Йога

Parsvottanasana (Интензивно разтягане към страната) - Как да правим и ползи

Pin
Send
Share
Send


Новият свят се отдаде на фитнес на тялото. Поддържането на добър бицепс и апартамент, всмукан в стомаха, управляваше страниците на модерите, тъй като последователите в транс започнаха да търсят по-добри начини да се контролират. Първо, това беше диетата, режимът без храна с печени броколи и вечери на моркови. След това беше тежкото повдигане и бягащата пътека, която скоро бе заменена от колоритни малки хапчета и отвари, които бяха погълнати или инжектирани във вените.

В движение за всички, болестта настъпила и тогава лудият ум се отказал от нас. Ако все още търсите изцеление, тук е отговорът. Йога, разтягане и усукване с контролирано естествено дишане, което преминава рамо до рано сутрин зелен чай, който се грижи за здравето не само на вашето тяло, но и на ума ви. В днешната статия името на позицията е Parsvottanasana.

Как да направите Parsvottanasana и ползите от него:

Как да го направим?

Английското наименование за този ход се нарича Intense Side Stretch Poise. Подобно на всяка поза на йога, това основно разчита на някои малки участъци, заедно с контролирано естествено дишане, обичайната сделка. Ако сте начинаещ, има голяма вероятност все още да не сте загубили твърдостта на тялото си, една от причините, поради която тялото ви сега е подложено на разтягане, може би малко да ужили.

Виж повече: Sasakasana

С практика обаче мускулите се отварят много. Започнете с разпространението на вашия йога мат и изправен върху него. Ръцете ви, както обикновено, ще си почиват от ваша страна, тъй като ние няма да се нуждаем от тях на началните етапи. Уверете се, че костният мозък и шията ви са подравнени един с друг, прави и твърди. Сега вдигнете единия крак от пода, кажете левия и го преместете напред, оставяйки няколко стъпки между тях.

Вече трябва да усетите леко разтягане, което трябва да е достатъчно удобно. Другият крак, десният, върви чак до гърба, изправен и поддържан от пръстите на краката, пети във въздуха. Сега поемете дълбоко вдишване, докато сучете в стомаха си и се навеждате, докато стигнете челото си в протегнатия крайник.

Оставете ръцете си назад, докосвайки земята, докато вървите. Заключете стойката за няколко секунди и бавно, докато практикувате, до добра минута. След това можете бавно да напрегнете корема си и да се върнете нагоре, докато издишвате, и да се върнете обратно на квадрат.

Виж повече: Ползи от Samasthiti

Как ни помага?

  • Докато се навеждате и разтягате долната част на тялото, мускулите на долните крайници се напрягат под натиска на участъка. Това им помага да се втвърдят, така че да можете да развявате тонизиран крак, който да бъде по-силен и по-здрав.
  • Вдишването прави стомаха ви да влезе, докато се навеждате. Това създава натиск в областта на стомаха, който масажира органите и ги претоварва за няколко секунди, като по този начин осигурява правилното храносмилане. Това също играе роля в загубата на тегло.
  • Това е добра коремна тренировка, при която огъването се изтласква в корема, в който сега се усеща прилив на кръв. Ето защо това е добра поза за жени, които страдат с нередности в менструалния си цикъл.
  • Също известен със своите техники за облекчаване на стреса, когато се навеждате и почивате челото си върху протегнатия крак, всъщност причинявате прилив на кръв към мозъка, който развързва и втечнява всички притеснения и напрежение. Ето защо свежа напрежение по-малко сутрин сега ще бъде просто йога поза далеч.

Виж повече: Поза на дивана

Снимки Източник: Сток на затвора

Pin
Send
Share
Send