Красота и мода

Медитация за начинаещи - Как да направим

Pin
Send
Share
Send


Стресът е най-неизбежната ситуация в съвременния начин на живот, който обхваща всички, независимо от възрастта. Най-добрият начин да преодолеете стреса и да сте щастливи е да практикувате медитация. Медитацията е просто умение, което преобразува живота, което не само отпуска ума, но и ви помага да откриете себе си и да изградите своя потенциал. Това е един от най-удивителните начини да се сложи край на всички проблеми в живота и се научите да бъдете по-спокойни, доволни, благодарни и все пак внимателни. Ако не сте практикували медитация и искате да знаете как да започнете медитация за начинаещи, това е точното място за вас. Научете някои основни техники за медитация за начинаещи и трансформирайте живота си завинаги.

Медитацията не е много розово пътуване за овладяване, но щом веднъж разбереш, ще разбереш, че това е едно от най-добрите неща, в които си вложил времето си. в този зает свят днес, където сте заобиколени от много неща и винаги ви липсва време. Търпението е единственият компонент, който може да ви накара да напреднете в областта на медитацията. Имаме няколко съвета и стъпки, които трябва да се следват изключително медитация за начинаещи.

Виж повече: Техники на духовна медитация

Как да правим медитация за начинаещи:

1. Редовна практика:

Първото и най-важно нещо е да осъзнаем важността на нещо, което започвате отново. За ежедневна медитация на йога трябва да приемете психически и емоционално и да бъдете достатъчно търпеливи, за да преминете през възходи и падения, които биха възникнали първоначално. Започнете с 15 минути на ден и това ще е време, когато "се срещнете".

2. Започнете деня си с медитация:

Как да се медитираме за начинаещи? Започнете деня си с тишина и спокойствие и направете целия ден енергичен. Лесно ще влезете в безразсъдство и ще почувствате промяната в тялото и ума си, ако можете да се събудите рано и да медитирате поне за 5 до 10 минути. Повечето ви чакри се изчистват с сутрешната медитация и очаквате нормалния си график.

3. Отворете:

Отворете се по време на медитация. Отворете ума, душата и тялото си, за да могат да получат енергията, ако медитират. Нека тялото ви се чувства свързано през цялото ви същество и дръжте дланите си отворени.

Виж повече: Как да правим медитация

4. Прощавайте:

Увеличете силата си да простите вътре. Ще има много мисли, които идват в ума ви и всичко, което трябва да мислите и казвате, е, че прощавате; прощавате на хората, обстоятелствата, ситуациите и проблемите, които може да сте преживели. Първо прости себе си. „Прощавам“ е врата към безсмислено съзнание. Това е една от най-добрите техники за пълна медитация.

5. Пламък на свещи или музика:

Първоначално трябва да вземете помощта на обекти или музика, за да направите вашата концентрация по-добра, не е лесно да скочите в състояние, в което просто да затворите очите си и да имате дълбоки мисли, които биха се случили на по-високи нива. Затова вземете пламъка на свещта, върху който придържате очите си и медитирате. Можете също така да получите някаква медитационна музика, която ще ви накара да се концентрирате върху тях, които медитирате. Това е най-важното нещо в медитацията за начинаещи.

6. Пуснете Go:

Медитацията просто не е за концентриране върху нещо или поддържане на вашия фокус, или дори визуализиране или опит за спиране на мислите. Ще има много мисли, които ще се натрупват по време на медитация и всичко, което трябва да направите, е да се отпуснете. Отпускаш се, като се отдадеш на вътрешния мир и спокойствие.

7. Спрете да наблягате на мислите:

Първоначално ще имате много разсейване, докато се опитвате да се концентрирате. Ще мислите за спомените от миналото и притесненията, които имате за бъдещето. Това е добре, тъй като е естествено. Това, което трябва да направите е, че трябва да натегнете главата си и да се опитате да възстановите концентрацията, премахвайки тези разсейващи идеи. Ще дойде време, когато чувствате, че времето все още е и оставяте мислите си да се разширят до ситуация, в която вече нямате такива. Вие се замисляте и осъзнавате.

Виж повече: Техники за медитация на Ом

8. Медитирайте с хората около:

Ще се справите по-добре, когато сте около другите хора, докато медитирате. Когато виждате все повече свещи да светят, ще имате повече светлина в стаята. Когато имате хора около вас, ще сте сигурни, че го правите правилно. Ще можете да поглъщате повече от енергията и вашата медитация ще бъде по-ефективна.

Прости съвети за медитация за начинаещи:

Няма строго правило за практикуване на медитация. Всичко е свързано с контролиране на дишащите движения и потока от мисли. С времето и практиката можете лесно да овладеете това умение и да извлечете ползите от медитацията. Докато обсъждахме някои техники за начинаещи, погледнете тези съвети, които ще ви помогнат в процеса.

  • Опитайте се да медитирате по едно и също време всеки ден.
  • Уверете се, че практикувате медитация в успокояваща и не смущаваща среда.
  • Ако външното време е студено, пазете се топло от драпирането на шал или одеяло.
  • Правенето на медитация на празен или напълно пълен стомах може да отвлече вниманието. Така че просто накарай да ядеш нещо светло точно преди медитацията.
  • Докато медитирате, уверете се, че времето на издишванията постепенно се увеличава. Опитайте се да го направите
  • по-дълго от вашите инхалации. По този начин ще позволите повече чист въздух да попадне в белите дробове.
  • Винаги използвайте таймер за медитация. Най-добре е, когато имате таймер, който да ви каже, че времето ви за медитация е свършило, без да се налага да се притеснявате за това постоянно. Просто се уверете, че избирате успокояващ звук на алармата, а не никакъв шум. Кой би искал груб шок точно след спокойна сесия на медитация!

Медитацията не е лесна за практикуване, но с постоянство ще можете да я овладеете. това е прост трик от обучението на ума ви, така че да получите пълен контрол над мислите и чувствата си. Медитацията ви учи да оценявате всичко около вас, дори и да изглежда тревожно. Това бяха някои от насоките за лесна медитация за начинаещи. В крайна сметка ще откриете, че това е най-полезното нещо, което някога сте правили в живота си. Споделете прекрасното си преживяване с всички около вас и споделете тези лесни техники за медитация за начинаещи с всички.

Източник на изображения: 2, 3, 4, 6, 7.

Гледай видеото: Водена медитация за начинаещи (Април 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send