Красота и мода

Първият месец от бременността Диета - кои храни да се хранят и да се избягват

Pin
Send
Share
Send


Бременността е годината на майчинството. Докато стресът може да има отношение към вашето здраве, е необходимо да балансирате с някои здрави добавки от самото начало. За здравото бебе бременната жена трябва да знае каква храна трябва да има и какво трябва да избягва. Здравословният хранителен навик е много необходим през целия период на бременността.

Диаграма за диета за бременност за първия месец:

Започнете здравословно от първия ден. Не правете компромиси тук и следвайте диетата като ритуал. Обърнете внимание на някои от най-добрите храни за консумация по време на бременност и какво може да се избегне. Какво да ядете през първия месец от бременността не е необходимо да се безпокоите повече. Ние ги поставихме тук за вас.

Какво да ядем през първия месец от бременността:

Нека да видим жените от първия месец на бременността какво да ядат.

Фолатни богати храни по време на бременност:

Заменете хапчетата си с някаква здравословна храна. Здравословните храни трябва да са вашето предпочитано време. Богатата на храни храна е важна за правилния растеж на ембриона. Храните, които са богати на фолиева киселина, като оранжево, зелени зеленчуци като броколи и фасул, яйца, картофи и т.н.

Виж повече: Диета по време на 6-тия месец от бременността

Добавки, обогатени с витамин В6:

Витаминът е най-очевидната важна добавка за бременни жени. Храните, които съдържат витамин В6, са много важни за първата месечна бременност. Той дава облекчение при повръщане, едно голямо дразнене по време на бременност. Храни като фъстъчено масло, банани, сьомга и ядки са богати на витамин В6. По време на развитието на бебето вътре в утробата витаминът играе жизненоважна роля в осигуряването на необходимите хранителни вещества.

Плодове, необходими през бременността през първия месец:

Една от основните съставки в диетата през първия месец на бременността е плод. Никоя диета не е пълна без това. Смята се, че е най-добрата храна за носене на безопасно и здраво бебе. Вашият първи месец от бременността трябва да е пълна с плодове, за да се осигури здраво дете и майка. Изберете да отидете с една голяма купа ябълки сутрин. Нанесете ги с орехи и чаша мляко. Доколкото е възможно, избягвайте папая. Освен нашите съвети, не забравяйте да се консултирате с Вашия лекар за диета с плодове.

Хранителни добавки, богати на желязо:

Желязото е като опора. Вашата първа месечна бременност трябва да съдържа богати на желязо храни, за да се осигури постоянно снабдяване с минерали. Помислете за ядене на овесена каша ежедневно и други храни като пиле, фасул, сухи плодове, овнешко месо. Богат източник на желязо предполага добър поток на кръв към бебето и майката. Не забравяйте да имате две дати сутрин и вечер.

Храна, съдържаща захар:

Не се притеснявайте за увеличаването на теглото си. Вярно е, че теглото се увеличава по време на бременността. Калориите са друго важно нещо по време на бременността. Отидете на свобода на вината и помислете, че това е най-доброто време от живота, за да се заемем с яденето на палачинки, торти и пудинг. Не се колебайте! Но не яжте повече!

Млечни продукти като храна за първия месец Бременност:

Млечните продукти са лесни за храносмилане и често се препоръчват от лекаря. Той притежава богати източници на протеини като фолиева киселина, витамин D, калций. В този аспект млечните продукти като кисело мляко и сирене също могат да се консумират достатъчно. Млякото е още един здравословен вариант. Не забравяйте да пиете по една чаша мляко дневно.

Виж повече: Диаграма за диета за бременност от 4 дни

Шпинат за Зелените:

Здравословната диета е голямо да по време на бременността. Помислете за спанака, когато мислите за зеленчуци. Неговото голямо количество фолиева киселина или фолиева киселина предпазва бебето от вродени дефекти и шансове за преждевременно раждане.

Цитрусов плод:

Цитрусовите плодове са богати на витамин С. Витамин С е известен с това, че повишава имунитета на плода. Лимоните пазят грипната болест, която е обща болест по време на бременност. Включете грейпфрут в първия си месец бременност диета за здравословно развитие на плода.

Ядки:

Балансираната диета се препоръчва от лекарите да осигурят здраво бебе без никакви усложнения. Ако носите бебе, то бъдете сигурни за диаграмата за хранене, която трябва да следвате. За да бъдете предпазливи, уверете се, че се консултирате с Вашия лекар относно ядките, които можете да ядете. Въпреки това, ядките са богати на витамин В и Е. Те са добър източник на мазнини и калий, цинк и мед. Фъстъци, бадеми и кашу са богати на мазнини и са добри източници на витамини и минерали.

Месо като бременна диета за 1 месец:

Много хора имат представа, че месото изобщо не е безопасно за бременни жени. Това не е истина. Не забравяйте да държите настрана суровото сурово месо и морските храни. Може да има риск от замърсяване. Случайното сервиране на месо е безопасно и няма риск. Можете да премахнете видимата мазнина от месото и да поварите месото за няколко минути.

Храна, която трябва да се избягва през първия месец от бременността:

Тук са най-често срещаните храни, които бременността жените трябва да избягват.

Папая:

Тази храна може да навреди на вашето бебе през периода. Тя нагрява тялото, което не е добро за времето. Това може да доведе до сериозен проблем като спонтанен аборт. По този начин е по-добре да го избягвате.

Виж повече: 3 месеца бременна храна за ядене

Морска храна:

Морската храна е строго забранена по време на бременност. Тези храни съдържат добро количество живак, което се оказа много вредно в този момент. Особено като диета през първия месец на бременността е по-безопасно да се избягва. Освен това рибите от прясна вода са безопасни. Можете да имате риба да се грижи за факта, че е от добро място.

Меко сирене:

Макар че сиренето съдържа високо калорични, най-добре е да избягвате меки сирена, когато носите. Продуктът е много отговорен за образуването на бактерии и хранителни съставки. Това може да бъде сериозен здравен проблем за майката и бебето.

Улични храни:

За по-голямо добро се придържайте далеч от уличната храна. Нехигиеничната атмосфера за готвене и съставки могат да окажат влияние върху вашето здраве и може би сте обект на инфекции и треска. Мислете здрави, яжте здрави!

Преработените храни:

Друг голям не! Така че, по-добре е да избягвате тези храни, които са вредни за бременни жени. Сред многото преработени храни е едно. В този период по-добре да се избягват пакети със сок, кондензирано мляко. Тези преработени храни могат да се съхраняват дълго време и по този начин те образуват бактерии вътре.

Кофеинът:

Ограничаването на приема на кофеин е важно. Кофеинът се абсорбира много бързо и след това прониква в плацентата и плода. Тя може сериозно да ограничи растежа на плода и да увеличи риска от ниско тегло при раждане на бебето.

През целия период на първия месец на бременността не забравяйте да приемате пресни храни. Основно тези, които носят високо съдържание на протеини и витамини. Зеленчуците и плодовете винаги са важни по това време. Те осигуряват достатъчно количество хранителни вещества и протеини. Трябва да следите кои са основните храни, подходящи за това време. Ако те служат на вашата цел, купуват ги, за да получат енергия по време на бременността.

Гледай видеото: Баси и Здравословното What the Health 2017 (Април 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send