Красота и мода

Как да увеличим височината след 16 години?

Pin
Send
Share
Send


Доволен ли си от височината си? Разочарован от късата си височина? Ако да, прочетете внимателно тази статия, за да получите прекрасните съвети за увеличаване на височината след 16.

Всички тийнейджъри искат да станат високи, за да получат привлекателна личност. Някои от тях се чудят как да станат по-високи на 16. Наистина е лесно с редица диети и упражнения.

Трябва да знаете, че височината зависи от няколко фактора, като негенетични фактори, генетични фактори, отчитане на фактори на околната среда и хранене. Смята се, че в определена възраст, което означава средно 16 до 18 години, височината ви престава да се развива. Има много начини да увеличите височината си.

Най-добрите начини за увеличаване на височината след 16:

Ето как естествено да се увеличи височината на 16-годишна възраст.

1. Балансирана диета:

калций:

Използвайте допълнително млечни продукти плюс зелени зеленчуци. Това помага за растежа на костите.

Витамин D плюс протеини:

Подобряват хормоните на растежа и помагат за правилното развитие на зъбите, още повече костите. Яжте повече постно месо, бобови растения, сирене, тофу и яйчен белтък.

цинк:

Консумацията му предотвратява застоялия растеж. Храните, богати на цинк, са шоколад, стриди, яйца, аспержи и фъстъци.

Минерали, витамини и въглехидрати:

Използва се за балансирана диета, не забравяйте да включите в диетата си мляко, яйца, соеви зърна, овесени ядки, плодове и зеленчуци.

Виж повече: Как да увеличим височината след 15 години

2. Пийте много вода:

Питейната вода ще спре структурата на токсичните вещества в организма, които могат да променят метаболизма на тялото. Питейната вода ще помогне за по-добро храносмилане и почистване на тялото. След като тялото е освободено от токсини, метаболизмът ще се засили и това ще помогне за доброто развитие на костите. Пийте около 8-10 чаши вода всеки ден. Освен това, вземете 2 чаши вода на голия стомах сутрин, за да почистите храносмилателната система.

3. Избягвайте фактори за забавяне на растежа:

В най-ранна възраст е много опасно да се вземат наркотици с алкохол. Интензивните тези продукти могат да водят до забавен растеж, както и до недохранване. Те възпрепятстват костната експанзия при малки деца, като по този начин нарушават височината им.

4. Тренировки:

I. Висящи: Това е още едно просто упражнение за увеличаване на височината за момичета и момчета. Ето как да го направите.

 • Вземете безопасен, силен обект, от който можете да се мотаете в къщата си. Предназначени за най-добри резултати, опитайте да прекарате 30 минути на ден да виси.
 • За да започнете, извършете го за 10 секунди, отпуснете се и извършете повече от 10 секунди повторения до 30 минути.

Най-накрая ще развиете инерция, освен това ще бъдете умен да се мотаете за по-дълги периоди от време.

II. Плуване на суха земя: Сухото плуване е упражнение, което задейства движението на алтернативната двойка ръка за крака. Дясната ти ръка ще се обедини с левия ви крак и десния крак с лявата ръка.

 • Легнете в легнало положение и повдигнете всяка двойка завой, като разтягате всеки крайник доколкото можете.

Това упражнение ще се окаже много полезно за онези, които имат проблеми с височината. Опитайте тази тренировка да увеличите височината след 16.

III. Права тренировка: Това е още едно просто упражнение. Въпреки това ще е нужно някаква практика, за да се оправи.

 • Легнете на гърба си и вдигнете краката си.
 • Дръжте ги право във въздуха и ги върнете надолу до земята, като ги държите на няколко сантиметра над пода.
 • Вдигнете ръцете си нагоре по вертикала на 90 градуса с пода и ги върнете точно над земята.

Практикувайте 7-8 повторения на ден за най-добри резултати.

IV. Нога: Това е известно още като алтернативна тренировка за крак на крака. Ето как да го направите.

 • Легнете на гърба си.
 • Дръжте двата си крака прави. Доведете един от него до гърдите си и го изправете.
 • Повторете същото с другия крак. Повторете движението като при колоездене.

Не забравяйте да не си почивате на земята между тях.

Виж повече: Как да увеличим височината след 17

5. Опитът с хормонална терапия:

HGH или човешкият хормон на растежа, добавят към растежа, плюс повишаване на медицинското ниво на този хормон може да повиши височината. Растежният хормон се прилага класически на тези, които включват естествен хормонален дефицит, въпреки че децата, които са необичайно къси плюс имат нормални нива на хормоните, също могат да се възползват от лечението с HGH. Обикновено, хормонът се прилага ежедневно от предходни до пубертета в очакване на възраст 18 години.

6. Йога:

Смята се, че след като вдишаме дълбоко по време на йога упражнения, освобождаваме стреса, който причинява напрежение в гърбните мускули, което от своя страна премахва препятствието за подобряване на растежа на тялото.

Тази йога поза за поддържане на тялото изправено плюс увеличаване на височината е както следва:

Сурия Намаскар: Това е древно упражнение по йога с 12 различни пози, изпълнени по хронологичен начин.

Разтягане на Кобра: Тази йога за увеличаване на височината след 16 е лесна за изпълнение. Обърнете внимание на стъпките, които точно следвате.

 • Легнете на корема си.
 • Сега вдигнете горната част на тялото.
 • Огънете толкова, колкото позволява якостта на опън на тялото ви.

Този масаж ще подобри нарастващите възможности на клетките.

Talasana: Таласна укрепва ръцете, краката и бодлите. Пазете тялото си гладко. Поддържащо усилване на височината.

Адхомуха Савасана: Освен това се признава за куче, гледащо надолу. Тази асана увеличава движението на кръвта към лицето и врата.

Trikonasana: Trikonasana помага да се цивилизира баланса ви. Тази йога работа ви дава висококачествена поза. Също така, разпознат като триъгълна поза.

Sukhasana: Смята се, че това е централната позиция, от която се развиват допълнителните йога пози. Вие управлявате дишането си, както и тонизирате долната част на гърба, както и бедрата, като правите тази асана.

Виж повече: Увеличаване на височината след 30 годишна възраст Възможна

Наистина е възможно да увеличите височината си дори след 16-годишна възраст или сте мъж или жена. Всички тези тренировки и йога пози ще укрепят костите и мускулите ви. Диетата ще гарантира, че тялото ви е балансирано и получава необходимата храна и витамини, които са необходими за увеличаване на височината. Следвайте ги строго, за да видите най-добрите резултати.

Гледай видеото: Авиобаза Безмер на 66 години - тридесет години това е домът на щурмовака СУ-25 (Юли 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send