Йога

Какво е Самадхи Йога и Медитация - Пози и ползи

Pin
Send
Share
Send


Какво е Самадхи Йога: -

Истинският йоги е някой, който е успял да привърже и отдели себе си от достатъчно практика и е достигнал етап, в който може да разбере себе си. Самадхи е държавата, в която се разбира с истинската му личност. Това е осмият и последен крайник в Йога Сутра или Патанджали. Той напълно абсорбира съзнанието на индивида и му помага да наблюдава по-добре. Това е по-високото ниво на медитация и се преподава в няколко известни йогически училища. Основният смисъл на Самадхи Йога е посочен по-долу за вашето разбиране.

Предимства на Самадхи Йога:

Има многобройни ползи от Самадхи Йога. Той намалява стреса, донася позитивност и стабилност на живота и ви предпазва от болести. Ставате по-близо до Бога и се концентрирайте по-добре върху различни неща. Също така ще сте свободни от депресия, тревожност и болка.

Какви са съветите за практикуване на йога Самадхи Пози: -

1. Три вида самадхи йога:

В Самадхи Йога ще намерите три различни типа. Първата е Samprajnata, която е съзнателно състояние на ума. Втората е Asamprajnata, което означава безсъзнание, а третата е Jata, което означава инертност. Те ви помагат да преодолеете егото и да изпитате блаженство.

2. Подгответе се:

Преди да започнете йога, препоръчително е да се подготвите сами. За самадхи йога, първо трябва да седнете на място, което е удобно и релаксиращо. Поставете ръце на коленете си и затворете очи. Тази позиция е известна като мудра.

Виж повече: Джнана Йога Вивекананда

3. Контролирайте мислите си:

За да отидете по-дълбоко във вашата йога сесия, трябва да останете стабилни и да контролирате мислите си. Въпреки, че това е, когато започват да мислят различни мисли, важно е да се съсредоточите върху медитацията. Така че най-добре е да премахнете всякакви нежелани мисли от ума си. Дайте си сто процента и фокус.

4. Представете си и се съсредоточете:

Винаги можете да си представите за по-добро фокусиране. Представете си картината на йога гуру. Стойте неподвижни и поддържайте ума си стабилен. Премахнете всички тревоги и страх и мислете за картината между веждите. Това също ще ви помогне да увеличите нивото на концентрация.

Виж повече: Ползи от Йога за смях

5. Chant Mantras:

Следващата стъпка за вас е да мантрувате мантри. Ако не знаете нито един, можете просто да кажете Ом. Уверете се, че не сте прекалено мек. Това ще доведе до почти същия ефект. Когато пеете, ще започнете да усещате позитивни вибрации отвътре. Тя ще ви даде божествено чувство и ще очисти тялото ви.

Виж повече: Сатянанда Йога

6. Прекратете сесията:

За да завършите сесията, трябва да придобиете съзнание и да сте наясно със света около вас. След това трябва да направите някакво дръпване. За това трябва да разтриете дланите си и да ги поставите на очите си. Покрийте очите си напълно, когато правите това. След това можете бавно да преместите ръцете и краката си и да се освободите.

Виж повече: Предимства на йога пози

7. Какво се случва, когато практикувате Самадхи Йога?

Когато практикувате самадхи йога, вие ще бъдете толкова дълбоко в медитацията, че дори няма да помислите за практиката. Контролирането на мислите ви ще стане само спомен. Ще почувствате само блаженството на живота, блаженството да бъдете себе си. Ще намерите мир и щастие в това, което правите. Държавата не може да бъде описана с думи. Тя може да се почувства само.

Как да правим самадхи медитация:

Медитация Самадхи:

След като завършите по-ранните етапи, ще бъдете готови за медитацията. Можете да медитирате толкова дълго, колкото искате. Този етап ще ви помогне да подобрите своето духовно ниво. След като медитацията свърши, трябва да я прекратите по същия начин, по който сте я започнали.

Източник на изображения: Shutterstock, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8.

Гледай видеото: Как Достичь Самадхи? (Септември 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send