Красота и мода

20 различни вида бири - това са доста известни

Pin
Send
Share
Send


Бирата е един от най-старите консумирани алкохолни напитки, известни на човека. Няма общоприет списък на видовете бири, като така, класификацията, дадена по-долу, е широка и основна. Бирата може да се класифицира въз основа на външен вид, аромат, съставки, метод на производство / ферментация, история или произход. Всички видове марки бира не произвеждат непременно различните видове.

Колко вида бира в света:

Говорейки в широк смисъл, Бирите могат основно да бъдат класифицирани в три главни категории. Основната наука, която стои зад тази класификация и следователно видовете бири се основава на температурата на ферментация и метод, който се използва за извършване на ферментация. Четири основни категории бира са:

  • Алеш
  • бири
  • ламбик
  • имперци

След това тези три части се класифицират допълнително в много други видове бири въз основа на техните специфични характеристики.

Говорейки за Алес, този вид бира е оставен да се подложи на ферментация при по-високи температури, които се намират някъде около 65 до 75 градуса по Фаренхайт за по-кратки периоди от време в сравнение с бирите Lager. Също така, разнообразието от дрожди, което се използва за извършване на ферментацията на Ales Beer, плува над горната част на течността за няколко, първоначален брой дни и впоследствие потъва в дъното на резервоара, като по този начин продължава процеса на ферментация. Вкусът на Ales Beers е по-сладък и те имат вкусен, свеж вкус. Те са едни от най-старите видове бира, които се произвеждат от почти 5000 години.

Няколко различни вида зърнени култури могат да бъдат приложени, за да се направи Ales Beer. На базата на какъв тип зърно се използва за варене на бирата, цветът на бирата Ales Beer може да варира от златисто жълто до онова с кафяв до дълбок кехлибар.

Нека да имаме поглед към някои популярни варианти на Ales Beer:

1. Amber Ale:

Те са по-дълбоки в цвят и затова името AMBER ALE. Тази бира е сладка на вкус поради наличието на значително по-големи количества захари или малц. Добър пример за такъв вид са мазнините елфетни гуми, а също така и американския алей Budweiser.

2. Бледо Але:

Самото име предполага, че цветът на този вид бира Ale е по-лек и оттук и името Pale ale. Той е сладък на вкус и е натоварен с малц и хмел. Можете да изпробвате Sierra Nevada, която е популярен вид Pale Ale.

3. Ирландски Але:

Този вид бира Ale е червен на цвят и има сладък вкус. Като пример може да се посочи ирландското червено на Killian.

4. Ечемик:

Цветът му е на по-тъмна страна и може да варира между нюанси с дълбок кехлибар до дори черно. Това е вкусна бира, която има сладък, възхитителен плодов аромат. Алкохолното съдържание на тази бира е по-високо.

5. Стаутс:

Съдържанието на тази бира е предимно тъмно, печено ечемик. Тази бира е по същество свободна от малц и съдържа много по-малко количество хмел. Вкусът на кафето или шоколад след вкус е уникален за крехките.

6. Горчив Але:

За разлика от повечето си колеги от Але, които са по-сладки на вкус, този Але е горчив на вкус. Той съдържа хмел, който придава на този бледо оцветен алей привлекателен аромат. Пример: Специално горчиво на Форстър.

7. Pale Ale в Индия (IPA):

Този отново има виден, горчив вкус, както и аромат. Има богат златист цвят.

8. Портър:

Този вариант на Ale се вари от зърната на богато печен малц и е по-тъмен в сянка. Той има чудат, свеж вкус и среден вискозитет. Пример: Джак Портър.

Сега, когато дойдоха до сортовете бири „Лагерс“, тези видове бири съществуват вече няколкостотин години. Тези видове бири се ферментират при относително по-ниски температури в сравнение с бирата Ale; да кажем 45 до 55 градуса по Фаренхайт и вида на използваните дрожди се утаява на дъното на резервоара. Тъй като те са ферментирали при температури на охладителя / избата, образуването на продукти и естери е ограничено, като придаването на вида Lager на бирата има чист, свеж и гладък аромат и вкус.

9. Dunkel:

Тази бира е с тъмен цвят с леко алкохолно съдържание. Неговият аромат има нотки на какао и кафе на зърна като миризма.

10. Bock:

Shiner Bock и Michelob Amber Bock са сред най-добрите сортове бири Bock. Те са по-тъмни в сянка с вкусен вкус, вариращи от млечни до хоппи.

Виж повече: Различен тип любов

11. Marzen:

Това е сравнително дебел вид бира, която е тъмнокафява. Например: Самуел Адамс Октомфест.

12. Бледо лагер:

Докато някои лагери са по-тъмни в сянка, има и други, които са бледи на цвят, които също са почти с цвят на слама. Те имат умерено алкохолно съдържание и са газирани в природата. Пример: Pilsner lagers

Виж повече: Видове кучета със снимки

13. Мюнхенско тъмно бледо:

Произхождаща от Мюнхен, тази тъмно цветна бира има ароматно сливане на вкусове от малц и кафе.

14. DoppleBock:

Това е гъста бира с карамелов / шоколадов разтопен малц вкус.

15. Lambic Beer:

Това е сравнително рядко срещан вид бира, която използва диви дрожди за ферментационния процес.

5 популярни вида бира в Индия:

Индия е дом на много видове бира, които са известни със своя вкус и достъпност. Нека разгледаме 5-те най-добри вида бира в Индия:

1. Hoegaarden:

Hoegaarden е най-популярният вид бира в Индия. Тя се състои от пълнозърнеста пшеница и е известна със силния си горчив вкус. Тази бира не се филтрира и следователно има кремообразна консистенция.

2. Heineken:

Heineken е лека бира с 5% алкохол в Pale Ale Style. Тази бира е създадена от холандците и придоби огромна популярност в Индия. Охладената версия на тази бира ще ви накара да жадувате повече за горещ летен ден.

3. Oranjeboom:

Oranjeboom е друга холандска бира, която е известна със своята сила. Той попада в лагерния сорт и обикновено се сервира в кранове. За разлика от името си, той няма никакви нотки на портокал и носи името си от портокаловото дърво, което е символ на холандската роялти.

4. Budweiser:

Budweiser е известна бира в Индия. Произхождаща от Бразилия, тази бира е най-обичана в Индия. Произвежда се с ечемик и ориз. Budweiser попада в бледолистния сорт Lager и се консумира като лека напитка.

5. Stout By Windmills Craft Works:

Този вид бира е най-силният сред индийските бири. Тя се произвежда от пивоварна в Индийски занаятчийски работи. Тя е гладка бира, с удебелен, черен цвят и има горчивина поради хмела. Приготвя се с печен и на люспи от ечемик с малц в Обединеното кралство.

имперци:

Това са видове бири, които имат високо съдържание на малц и алкохол, като придават на тези тъмни цветове. Първоначално тази разновидност на бирата се вари само за кралските семейства, като по този начин името императорски.

Освен споменатите сортове, все още има много повече видове бира, които се произвеждат чрез смесване на различни сортове бира, външни аромати под формата на плодове, зеленчуци и подправки. Днес има много хибридни сортове бира, там в барове, които са повече или по-малко кръстоска между Алес и Лагери.

Надявам се, че след като премине през тази статия, вие сте доста добре запознат с различните видове бири на разположение.

Виж повече: Видове птици

Източници на изображения: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15. 16, 17, 18, 19, 20.

Гледай видеото: Вокзал для двоих (Април 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send