Диета

План за високо съдържание на протеини

Pin
Send
Share
Send


Протеинът се състои от аминокиселини, които са от съществено значение за правилния растеж и развитие на тялото. Човешкото тяло може да произвежда някои аминокиселини, които са необходими за производството на протеин. Но някои аминокиселини трябва да бъдат получени от външни (растителни или животински) протеинови източници. Средно, RDI или препоръчителният дневен прием на протеини за мъже на възраст от 19 до 70 години е 56 грама, а за жени на възраст от 19 до 70 години е 46 грама. Излишният протеин се превръща в енергия.

Диета, която има най-малко петдесет процента протеин в него се нарича високо протеинова диета. Много хора избират диета с високо съдържание на протеини за отслабване. Тази диета заедно с високото съдържание на протеини трябва да имат и умерени въглехидрати. Въпреки това, трябва да правите редовни упражнения за намаляване на мазнините в кръвта. Тази диета също помага да се поддържа чиста тъкан, която е необходима за изгаряне на мазнините, за да се използва като гориво.

Как протеинът точно намалява апетита:

Все още е загадка за учените как протеинът работи за намаляване на апетита. Според изследователите, протеинът причинява мозъчните клетки да получават по-ниско ниво на хормони, които са стимуланти на апетит. При по-малко спайкове на инсулин, колебанията в нивото на захарта също са ниски. Така че можете да усетите по-малко глад. Според Американската диетична асоциация, протеините функционират добре, за да задоволят гладните угризения, отколкото въглехидратите или мазнините.

Храни за високо съдържание на протеинови диети:

Храните, които ще обсъждат по-долу, са едни от най-добрите храни, които осигуряват на тялото ви достатъчно количество протеин и ще можете да ги консумирате доста лесно, тъй като повечето от тях лесно се усвояват. Някои от храните, богати на високо протеини, са както следва. Трябва да добавите тези хранителни продукти в менюто си за диетични протеини заедно с други ползи.

Пилешки гърди или гърди в Турция:

100 г пилешки гърди съдържа 30 г протеин. Съотношението белтък към калории е 1 g протеин на 4,5 калории. Ако отидете за 69 грама пилешки крак, ще получите 18 грама протеин.

Риба (сьомга, риба тон, камбала):

Съдържанието на протеин е 26 г в 100 г риба. За риба тон, камбала и сьомга, съдържанието на протеини е 22gm. За риба треска тя е 20 грама. Съотношението белтък към калории е 1 gm протеин на 4,5 калории.

Свински котлети (котлети):

100 гр свинско филе съдържа 25 гм протеин. Съотношението белтък към калории е 1 г на 5,2 калории.

Виж повече: Диетично меню за грейпфрут

Сирене (без мазнина Моцарела):

Съдържанието на протеин в 100 г сирене е 32 г. Съотношението белтък към калории е 1 gm на 4.7 калории. Нискомасленото извара има съдържание на протеини 5gm на унция, докато съдържанието на протеин е повече в нискомаслено швейцарско сирене, което е 8 грама. В пармезан, съдържанието на протеин на унция е 10 грама.

Тофу:

Съдържанието на протеин в 100 gm тофу е 7 gm. Съотношението на протеините към калории е 1 gm на 7.4 калории.

Яйца (особено белите):

Яйчните белтъци са много богат източник на протеини. Съдържанието на протеин е 13 gm на 100 g яйца. Съотношението калории към протеини е 1 gm на 12 калории.

Фасул (зрели соеви зърна):

Съдържанието на протеин в зрелите соеви зърна е 17 gm на 100 gm. Съотношението белтък към калории е 1 gm на 10,4 калории. Другите зърна като бял боб, боб, боб Лима също са с високо съдържание на протеини. Тези високо протеинови хранителни вещества биха помогнали на мускулите на тялото ви да растат и да намалят страданията на закачалките. Много хора зависят от боб за ежедневното им снабдяване с протеини, а и за тях също. Следователно, тя ще работи и за вас. Най-добрият начин да осигурите на тялото си точното количество протеин е да го направите естествено и никога да не се опитвате да инжектирате вещества в тялото си, тъй като те не правят нищо добро, но определено правят тялото ви по-лошо.

Виж повече: Acai Berry Diet

Броколи:

Ако търсите диета с високо протеинова вегетарианска храна, тогава броколите са една от най-добрите храни, които трябва да включите във вашата диета. Купа броколи съдържа големи количества протеин и е един от най-богатите на протеини зеленчуци. Съдържанието на протеин в храната изпълва тялото и помага за изграждането на мускулите и поддържането на същото. Той е един от най-препоръчителните храни от диетолозите и за всички добри витамини и естествено важни и достъпни елементи, той е и един от най-здравословните храни. Ако търсите храна, която може да помогне за запълване на дневните ви нужди от протеини, тогава броколите са едно от най-добрите неща за вас.

