Красота и мода

Как да се избегне запек

Pin
Send
Share
Send


Запекът е един от често срещаните проблеми, за които много хора се оплакват. Казано с прости думи, неспособността на организма да отделя червата и това води до болезнени спазми в корема заедно с много дискомфорт. Въпреки, че запек не е сериозен проблем, но продължителните проблеми на това състояние могат да попречат на ежедневието и начина на живот. Въпреки това, вместо да се лекува запек, винаги е по-добър вариант да се избегне чрез определени съвети и предложения за здравословен живот. Това ръководство е идеално, за да знаете най-добрите начини да избегнете кризата на запека и да го задържите. Проверете ги и следвайте редовно резултатите.

Имате богати на фибри храни:

Fiber е един от най-добрите начини да изчистите стомаха на отпадъците, както и да регулирате движенията на червата, за да избегнете проблеми с запек. Чрез включването на някои от най-висококачествените хранителни влакна в диетата, тази цел може лесно да бъде постигната. Сини сливи, круши, моркови, броколи, боб, праскови, смокини и пълнозърнести храни са някои от идеалните храни в това отношение. Комбинация от 2-3 храни от тук ще ви помогне в правилния начин.

Виж повече: Медицина за запек

Включете ленените семена в диетата:

Лененото семе е един от най-добрите начини да се избегне запек. Можете да разпратите това семе и да съхраните. Поръсете ги върху чиниите и салатите всеки ден. Не само, че помага за регулиране на червата, но също така гарантира, че има добро количество омега мастни 3 киселини, доставени на тялото.

Имате много вода и здравословни течности:

Друг ефективен начин за предотвратяване на запек е да имаме добри количества вода всеки ден. Предпочита се около 10 чаши обикновена и филтрирана вода. Наред с това винаги можете да включите здравословни течности като пресни плодови сокове и билков чай. Това ще гарантира, че тялото е добре хидратирано и има правилни движения в червата. Той ще добави насипно количество към изпражненията и ще гарантира, че става по-мек за лесно преминаване.

Упражнението е значително:

Упражняване помага за поддържане на функциите на тялото и също така поддържа храносмилателната система в правилна форма. Чрез използване на около 30 минути упражнения всеки ден, всъщност можете да запазите затвора заедно с много други ползи. Нещо толкова просто като ходенето също ще направи чудеса. Опитайте сами да видите предимството! Какво повече? Също така ще ви помогне да поддържате телесното тегло.

Виж повече: Начало средства за запек при деца

Има добри навици за тоалетна:

Първото нещо е да прекарате малко време в тоалетната и да бъдете търпеливи, за да премине изпражненията. Дайте на тялото някога да отделят. Също така, никога не бива да пренебрегвате призива на Природата. Пренебрегването на желанието за преминаване на изпражненията само ще доведе до запек. Най-доброто време, когато можете да преминете през изпражненията е около 30 минути след хранене или рано сутрин.

Избягвайте кофеина:

Кофеиновите напитки ще направят още по-трудно да се премине през изпражненията. Това включва както чай, така и кафе. Освен това, трябва да стоите настрана от газирани и газирани напитки, което влошава състоянието на запек. Алкохолът е друго питие, от което човек трябва да стои далеч, ако не искат да усетят запек.

Виж повече: Храни, които причиняват запек

Избягвайте лекарства:

Има някои лекарства, особено антибиотици, които водят до запек като страничен ефект. В случай, когато искате напълно да избегнете чувствата, най-добре е да спрете такива лекарства и да търсите заместители. Това е един от най-добрите начини за постигане на целите за избягване на запек. Уверете се, че се консултирате с лекаря преди това.

Източник на изображението: Захранване

Гледай видеото: Баси и Здравословното What the Health 2017 (Април 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send