Йога

Tittibhasana - Как да правим и ползите от него

Pin
Send
Share
Send


Най-широко практикуваната форма на упражнения в света е йога. Всичко започна в преди ведическите времена в Индия и оттогава дошло толкова далеч. Хората в днешно време предпочитат йога над напрегнатите фитнес процедури, защото не само йога третира многобройни проблеми, свързани с нашето тяло, но и прави чудеса на ума и духа. Йога има много различни пози и нивото на трудност е различно. Всеки начинаещ трябва да започне от най-основните положения, но за тези, които са успели да изпробват някои от сложните, трябва да опитате Tittibhasana.

Tittibhasana е санскритски термин, означаващ поза на Светулка. Това е доста трудна поза, която изисква максимално търпение и грижа. Препоръчително е да не бързате да го правите перфектно в първия ход. Ще говорим за това как ни помага Титибхасана, но преди това нека се научим как да правим тази поза стъпка по стъпка.

Как да го направим:

Човек трябва да бъде последователен, докато практикува Tittibhasana, защото той изисква време. Тъй като това е напреднала поза на йога, само онези с опит трябва да се опитат да направят тази поза. Сега влезте в клякащо положение с краката си на по-малко разстояние от раменете си. Вашият таз трябва да се накланя напред, докато тялото ви трябва да е между краката. Поддържане на багажника ниско, изправете краката си, за да приведете таза си на едно ниво с височината на коленете.

След това точно над коляното и под лявото бедро, опитайте да донесете рамото и лявата горна част на ръката. С пръсти, насочени напред, поставете ръцете си на земята. Сега бавно повдигнете тялото си от пода. Бавно носете тежест на ръцете си и далеч от краката си. Поставете вътрешните си бедра колкото е възможно по-близо до ръцете си. Поемете дълбоко дъх и краката си отстрани. Опитайте да го държите направо. За да поддържате краката си успоредни на земята, тазът ви трябва да е висок.

Вашите големи пръсти трябва да бъдат изтеглени обратно към торса. Изправете ръцете си и разширете лопатките. Сега вдигнете главата си нагоре, за да гледате напред, без да стягате врата си. Дръжте поза в продължение на 15 секунди, докато вдишвате. Освободете краката си на пода, докато издишвате.

Виж повече: Поза воин в йога

Ползи от Tittibhasana

Ползите от Tittibhasana или Светулката са следните.

Виж повече: Свастикасана йога

1. Разтяга задното тяло, гърба на торса и вътрешните краища:

Практикувайте Tittibhasana и тя ще разтегне и укрепи прасците, задния торс и вътрешните слабините.

2. Предоставя баланс на ядрото:

Tittibhasana помага за постигане на чувство за равновесие в тялото ви. Тъй като това е сложна поза, балансът е много интегрален. Той също така подобрява якостта на ядрото.

3. Успокояване на ума:

Позата на светулките има най-необходимия ефект върху ума. Той го успокоява и контролира. Заедно с това, той помага и при облекчаване на тревожността, стреса и напрежението.

4. Укрепва китките, ръцете и вътрешните бедра

Тъй като много натиск отива в китките, позата на Светулките помага за тяхното укрепване. Наред с това, формираното налягане върху ръцете спомага за укрепване на мускулите в ръцете и вътрешните бедра.

5. Тонизира корема и корема ви:

Не се страхувайте повече, ако имате изпъкнал корем или просто искате коремът и коремът ви да са в добра форма. За тези, които искат да тонизират зоната на корема, трябва да практикуват стойката на Firefly, тъй като тя подобрява и стяга зоната около корема. Наред с това то тонизира и коремните мускули.

Виж повече: Позиция на легнал герой

Pin
Send
Share
Send