Извара:

Този вид сирене съдържа казеинов протеин, който също се намира в млякото и се усвоява бавно в сравнение с други форми на протеин. Поради бавната си храносмилателна функция, тя поддържа растежа на мускулите на постоянна точка и има постоянно захранване на тялото. Накратко, може да се каже, че е една от най-добрите форми на протеин там и е ключов елемент от богатата на протеини вегетарианска диета. Благодарение на доброто снабдяване с протеини, много хора преди лягане си позволяват да осигурят на тялото си достатъчно количество протеин, докато спят. Някои хора имат проблем с натрия и извара е изключително високо натрий, но винаги има различни марки и компании, които осигуряват по-малко съдържание на натрий.

Швейцарско сирене:

Той е една от най-вкусните форми на сирене там и заради високото си съдържание на протеини е една от най-добрите вегетариански протеинови храни. В стандартните супермаркети има достатъчно количество протеини в някои храни, но няма нищо като швейцарско сирене. Съдържанието на протеин в тази храна е доста високо. Това е добър вариант за хората, които желаят да развият мускули доста бързо. Сандвичите често съдържат швейцарско сирене и затова тези хлебни продукти са добър източник на протеини за много хора.

Пържола:

Количеството на протеина в количество е доста високо и ако търсите една от най-добрите храни, за да осигурите на тялото си достатъчно количество протеини, тогава залогът може да е правилният за вас. Залогът е много полезен за много хора и заради всичките страхотни функции за тази храна е нещо, което всеки ще бъде готов да консумира ежедневно. Трябва да има образован прием на тази храна, както и с добри количества протеин, тази храна съдържа и добри количества калории.

Телешка кайма:

Земната говеждо месо е вероятно една от най-добрите храни, които някога може да се намери. Храната наистина е полезна за тялото и може да напълни тялото ви с добри пропорции на протеини. Мляното говеждо месо е източник на есенциални мазнини и затова представлява съществена част от високо протеинова диета. Храната е толкова добра, че почти всеки ще се влюби в него. Според експерти по храненето говеждото месо е един от най-добрите източници на протеини и те са добър източник на креатин.

Свински пържоли:

Свинските пържоли са един от най-добрите източници на протеини и те са един от най-вкусните начини да компенсирате дефицита на протеин в тялото ви. Prom винаги идва с добри пропорции на месо и добавя някои жизненоважни хранителни вещества към тялото ни, което е добре и за органите. Ако търсите храна, богата на протеини, тогава свинските пържоли са най-подходящите за вас. Той е добър и е добър за тялото ви. Той е един от най-добрите доставки на месо, който осигурява на тялото ви подходящо снабдяване с мускули и поддържане на хранителни вещества.

Виж повече: Диета за зелен чай

Жълтоперска риба тон:

Има повече от един вид риба тон. Жълтата перка е доста популярен сред физическите лица. Тази конкретна риба тон идва с тежки количества протеин и се счита за един от най-добрите храни за любителите на рибата, които също изискват добри количества протеин в тялото си. Той е натоварен с важни витамини, а витамин В е важен. Месото на тази риба съдържа и силен антиоксидант, а селенът в плътта му е нещо, което се изисква от повечето любители на риба по целия свят. Има много начини да се консумира тази форма на риба тон.

Октопод:

Калмарите също ще се справят. Според изследванията, съдържанието на протеин в октопод е много полезно за тялото и може да добави тялото ви с някои от най-полезните елементи. Храната е толкова добра, че почти всеки, който търси храна с високо съдържание на протеини, ще го обича. Замразеният октопод винаги е добър за тялото, тъй като месото се омекотява заради отрицателния процес. Редица рибни ресторанти предлагат тази храна и затова тя е толкова добра за тялото. Заедно с всичко това, месото на октопод също е добро за кожата, а частите на октопода понякога се използват за някои редки и уникални медицински цели.

В тази статия се споменават някои съществени елементи на високо протеинова диета. Можете да вземете някои от тези продукти и да организирате съответно диета, която ви подхожда най-добре. Или винаги можете да вземете помощта на експерти в тази област.

Гледай видеото: Много Протеин = Кратък Живот, но с повече с Мускули Кое избираш ти? (Април 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send