Красота и мода

Чудесата на пещерите Аурангабад със снимки

Pin
Send
Share
Send


Пещерите Аурангабад, разположени на хълм, който минава приблизително от изток на запад и на около 2 км северно от Биби ка Макбара в Аурангабад, Махаращра е набор от 12 скални будистки светилища, които са разделени на три групи на разстояние от 500 метра от всеки. друг. Пещерите от 1 до 5 са ​​разположени от западната страна, а пещерите от 6 до 9 са разположени в източната част на същия хълм. Третата група пещери, която включва пещери от 10 до 12, се намират на изток. Пещерите Аурангабад датират от 2-ри до 3-ти век от н.е. до 7 век. Пещерите, издълбани в хълма от мека базалтова скала, са възхитителна част от архитектурата, носеща фино изваяни форми на индийското класическо изкуство от най-висока степен.

Пещерен храм Аурангабад:

Пещерите Аурангабад, засадени между хълмовете Сахядри и Сатара и напоени от река Дудхана, са общо туристическо място. Той е великолепен по структурните си дърворезби и доказателство за будисткото селище още през 2-ри и 3-ти век.

Стълбове на красотата:

Разположени в пещерите са старомодни колони със сложно изваяни дизайни. Те са свидетелство за красиво изваяното архитектурно произведение на онази епоха.

Виж повече: Снимки от варовикови пещери

Пещера 1:

Пещера 1 от пещерите Аурангабад е едно от най-ранните разкопки, датиращи от 2-ри или 3-ти век. Това е недовършена Вихара или манастир, където таванът на верандата се срутва. Опазването на тази пещера е ниско поради лошата природа на скалното образувание, което също е предотвратило разкопки в голям мащаб.

Пещера 2:

Пещерата 2 е храм с квадратна форма, който прилича на традиционните будистки храмове. В центъра му е монументален образ на седнал Буда в медитативна поза, обхванат от няколко други изваяни фигури на Буда, които могат да се видят, украсяващи стените от двете страни.

Будистки храм:

.

Разположен в средата на пещерите е голям храм, посветен на Буда. Храмът е погълнат от изящно издълбани колони, които поддържат тавана. В задния край е изваяно светилище с лорд Буда, изобразено в постоянна поза и се издига до тавана идеално оформеният купол с кръгли греди. Място като това може да донесе само мир и спокойствие. Това се нарича още бургаски пещери Аурангабад

Виж повече: Снимки от пещерата

Apsaras на пещерата Аурангабад:

Друг скулптурен шедьовър на пещерите Аурангабад са красивите небесни същества или Апсари, както са известни в индуската и будистката митология. Те украсяват стените на пещерите в безкрайно великолепие на артистичност и формалност.

Пещера 6:

Пещера 6 е изложба на фино гравирани жени с екзотични прически и декоративни украшения. Издигането в центъра на дърворезбите е извисяваща фигура на Господ Буда. Тази пещера с клетки от всяка страна съдържа светилище и е маркирана с колони на верандата и верандата.

Пещера 7:

Пещерата 7 се смята за най-очарователната от всички с богато украсеното представяне на женски фигури, украсени със скъпоценни камъни и оскъдно облечени, които са белег за присъствието на тантричен будизъм през тази епоха. Пещерата 7 се състои от храм, заобиколен от външен коридор. Коридорът се състои от беседки на редовни интервали, които показват различни скулптури на будистки богове и богини. Във верандата входът на светилището е ограден от сложни изображения на Авалокитешвара и Бодхисатва.

Виж повече: Подводни морски пещери

Епоха на отминало време:

Пещерите Аурангабад, засенчени от пещерите Аджанта и Елора, все още са наслада за очите. Той служи като напомняне за девствената слава на будистката религия през този период. Въпреки че много от пещерите остават недовършени поради опасностите на рохкавата почва, по-голямата част от тази монолитна скулптура е оцеляла в пясъците на времето.

Източник на изображения: 1, 2, 3, 5, 7, 9.

Гледай видеото: Малката Фингалова и още по-малката Фингалова пещера (Ноември 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send