Красота и мода

20 уникални арабски бебешки имена със значения

Pin
Send
Share
Send


Древен език и езикът на Корана, арабският се говори от повече от 400 милиона души по целия свят.

Арабски мюсюлмански бебешки имена и значения:

Ето списък на 20 красиви арабски бебе имена и значения за вашето бебе момче и момиче.

1. Aaliyah:

Вероятно най-известната Aaliyah е R&B певицата, чийто живот е трагично прекъснат преди повече от десетилетие. Но той се издига високо до това, че наскоро е едно от най-добрите имена. Това означава небе и високородено и можем да ви уверим, че малък ангел на име Аалия ще бъде много талантлив и благословен.

2. Layla:

Арабско име, означаващо нощ, тъмна красота, интоксикация, е използвано в много стари, романтични арабски стихотворения. Това пеещо име стана много модерно днес. Ако имаш кафява красавица с кафяви очи, назови я Лайла и тя със сигурност ще бъде възхищението на всички.

3. Aisha:

Популярна сред ислямската общност, защото е любимата жена на Пророка Мохамед. Значението на живота и оживлението, Аиша е красиво име. Вашата малка аиша ще бъде напълно безгранична енергия.

4. Zara:

Zara е популярно име с арабски произход, но широко се използва в западния свят. Значението на принцесата и за цъфтеж, това име придоби елитен статут, когато принцеса Ане го даде на бебето си. Обадете се на малката си принцеса Зара и я оставете да се превърне в самоуверена, грациозна дама.

5. Фатима:

Доста общо арабско име, Коранът описва Фатима като една от четирите перфектни. Значи завладяващо, едно момиченце с това име е длъжно да улови сърцата на всички.

6. Zaina:

Една проста версия на Zaynab, произход Zaina са арабски. Това екзотично име означава красиво. Назовете Вашето очарователно бебе Зайна и гледайте как нейната красота расте.

7. Rihanna:

Известен заради популярната певица Риана, името е с арабски произход и означава сладък босилек. Напълнете живота си с красивия аромат на сладък босилек и дете с вътрешна красота и я наречете Риана.

8. Ayat:

Арабски по произход, Аят е мюсюлманско име, което означава чудеса на стиховете на Корана. Хубаво име, дадено на вашето бебе момиче, може да означава, че тя ще работи чудеса и ще бъде успешна в живота.

9. Adilah:

Просто перфектно за една жена в настоящето и бъдещите поколения, арабското значение на тази Адила е справедливо, честно и равно. Назовете вашето момиченце Адила и въведете всички добри и справедливи качества, които искаме да видим в нашите деца. Научете я, че тя е толкова добра, колкото всеки друг и не е осъждаща.

10. Aamira:

Арабско, мюсюлманско име Амира има чудесно значение, изобилно, проспериращо и пълно с живот. Какво по-добро име бихте искали за вашата малка принцеса? Назовете я Aamira и й дайте най-добрия живот, който може да предложи.

11. Абас:

Това е арабско име на момче с асоциации към Корана. Името е популярно в ислямския свят. Това означава лъв, строг и строг. Нареждането на вашето бебе момче Абас може да означава, че той ще бъде силен като лъв в тялото и характера.

Виж повече: Ирландски имена за момчета

12. Мохамед:

вариант на Мохамед, това е може би най-разпространеното име на момче в мюсюлманския свят. Името на Пророка и основателя на ислямската вяра, означава похвално и прославено. Назоваването на вашето бебе Мохамед ще му даде всички атрибути, за да получи комплименти и да се държи високо.

13. Aamir:

Също така се изписва Амир, родом от арабски и означава принц, владетел или проспериращ. Най-известният Aamir е Боливудската звезда Aamir Khan. Назовете това на очарователния си принц и той ще има светло бъдеще, може би успешен предприемач или подобен.

14. Ali:

Много широко разпространено мюсюлманско име с арабски произход. Вариантна форма на Аллах. Той също така означава високо или високо. Най-великият боксьор Мухаммад Али е заявил това име. Обаждането на вашето бебе Али ви дава надежда, че ще се издигне до големи висоти.

15. Омар:

Доста модерен мъжко име, Омар е от арабския Умр, което означава живот, населен и процъфтяващ. Дайте на бебето си подскачащо име Омар и вижте, че има дълъг и щастлив живот.

Виж повече: Турски имена за момичета

16. Kian:

Това име е вариант на ирландския циан, но има и арабски корени. Изкачвайки се по стълбата за популярност, името означава цар или поколения. Това е прекрасно, модерно име за момченце и слайдове на езика лесно. С името Киан, подгответе малката си да бъде приятелски лидер и да имате лоялна група приятели.

17. Ибрахим:

Това име е често срещано сред арабските мюсюлмани и християни. Името на пророка Авраам, пратеник на Бога, всъщност означава Отец на народите и приятел на Бога. Назовете малкото си момче Ибрахим с надеждата, че може да направи чудеса за подобряването на света и да обедини различни раси и религии.

18. Ахмед:

Това име наскоро стана доста популярно. Използва се като първо име или фамилия, корените му са арабски и означава похвално, както и друго име на пророка Мохамед. Без съмнение едно очарователно бебе, наречено Ахмед, ще направи много неща, на които да се възхищава и да спечели комплименти.

19. Nadeem:

Друго име, което има арабски произход и е популярно както в мюсюлманските, така и в християнските арабски общности. Nadeem означава довереник или приятел. Прекрасно име за едно очарователно момченце, което му дава възможност да стане искрен и верен приятел.

Виж повече: Арабски момичешки бебешки имена

20. Абдул:

Доста традиционно мюсюлманско име и много често срещано в мюсюлманския свят и често се добавят имена към него като Rahman или така. Името е арабски и означава слуга на Бога. С име като Абдул, вашето бебе може да е доста спокойно и тихо дете, което желае да бъде полезно и любезно.

Макар да се използват и от мюсюлмани, и от християни, арабските имена са много традиционни. Повечето от имената имат асоциации с Пророка Мохамед, следователно се считат за много специални. Хората са склонни внимателно да разглеждат историята и значението, преди да изберат арабско име за своето бебе, понякога да вземат името на дядото.

Снимки Източник: Shutterstock

Гледай видеото: Най хубавата Гръцка Песен неискам такива приятели (Април 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send