Красота и мода

Чудеса на пещерите Борра Снимки в долината Араку в Андра Прадеш

Pin
Send
Share
Send


Сгушен в Ananthagiri хълмовете на долината Araku са една от най-големите пещери на индийския субконтинент, наречен Borra пещери. Тези пещери са невероятно известни с техните сталактитни и сталагмитни образувания, които издържат на течение на повече от милион години.

Известно е, че пещерите, открити от Уилям Кинг Джордж през 1807 г., са произлезли от река Gosthani поради непрекъснатия си поток от варовик. Легендата разказва, че пещерите Борра са били открити от местни племена, когато една крава, пасеща на върха на пещерите, падна през дупка в покрива.

В пещерата е намерен камък, наподобяващ Lingam, за който се смята, че е тълкуване на бог Шива, който защитава кравата. В чест на тази вяра извън пещерата е построен малък храм за бог Шива, който привлича много бхакти. Пещерите Borra, известни също като Borra Guhalu, са прекрасна туристическа атракция както за исторически, така и за религиозни цели.

Вход в пещерите Borra:

Пещерите Borra, разположени на 92 км северно от Висакхапатнам, са на 3000 фута над морското равнище. Входът към пещерите, който е висок около 100 метра и ширина 75 метра, са маркирани със стъпала, които са издълбани от скалите и за да ви посрещнат на входа са маймуни, които висят около големи дървета.

Официален информационен съвет извън пещерите Borra:

На входа към пещерите има информационен панел, който предоставя на посетителите кратка история и други детайли на пещерите и околностите му.

Виж повече: Снимки на пещерата Крубера

Религия:

Докато пещерите Borra са едни от най-добрите туристически атракции в щата Андра Прадеш, местните хора се спускат ежедневно в пещерите, за да се покланят на Shivalinga и каменния идол на светата крава или Kamadhenu, който седи над Lingam дълбоко в пещерата. Известно е, че вимето на кравата е източник на река Гощани, откъдето произхождат пещерите.

Сталактити и сталагмити:

В пещерите се намират най-известните сталактитни и сталагмитни образувания, които са неправилно оформени поради потока на река Гощани между тези втвърдени структури. Водата, просмукваща се от покрива на пещерите, разрушава минералите, намиращи се в варовика, за да образуват сталактити на върха на пещерата и след това да се просмукват надолу по земята, за да образуват сталагмити. 150 милиона годишни сталактитни и сталагмитни образувания са наистина огромна гледка.

Виж повече: Снимки на Белум

формации:

Формациите на сталактити и сталагмити през вековете са се превърнали в естествено изваяни форми в пещерите. При внимателно наблюдение можете да забележите брадат мъдрец, Шива и Парвати, майка и дете, човешкия мозък, дърво с надвиснали корени, храм и църква и дори животни като слона, както се вижда в това изображение. Някои от тези структури имат религиозен смисъл, а други просто са тръпка на въображението.

Лампа на лампата:

Пещерите Borra са дълбоки и напълно тъмни вътре поради липса на проникване на слънчева светлина. В резултат на това Туристическата индустрия в Андра Прадеш е инсталирала редица натриеви, живачни и халогенни електрически лампи, които осветяват пътя в пещерите, като осигуряват спираща дъха гледка към различните образувания.

Виж повече: История на пещерите Карла

Място на поклонение:

В края на малък тунел дълбоко в пещерите е малко място за поклонение, съставено от сталагмит Lingam, където поклонниците, особено племената, идват да се покланят на индуския бог Шива, особено на празничния повод на Шивратри.

Туристическа атракция:

Гледка от птичи поглед на пещерите Borra, която привлича хиляди туристи за визуален празник на стари археологически останки.

Извън пещерите Borra:

Забележителната гледка на долината Араку извън пещерите Борра сама по себе си е туристическа атракция за посетителите на пещерите. Живописната красота на планинския район, богата на флора и фауна, осигурява почти магическа обстановка.

Източник на изображението: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

Гледай видеото: В очакване на Ариман: Летящите градове (Април 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send