Йога

Бидаласана (Поза на котката) - как да правим и ползите му

Pin
Send
Share
Send


Йога, най-популярната форма на упражнение, е възникнала в Индия и е била инициирана в преди ведическите времена. Така оттогава йога има дълъг път. Той е най-предпочитаният от всички заради ползите за тялото, ума и духа. Тези, които практикуват редовно йога, могат да гарантират, че йога ги е довел до по-добър живот. Той освобождава тревожност, успокоява ума и също прави чудеса на толкова много болести и болести.

Практикувайте йога и ще усетите различията сами. Сега има толкова много пози на йога и ние ще говорим за сравнително лесна поза. Тя се нарича Бидаласана. Bidal е санскритска дума, която означава котка и асана е поза. По този начин тя е известна и като Котяната поза. Котешката поза може да се опита и от начинаещи. Така че, нека първо открием стъпките за извършване на това упражнение, преди да се възползваме от неговите ползи.

Как да го направим:

Тъй като Bidalasana е сравнително лесна поза за начинаещи, начинаещите също могат да опитат ръцете си. Започнете с помощта на подложка или одеяло и дръжте ръцете си под раменете. Също така, огънете коленете си и ги задръжте директно под бедрата. Разстелете пръстите си напред. Сега поемете дълбоко дъх и докато издишвате бавно, дръпнете коремните мускули назад към гръбначния стълб. Договаряйте се глутеуса бавно, докато пъхвате опашната кост надолу и под него.

Виж повече: Предимства на Makarasana

Укрепете ръцете си на земята, което води до премахване на налягането от раменете ви. Завийте гърба си нагоре, докато средата на гърба ви притиска към тавана. Сега извийте главата си надолу и я бутнете навътре. Погледнете към пода, концентрирайки се между коленете. Вашата брадичка не бива да бъде принуждавана към гърдите ви. Повторете процеса от 15 до 20 пъти. Вдишайте и издишайте бавно, докато го правите. Докато отпускате, седнете назад по петите си. Твоят торс трябва да е изправен. Задръжте позира 30 секунди до минута. Съсредоточете се върху дишането си.

Ползи от Bidalasana:

Подобно на всяка друга йога поза, Бидаласана или Позата на Котката също имат своите предимства. Тъй като това е наистина лесна поза, съвършенството може да бъде постигнато за много по-малко време и всеки успешен ще спечели следните споменати ползи. Опитайте котешка поза, за да ги изпитате сами.

Виж повече: Поза Маха Мудра

1. Гъвкавост в гръбначния Ви стълб:

Тъй като Bidalasana се фокусира предимно върху гърба, той помага при разтягане и укрепване на гръбначния стълб. Наред с това, тя увеличава и гъвкавостта на гръбначния стълб.

2. Стимулира храносмилателния тракт и гръбначната течност:

Тъй като тази поза разтяга мускулите на гърба, тя свива коремните мускули. Той е полезен за цялостното здраве.

3. Подобрява кръвообращението и масажите на бъбреците:

Бидаласана помага при масажирането на бъбреците и подобрява кръвообращението през гръбначния стълб и ядрото.

4. Управлява стреса:

Позата на котката се казва, че е голям стресиращ шум, ако сте имали труден и досаден ден на работа. Той помага при управлението на стреса. Той също така осигурява масаж на коремните органи.

5. Полезно за хора, които прекарват дълги часове пред компютъра:

Ако сте един от тези работохолици или много студен ученик, определено трябва да опитате това упражнение. Хората, които прекарват дълги часове пред компютъра, стягат врата и раменете заедно с гърба си. Той причинява болка, но с позата на котката човек може да получи облекчение, защото освобождава напрежението от врата. Той също разхлабва гръбначния стълб и цялото ви гръб. Той облекчава и болките в гърба.

Виж повече: Как да се направи Chaturanga Dandasana

Pin
Send
Share
Send