Йога

Anjaneyasana (Появата на Полумесец) - Как да направим и ползи

Pin
Send
Share
Send


Всекидневието ни е не само заето, но и изпълнено със стрес. Правенето на йога не се оказва полезно за вашето здраве, но също така ви осигурява спокойствие. Той не само съживява тялото, но и ви запазва свеж и енергичен през целия ден. Anjaneyasana, най-известен като полумесец представя е много често сред хората, които са в спортни дейности.

Ако искате да подобрите уменията си, тогава започнете да практикувате Anjaneyasana от днес. Името Anjaneyasana произлиза от думата "Anjani", която е била майка на лорд Hanuman. Това е причината, която понякога хората наричат ​​също Хануманската поза. Дадени по-долу са стъпките, на които лесно можете да направите Anjaneyasana.

Виж повече: Как да направим Ардха Матсиендрасана

Как се прави Anjaneyasana:

1. Поставете подложка на пода. Сега стойте направо на подложката. След като сте изправени, просто разхлабете тялото си и отидете в позицията на планината.
2. Сега бавно огъвайте тялото си в позицията на adho mukha svansana (надолу към кучето).
3. Внимателно започнете да премествате левия си крак напред по такъв начин, че да бъде поставен между ръцете ви.
4. Сега започнете да спускате десния си крак, но се уверете, че е прав. Избягвайте да го огъвате. Ако можете да го видите в огледало, то трябва да е в наклонена линия. Оставете десния крак да почива на пода.
5. Сега бавно започнете да вдигате ръце във въздуха. Простри толкова, колкото можеш. По време на стречинг също се опитвайте да държите пръстите си настрани.
6. Докато се разтягате, опитайте да разтегнете ръцете си. Може да видите, че докато сте разтягащи ръцете си, гърдите ви могат автоматично да се издуват.
7. Дръжте лицето си нагоре, обърнато към небето.
8. След като се поставите в тази позиция, опитайте се да намалите тялото си много малко от бедрата.
9. Останете в това положение за около минута или две и след това бавно започнете да освобождавате тялото си.
10. Първо освободете ръцете си и бъдете внимателно, когато изпускате, не бързайте или иначе може да се нараните.
11. Уверете се, че сте направили тази асана с друга страна

Виж повече: Предимства на Ardha Navasana

Практикуването на Анжанейсана поза може не само да удължи, но и да укрепи цялото ви тяло. Но много хора не правят тази поза в правилно подравняване. Ако подравняването на позицията не е правилно, то може да не е от полза за практикуващия. Хората, изправени пред сърце и проблеми с кръвта, трябва да избягват тази особена поза. Ако имате някаква медицинска травма или увреждане на гръбначния стълб, моля консултирайте се с лекар за тази поза. Опитайте се да правите тази поза за 5-6 пъти на ден. Тя ще помогне за възстановяване на енергията и намаляване на умората.

Ползи от Anjaneyasana:

Всяка асана има своя собствена полза. От вас зависи да изберете коя асана най-добре подхожда на тялото ви. Anjaneyasana е всяка добра асана за всяко човешко тяло. Той помага за поддържане на перфектна поза на тялото. Той също така помага при разтягане на ръцете, раменете, краката и бедрата. Също така помага за по-бързото кръвообращение. Освен това, ако включите тази поза в дневния си списък с дейности, може би никога няма да се наложи да се сблъскате с каквато и да е болка в раменете или корема на коленете.

Виж повече: Половина на полумесец

Anjaneyasana също увеличава гъвкавостта и премахва сковаността от тялото ви. Така че практикуването на тази конкретна асана редовно ще издигне всички видове заболявания и ще ви държи напълно годни и здрави. Така че, без да мислим, започнете тази асана от днес. Но се уверете, че практикувате тази поза в ранните сутрешни часове. Тя не само ще подмлади живота ви, но и ще придаде свежест в тялото ви.

Pin
Send
Share
Send