Красота и мода

Можете ли да ядете каперси по време на бременност?

Pin
Send
Share
Send


Каперси, известни също като Флиндерс Роза, са незрели цветни пъпки на растението Capparis Spinosa. Тези пъпки растат на къси бодливи цветни храсти и се намират в скалисти планини или покрай пътища и магистрали.

Каперсите са неразделна съставка в няколко средиземноморски деликатеси и често се срещат в широколистните райони на Южна Африка и Индия. Те също се поддържат добре в сухите и сухи климатични райони на пясъчните пустинни райони. Каперсите варират от размера на малък грах до този на маслина и могат да се консумират по различни начини.

Можете да го вземете като закуска или да я добавите като съставка в омлети, рибни кухни и доматен сос. Благодарение на остър и кисел вкус, каперсите са широко използвани като гарнитури в салатите и като подправка или гарниране в асортимент от ястия.

Каперсите са с високо съдържание на витамини А и К, Рибофлавин, Ниацин, Флавоноиди, Фотохранителни вещества, Желязо, Калций и Мед. Известно е, че те са ефективни в контролирането и предотвратяването на няколко заболявания, като диабет, артрит, парализа, амнезия, чернодробни дефекти и стомашни инфекции. Известно е обаче, че каперсите притежават свойства за разреждане на кръвта, които могат да се окажат фатални по време на операции и операции.

Съдържание:

  E Можете ли да ядете каперси по време на бременност?

  Фазата на бременността води до глад към кисели и остър бит; и каперсите лесно служат на тази цел. Въпреки това, това е повтаряща се загриженост сред много очакващи майки за безопасността на консумирането на каперси при бременност. За да получите подробна представа за няколкото аспекта на каперсите, нека погледнем надолу по-долу.

  Виж повече: Цезар по време на бременност

  ♦ Ползи за каперси по време на бременност:

  1. Caper е богат на витамин А, рутин, кверцетин и антиоксидантни агенти. Тези съединения възпрепятстват образуването на свободни радикали в тялото, като по този начин предотвратяват появата на няколко вида рак както при майката, така и при бебето.

  2. Витамин В12, заедно с различните хранителни вещества и минерали, помагат на бременната жена с енергичност и жизненост.

  3. Огромни количества влакна в помощни средства за контрол на метеоризма, запек и нередовни движения на червата в очакващите майки

  4. Бременността е период от няколко кожни заболявания. Caper може да помогне много за поддържане на кожата влажна, за предотвратяване на няколко кожни инфекции, като - възпаление, болезненост, пъпки и раздразнения.

  Виж повече: яде шоколад по време на бременност

  5. Каперсите съдържат големи количества минерали, като калций, желязо, мед и натрий. Приемът на каперси по време на бременност спомага за укрепването на костите както при майката, така и при плода. Медът в каперса спомага за освобождаването на тези ензими, които са отговорни за здравословните функции на тялото.

  6. Огромните количества желязо, присъстващи в Caper, помагат за поддържане на броя на хемоглобина. Това предотвратява очакваните майки от неблагоприятните ефекти на анемията.

  7. Caper също е източник на ниацин, който е много ефективен за контролиране на нивата на холестерола в кръвта

  8. Caper buds минимизира образуването на плаки в кръвоносните съдове. В резултат на това те водят до плавен приток на кръв и намаляват шансовете за сърдечносъдови заболявания.

  9. Освен горепосочените, каперсите също помагат при лечението на странгии, навици на интоксикация и артритни болки.

  Виж повече: семена от босилек по време на бременност

  Прекомерната консумация на каперси увеличава шансовете за няколко риска по време на бременност, като - прекалено много кървене, пред трудови крампи, спонтанен аборт и кожни обриви. Средството за разреждане на кръвта в капър е отговорно за остри усложнения по време на операция или цезарово раждане. Caper също е богато на съдържание на натрий. Така понякога това може да доведе до повишено кръвно налягане или дори да повиши шансовете за остеопороза при бременни жени. Следователно, никога не забравяйте да потърсите съвет от Вашия здравен консултант, преди да добавите тази съставка към списъка си с диета за бременност.

  Източник на изображението: Shutterstock

  Гледай видеото: Specific Receptors for Specific Fruits and Vegetables (Октомври 2022).

  Загрузка...

  Pin
  Send
  Share
  Send