Красота и мода

Как да се прилага Mehndi върху ръцете за начинаещи със снимки

Pin
Send
Share
Send


Мехнди се превърна в модерно изкуство за почти всички фестивали или поводи, най-вече от момичета. Това е естествен начин да боядисвате ръцете си с красив дизайн, който блести в различни нюанси на червения цвят. Той е един от различните сватбени ритуали, където прилагането на мехнди на ръцете не само на булката, но и на конярите се извършва и на различни места.

Как да поставим Mehandi дизайни за ръце със снимки:

Ето някои основни стъпки за получаване на най-добрия мехнди дизайн на ръката ви.

1. Измийте добре ръцете си:

Да, преди да приложите мехнди на ръцете си, е необходимо да миете ръцете си правилно, като използвате течности за ръчно пране или сапуни. Ако прилагате мехнди върху ръце, които са твърде мазни, можете да използвате и алкохол, като го триете с помощта на памук върху кожата. Това би изчезнало допълнително масло от дланите и ръцете, оставяйки ги сухи за приложение в мехнди.

2. Започнете с върха на мехнди конуса:

Преди да започнете с мехнди, проверете състоянието на работа на конуса върху някаква груба хартия. Понякога се случва дупката, направена на върха, да е твърде малка, като ви дава тънък дизайн. Ако е така, леко изрежете върха на конуса за правилна дебелина. В конусите вече идват с дупка на върха, затворена с щифт, всичко, което трябва да се премахне и да се провери дали конусът работи непрекъснато.

3. Позициониране на мехнди конуса:

Има различни начини, по които хората използват конуса; но най-добрият начин е да го задържите на добро разстояние от ръба, подобно на задържането на молив или писалка, докато прилагате къна. Избягвайте да придавате прекалено голямо налягане на ръба на конуса, тъй като това може да доведе до масово отстраняване на мехнди. Започнете работа върху ръцете, които бавно се придвижват към дланите, а след това с върховете на пръстите. Уверете се, че ръцете са правилно опънати. Заедно с приложението, почистете и околността, ако е необходимо, като използвате хартия за тъкани, и също така почиства върха на конуса, когато излезе излишният мехнди.

4. Проектиране на мехнди:

Без съмнение различни дизайнери имат свои собствени техники за прилагане на къна; популярната, последвана от почти всички, е като се започне с големи форми. Първо, направете всички големи форми или дизайни като цветята, манго и др. След това се движете напред, изпълвайки ги с малки мотиви. Най-накрая, накрая на външната страна с различни форми като точки, венчелистчета и т.н. Можете също така да използвате двуцветни конуси, като черен конус за контур и червен за запълване на проекти, за да придадете уникален вид. Когато е завършена от предната страна, оставете да изсъхне и след това започва с задната част на ръката, за да се избегне разпръскването му. Оставете съветите с пръсти за последния ход.

5. Сушене и изстъргване на мехнди:

След като процесът на нанасяне на мехнди върху ръцете свърши, трябва да се уверите, че е напълно изсушен, за да получите перфектен външен вид. Можете също да използвате нагревателя за сушене с бърза скорост. Направете сироп от лимон и захар, за да се прилага върху мехнди. За тази цел можете да използвате малко памук и да го попиете върху мехнди, след като го потопите леко в сиропа. Това ще помогне на мехнди да остане на ръцете за дълго време, като ви дава най-тъмния възможен цвят.

Следователно, мисълта, че изглежда проста, задачата да се прилага мехнди е факт, който е напълно труден за продължаване. Изискваше се много добро посвещение и опит, за да се даде най-добрия възможен дизайн на устройството. За премахване на мехнди след като се изсуши, има различни естествени продукти, обаче, хората обикновено го отстраняват, като пречистват ръцете си, избягвайки водата, за да увредят цвета.

Гледай видеото: How To Color Hair At Home Naturally Without Henna (Април 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send