане:

Често това се случва като причина и това се приема като нормално проливане. Въпреки това, ако човек се сблъсква с повече от обичайните счупвания, те трябва да бъдат лекувани незабавно и да се направи биоскопия под микроскоп, за да се знае дали има някаква инфекция, която води до това. Ако това не е така, тогава човек може да направи други изследвания, за да провери дали има някакви хормонални дисбаланси. Често хормоналните или други вътрешни прекомерни жлезисти секрети могат да доведат до прекомерно производство на себум и пот, което може да бъде причина за това.

Виж повече: Пърхот през зимата

2. Скеле на сърбеж:

Това е много често срещан знак, че човек има проблеми с пърхота. Това често се дължи на наличието на бактериални инфекции. Може да има червеникави петна, които могат да бъдат много сърбящи и употребата на анти-гъбични кремове често се счита за полезна. Човек може да използва низорал за измиване. Те също така често се лекуват с домашни средства.

Един човек може да направи някои билкови неща, като редовното прилагане на измислица от листа може да бъде полезно, както добре. Лекарите могат да препоръчат някои външни неща, които могат да бъдат приложени, ако състоянието се влоши. Прекомерните червени петна могат да се влошат, ако човек ги надраска. Те могат да доведат до тежко възпаление и болезнени области. Засегнатите области могат да бъдат третирани с някои лосиони.

3. Сухи и къдрици:

Ако валовете са тъпи и сухи, това може да е причина и повърхността да е доста суха. Това следователно може да бъде причина за скалите. Употребата на масла може да помогне за борба с това и да направи участъците по-блестящи.

Виж повече: Как да лекуваме пърхот при деца

4. Разреждане на косата:

Ако човек постепенно получава частично изтъняване, това може да е причина човекът да страда от люспи.

5. Пъпки:

Това е мястото, където на лицето се появяват малки обриви или циреи. Смята се, че това е повърхностно разстройство на лицето, но това се случва най-вече с тези хора. Основната причина може да бъде, че има или прекомерна сухота, която може да доведе до това или това може да бъде, че тъй като те са гъбични, люспите, когато падне върху кожата на лицето, могат да доведат до инфекция.

Когато те се убоят, които хората често правят, без дори да са в състояние да контролират това, те допълнително влошават този проблем и следователно проблемът се влошава. На хората се препоръчва да използват лекарствени билкови барове дори за лице. Често баровете от чаено дърво също могат да бъдат полезни. Те обаче трябва да се използват редовно и лекар трябва да се консултира, ако състоянието се влоши.

6. Запек:

Синдромът на раздразнените черва обикновено се свързва със сухотата. Причините за това не са проучени, но може да се окаже, че поради неправилно снабдяване с храна и неправилно приемане на фибри или липса на храна може да се случи нещо, което се дължи на това. Това от своя страна може да доведе до това, че тялото и системата не получават достатъчно храна и следователно могат да възникнат различни проблеми. Включването на повече влакна като пшеница, хляб и други може да бъде полезно. Също така, включително пресни зеленчуци и плодове, могат да доставят и необходимите минерали и други излишни източници на влакнесто съдържание, което може да направи червата по-лесни и дразненето може да намалее до известна степен.

Виж повече: Причини за появата на пърхот в косата

Препоръки: -

  • Вижда се, че шепа ленени семена могат да бъдат много полезни за лечение на всяка форма на гъбични инфекции. Това може да се приема под формата на масло или като семена. Това също е доста ефективно.
  • Човекът трябва да остане правилно хидратиран и да пие достатъчно вода, защото това прави мастните жлези да не функционират прекомерно и това помага да се контролира хормоналната секреция.
  • Трябва да се проведат подходящи изследвания, за да се знаят вътрешните и външните фактори, отговорни за това, и да се приемат препоръчани лекарства.
  • Подходящи локални лекарства или подобни могат да се използват за тях.
  • Правилната диета, а също и подходяща йога или разтягане винаги са полезни за лечение на недостатъци отвътре. Добър почистващ препарат на нима може да бъде много полезен за хора, страдащи от този тип проблеми.

Нием и кисело мляко:

Тези агенти могат да бъдат полезни при лечението на този вид проблем. Те са анти-гъбични и могат да премахнат всички видове сухота.

Лимонов сок:

Това е лесен за използване средство за редовна употреба.

Горещи масажи:

Има различни видове масла като бадеми и кокос, които могат да бъдат много полезни за лечение на тези. Това прави хидратацията и прави валовете еластични. Хората, които имат тревожни разстройства, могат да страдат от тези проблеми и нямат циркулация или да останат в стрес, за да се възползват от масаж. Когато те се вземат адекватно и след това се нагряват до гореща вода, те могат да се използват, когато те са с подходяща температура. Те могат да бъдат масажирани за около 20 минути и след това може да се използва тюрбан за затваряне на топлината. След това те могат да бъдат измити с леко почистващо средство. Това прави пърхота мек и те излизат с четка. Също така това насърчава новия растеж на косата.

Гледай видеото: How To Get Dandruff Out Of Hair Without Washing It (Април 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send