Йога

Чакра и йога асани и ползи

Pin
Send
Share
Send


Чакрите са тези енергийни центрове в нашето тяло, през които преминава енергията. Съществуват осем основни принципа на чакра йога, а именно коренния център, долния коремен център, военноморския център, сърдечния център, центъра на гърлото, центъра на веждите, центъра на луната и центъра на корона. Докато първото ниво е физическо, второто ниво е астрално. Тя влияе върху съзнанието на вашето тяло и ви помага да различавате доброто и лошото. Някои от основните положения на чакра йога са споделени по-долу само за ваша полза.

Тук са най-добрите чакра и йога асани.

1. Позата на Locust:

Locust Pose има няколко предимства. Укрепва горната част на гръбначния стълб, краката и седалището. Тя осигурява гъвкавост на тялото и разтяга гърдите и раменете. Също така ще почувствате много облекчение от стреса и безпокойството, ако включите позицията на скакалци в ежедневните си сесии по йога.

2. Позата Кобра:

Позата Кобра отваря раменете и шията ви. Тонизира областта на корема, разширява гърдите ви и подобрява гъвкавостта ви. Ще се подобри и кръвообращението ви. Ако имате астма или страдате от тежка депресия или тревожност, позицията на кобра е перфектна за вас.

Виж повече: Практики на Бхакти Йога

3. Позата на триъгълника:

Позата на триъгълника е известна още като Триконасана. Той осигурява сила на ръцете, гърдите, глезените, краката и коленете. Вашите прасци, телета, бедрата и слабините са опънати и тялото ви се чувства спокойно. Също така е добро решение за болки в коляното, киселинност, запек и бъбречни проблеми.

4. Позата на крокодилите:

Крокодилската поза простира тялото от главата до петите и води до край на всички видове гръбначни проблеми. Тя облекчава тялото от компресия и стрес и ви помага да намерите мир и спокойствие. Той се бори срещу сколиозата и също така намалява високото кръвно налягане. Позата на крокодилите е най-подходяща за тези, които искат да отпуснат умовете и душите си.

Виж повече: Дзен поток йога

5. Позата на повдигане на крака:

Позата за повдигане на краката ви помага да отслабнете, балансира нивото на захарта и контролира диабета. Той подобрява храносмилателната ви система и премахва всички токсини от тялото ви. Вашият корем мазнини ще бъдат намалени, стомашни мускули ще бъдат тонизирани и долната част на гърба ще получат много сила.

6. Позиция на обрат:

Позицията на обрат подобрява вашата гъвкавост и ви помага да отпуснете тялото и ума си. Отнема вашата фитнес на ново ниво. Мускулите на кръста, мускулите на гърба и коремните мускули получават много сила. Колкото по-дълго държите тази поза, толкова по-гъвкаво ще бъдете. Така че използвайте добре това упражнение.

Виж повече: Какво е терапевтична йога

7. Позата на лъка:

Позата на лъка помага за възстановяване на заболявания, свързани с бъбреците и тонизира мускулите на краката и ръцете. Тя отваря врата, гърдите и раменете, както добре. Вашите репродуктивни органи се стимулират и всички видове стрес и умора се отстраняват. Тази поза е добра за тези, които се чувстват летаргични през повечето време.

8. Позата на рибите:

Позата на рибата е най-известна с подобряването на стойката и придаването на някаква форма. Тя ви дава облекчение от стрес и тревожност, както и от болката, която може да имате в областта на раменете и шията. Органите на корема и гърлото получават стимулация и също разтягат мускулите, които се намират между ребрата.

9. Позата на плуга:

Плугът помага помага при разтягане на гръбначния стълб. То директно носи кръв към гърлото ви. Тази поза е част от петата и шестата чакра серия. Той намалява болките в гърба и ви помага да спите по-добре. Тази поза трябва да се прави за около една до пет минути, за да получите най-добрия резултат.

Източник на изображения: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 и 9.

Гледай видеото: Яна споделя ползите от сутрешната иога за здраве (Април 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send