Красота и мода

Как да контролираме падането на косата през лятото

Pin
Send
Share
Send


Има различни причини, поради които, когато сезонът е летен, косата на човек започва да пада. Има редица причини, за които това може да се случи и човек доста понякога може да изпробва някои средства за контрол на този проблем косата падане.

Как да спрем падането на косата през лятото:

Ето няколко от най-добрите средства за контрол на падането на косата през лятото:

1. Борба с омаслеността:

Като цяло има прекомерно омазняване, тъй като потта и себумът се отделя по време на лятото. Човек трябва да контролира приема на мазна храна, а главата трябва да се измие, за да се отърве от себума. Ако мръсотията и себумът останат депозирани, те могат да доведат до мазна пърхот.

2. Дръжте почистването на скалпа:

През горещите сезони е често срещано нещо, което много от нас забелязва, че главата може да бъде по-мръсна, отколкото обикновено. Причината за това е, че жлезите отделят повече петрол, колкото повече замърсявания и мръсотия се залепят за секцията. Това го прави по-мръсен, отколкото в други сезони, които са причината е препоръчително човек трябва редовно да поддържа чистотата и да се отърве от излишното отлагане на мръсотия. Човек трябва да използва дълбоко почистващ шампоан или почистващ масаж, за да се отърве от всички отложени замърсявания. Те също могат да доведат до лющене, което може да доведе до допълнителни проблеми.

Виж повече: Как да контролираме падането на косата

3. Горещи масажи:

Това е много известен термин, когато става дума за облекчаване на стреса. Няколко извора в наши дни предлагат тези видове услуги. Така че, ако човек има пари, за да прекарва в подмладяване, тогава те трябва да резервират някои срещи с терапевти и да получите някои масажи. Те могат да се правят и вкъщи с помощта на индиректно отопление, където човек може да затопли всеки вид масло като кокосов орех или етерични масла като лавандула и да ги използва върху главата. Екстрактът от царевица или цариградско грозде може да се прилага за някои ползи от инфекции. Те са естествени и често са много полезни.

4. Нарязване на косата:

Човек може да скъси дължината на секциите с боб или да нарязва излишната дължина на средата, за да поддържат секциите управляеми. Те са по-лесни за поддържане по време на сезона на потта, особено ако човек няма достатъчно време.

Виж повече: Косопад в района на храма

5. Достатъчна хидратация:

По време на горещото време е важно човек да пие достатъчно вода и понякога повече от 10 чаши, за да остане хидратиран в зависимост от физическите дейности. Това е друго важно нещо, което много жени не правят. Нормален човек, който има правилно поддържано тегло, трябва да пие поне 8 до 10 чаши вода за правилните метаболитни функции. Това помага на храната да се усвоява и да се усвоява правилно от клетките на тялото.

6. Диета:

Важно е да имате правилна диета и това е за всеки, който иска здравословен начин на живот. Човек трябва да има пресни плодове и зеленчуци, които са богати на витамини и минерали, за да поддържат тялото с фибри и също достатъчно протеини. Често има повече изпотяване и повече минерали и сол излизат от тялото. Следователно това трябва да се вземе под внимание.

Виж повече: Как да се грижим за косата през зимата

Диетата трябва да се прави според количеството физически дейности, които човек прави, и количеството пот или дехидратация, през които човек преминава. Ако има някаква прекомерна пърхот, трябва да се поговорят с лекаря или трикохолога и те могат да ви посъветват за условията. Лекарствата могат да се предписват и за предотвратяване на падане на косата през лятото или други проблеми с скалпа.

Гледай видеото: Die 5 Biologischen Naturgesetze - Die Dokumentation (Април 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send