Красота и мода

Как да лекува пърхот с помощта на масло от чаено дърво

Pin
Send
Share
Send


Опитвал ли си масло от чаено дърво за излекуване на пърхот? Ако не, тогава прочетете тази статия, за да знаете как маслото от чаено дърво е полезно при лечението на пърхот. Пърхотът се появява при естествено състояние на скалпа. Това е очевидно, тъй като люспите иначе сухата кожа е забележима на косъмчетата. Пърхотът е свързан с обстоятелство, наречено себореен дерматит, причинява мазна, бодлива и дразнеща кожа на скалпа. Гъбата, която причинява пърхота, е особено дрожди, самотни, които подхранват от себум в противен случай мастни секрети.

Лечебните шампоани против пърхот задържат голямо внимание на химикалите, освен това причиняват дразнене на скалпа, както и сърбеж. Хората, които търсят естествено лекарство за пърхот, могат да използват масло от чаено дърво за лечение на пърхот, за да управляват лющенето. Маслото от чаено дърво е решение, което се използва в продължение на стотици години като антисептично, анти-гъбично и антибиотично действие, което поддържа лечението на проблеми с скалпа. Това масло произлиза от растенията от австралийското чаено дърво, Melaleuca alternifolia.

Виж повече: Как да използваме кокосово масло за пърхот

Маслото от чаено дърво е анти-гъбично и антисептично вещество, използвано като естествено лечение на пърхот. Шампоанът за чаено дърво може да се получи, освен скъпо. По-разумният избор е да закупите етерично масло от чаено дърво самостоятелно и да го сложите в нормалния си шампоан. Чаят, освен пърхота, може да се използва за сушене, сърбеж, както и за недохранване на скалпа, тъй като маслото е естествен хидратиращ агент, който подхранва скалпа и кичурите за силни, годни и копринени ключалки.

Как да използвате масло от чаено дърво за пърхот:

Ето списък на 6 прости и лесни стъпки за това как да се използва масло от чаено дърво за пърхот на косата, както следва.

1. За тази цел, трябва да направите свой собствен 5% разтвор на масло от чаено дърво с медикаментен шампоан против пърхот, който да използвате всеки ден, по проста формула. Например, при условие, че имате 1000 мл шампоан; резултатът е 1000 капки на ml. Можете да включите около 1000 капки масло от чаено дърво, за да направите приблизително 5% разтвор. Има около 60 капки масло от чаено дърво за всяка чаена лъжичка, затова можете да забележите, че това ще ви предложи сигурна оценка.

2. Намажете няколко капки масло от чаено дърво открито на скалпа си по-рано от косата. След това почистете косата си като обикновена и изплакнете внимателно. Използвайте масло от чаено дърво за пърхот за удоволствие 2 до 3 пъти седмично. Още след като пърхотът изчезне, продължете да използвате шампоан за масло от чайно дърво, за да го избегнете да се върне.

Виж повече: Зехтин за пърхот и сърбящ скалп

3. За да поставите маслото в достъпен шампоан, прикачете 10 капки за всеки 8 унции шампоан в контейнера. В този момент трепери бутилката с шампоан, за да се раздели внимателно маслото от чаено дърво.

4. Шампоан за коса в детайли. Следващия път, когато се измие, използвайте шампоан с масло, напоено с чаено дърво. Позиционирайте под душа и позволете косата си да се превърне в напълно влажна. Сгънете около четвърт размер на шампоан в дланта си. Намажете шампоана на косата си, освен това изтъркайте.

5. Позволете маслото от чайно дърво да остане в косата преди измиване. Pro най-добрият ефект, позволяват на шампоан масло от чаено дърво да седне в косата ви за 3 до 5 минути. Това ще позволи на самото масло да работи и да започне да се грижи за скалпа. По-късно от маслото, измийте всички шампоани повече от косата си.

Виж повече: Neem лечение за пърхот

6. Можете също да смесите рициново масло в маслото на чаеното дърво преди приложението, тъй като е толкова силно. Добавете 3X, ако рициново масло в 100% чист масло от чаено дърво и след това търкайте честно върху скалпа. Разделете косата си на 4 секции и достигнете до повърхността на главата ми чрез масажиране. Тя не трябва да гори. Ако изгаря, тогава сте използвали твърде много масло от чаено дърво. Добавете още масло.

Гледай видеото: SOS Спрей за Спешна Помощ с 12 билки и 83% Алое Вера (Април 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send