Красота и мода

Техники за медитация на чакри

Pin
Send
Share
Send


Медитацията е практика, която подмладява вашето тяло и се радва на ума ви. Тя се основава на тишината, простотата и тишината. Също като йога и други такива древни йогични практики, медитацията също изисква фокус, мирна среда и старателна практика или изучаване на техниките му. Съществуват и различни методи за медитация, макар че всички те включват изчистване на ума от всяка мисъл и просто концентриране върху непрекъснато повтаряне на мантра или молитва.

Медитацията на чакра се фокусира върху отварянето на различни чакри на вашето тяло. Древните йоги вярвали, че телата ни са съставени от различни чакри. Всяка чакра се намира в определена част от нашето тяло и има специфична функция. Медитацията на чакрата използва различни „мудри“ или сгъване на ръцете ви, за да отвори и укрепи тези чакри един по един. Ето някои от техниките на медитация на чакрите.

Виж повече: Техники за християнска медитация

Ето различни медитации на чакра за начинаещи.

Коренна чакра:

Всяка медитация на чакрите трябва да започне с кореновата чакра. Не трябва да се стремите да укрепвате другите си чакри преди да имате силна коренова чакра. Това се намира в основата на гръбначния Ви стълб. Седнете кръстосани крака с изправени гръб и поемете дълбоко вдишвания и се концентрирайте върху тази чакра, като си представяте цялата сила, която земята се влива в нея. оставете върха на палеца си да докосне показалеца. Това е мудрата, която максимизира количеството енергия, доставяна на кореновата ви чакра. Можете да повтаряте думата „лам“.

Сакрална чакра:

Това е чакрата над първата. Цветът му е оранжев и често се свързва с удоволствието. Отпуснете се с дълбоки вдишвания и после си представете, че енергията се втурва от първата ви чакра, която е отворена, към тази. Поставете двете си ръце един върху друг, дланите обърнати нагоре и ги поставете в скута си. Нека върховете на дланите се докоснат внимателно. Концентрирайте се върху сакралната чакра, докато повтаряте “vam”.

Морска чакра:

Той се намира точно над морската и под гърдите. Тази чакра ръководи механизма на полета на тялото и друга подобна динамика. Цветът му е жълт и управлява органите около него. За да отворите тази чакра, трябва да поставите ръцете си върху стомаха си. Нека пръстите ви докосват върховете и кръстосват палците си. Всички пръсти трябва да са насочени от вас. Дръжте пръстите си прави и се концентрирайте върху морската си чакра, докато повтаряте „овен“.

Виж повече: Техники за медитация на Ошо

Сърдечна чакра:

Цветът на сърдечната чакра е зелен. Да, зелено, а не червено. Това е центърът за разбиране на любовта, хармонията и други подобни позитивни понятия. Той ръководи сърцето, белите дробове, тимуса и надбъбречните жлези. Мудрата, използвана за отваряне на сърдечната чакра, е доста проста. Оставяте върха на палеца си да докосва показалеца и след това поставете двата докосващи се върха пред долната част на гръдната кост. Това е дясната ти ръка. Лявата ти ръка поставяш лявото си коляно с дланта нагоре.

Гърлена чакра:

Това се намира в гърлото и цветът му е син. Тази чакра контролира вашата креативност и способност да се излекувате. Използваната тук мудра включва пресичане на всичките ви пръсти и след това оставянето на върховете на палеца да се докосват, докато ги дърпате нагоре, образувайки нещо като импровизирана сфера с ръце. Концентрирайте се върху гърлената чакра, докато медитирате.

Чакра от трето око:

Третата чакра или чакрата на челото са лилаво оцветени. Тази отворена чакра отвежда ума ви към различен астрален план. Той търси истината, която се намира в по-дълбоките души. Докоснете върховете на средните пръсти, като държите всички останали пръсти сгънати и докосващи фалангите. Пеене 'ksham'.

Виж повече: Ползи за медитация на пирамидите

Коронна чакра:

Това е последната чакра и се намира в челото ви. Енергията, която започва да тече в тялото ви от коренната чакра, достига до тази чакра и излиза. Сгънете всички пръсти и след това насочете пръстите си навън, като ги докоснете до върховете. Пеете 'om', докато концентрирате цялата енергия върху главата си.

Източник на изображения: 1, Чакри.

Гледай видеото: Медитация за жени: Дишане чрез чакрите (Април 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send