Красота и мода

31 седмици на бременност - симптоми и развитие на плода

Pin
Send
Share
Send


"Бебето е нещо, което носите в себе си в продължение на девет месеца, в ръцете си в продължение на три години, и в сърцето си до деня, в който умрете."

Който някога ви държеше нощем, хъркате с вас. Този, който ви е накарал да се почувствате преливащ от емоциите ви, сега споделя ухапването на вашата скромна храна и диша през вас. Сега плодът, който е пораснал и силен вътре в теб, тича около вас и ти дава да знаеш, че е готов за света.

Тънките ритници показват дискомфорта му в тясно място и още една седмица. Обикновено в медицински план целият процес на бременност, дължащ се на медицинска помощ, се сумира на седмица, вместо на месеци, като по този начин е възможно честото наблюдение на младите. Цялата 40 седмица е това, което обобщава деветте месеца и през 31-та седмица промените на бебето могат да бъдат записани в ултразвука.

Фетално развитие на бебето:

Промяна в движенията:

До определен момент бебето няма смисъл да се връща, но с времето стареенето в бебето започва да расте. Бавно и стабилно той разпознава заобикалящата го среда. Той разпознава факторите, които го поддържат живи, тялото му владее изкуството на нормалните функции на човешкото тяло. Всичко това се трупа до точката, в която може да работи сам. Сега мускулите му се стабилизират и той може да ги движи по желание. Това е началото на движенията. Първоначалният етап отбелязва, че бебето се преобръща, но до 31-та седмица движенията се променят. Бебето започва ритници и удари, позволявайки на майката да знае, че се чувства тесен на мястото.

Виж повече: 30 седмици бременна

Слухов апарат:

Слуховият апарат, който е ухото, сега работи в пълна форма, като получава шум и го променя, за да усети, когато мозъчните импулси се изстрелят, за да работят с пълна скорост. Човешкото ухо може само да декодира звук, когато не само елементите на ухото работят заедно, но и когато импулсът, който се чува или получава, може да бъде възприет и декодиран от мозъка. До 31-та седмица мозъкът вече е започнал да приема правилната форма и сега може да получава импулси и да работи върху него. Ето защо звуковото разпознаване на гласа и обкръжението на вашето бебе може да не е изненада за вас. Сега тя може да чуе гласа ви, всяка конкретна музика или истории, които четете.

Удвои се:

До сега вашето бебе тежи добро 3,5 паунда и с избухването на растежа си завършва, той сега измерва до 18 инча дава или взема. Половината от това тегло принадлежи на сегашните мазнини, които растат под кожата. Ръцете вече започват да заемат пълна форма заедно с червата и бедрата. Амниотичната течност, в която бебето ви плава през цялото това време, сега започва да се намалява, за да осигури повече пространство за растящото бебе.

Виж повече: 33 седмици бременна развитие на плода

Недоброволни действия:

През 31-та седмица рефлексните действия на бебето са обхванали широк обхват. Ултразвукът не само разкрива ясно и ясно слуховите му възможности, но и лекарят казва, че ако проблясваш ярка светлина точно в средата на пъпа, бебето ти просто може да реагира на това, като премести главата си или към светлината. Досега тези блещукащи малки погледи някак си привикнаха към чувствителността на светлината. Другото рефлексно действие сега включва прозяване, което може да бъде забелязано, ако има късмет, като се улови момент в ултразвука. Може дори да има любимата си позиция за сън, която може да е ясна тази седмица. Тези фини действия тази седмица ще подготвят бебето ви за външния свят.

Издишайте:

С течение на времето белите дробове на бебето се развиват все повече и повече. това не е еднодневна работа и ще изисква известно време, но ще бъдете сигурни, че до края на тази седмица той ще има звук на белите дробове и ще се свие към червените кръвни телца, произведени от никой друг. Зрелостта на белите дробове също помага на трахеята или тръбата на вятъра да се отвори, така че бебето вече не изисква от пъпната връв на майката да премине в кислород и да издиша въглероден диоксид.

Сърце:

Доставката на храна и кислород от майката чрез плацентата върши работата за сърцето на плода, за да функционира. По-късно от раждането работата се полага от белите дробове. През третата седмица на растежа на плода сърцето започва да бие. и до 30-та седмица бебето вече е на тазовото дъно, за да влезе в света.

Виж повече: 35 седмица Бременност грижи

Симптоми на 31stWeek Бременност и как да се преодолее: t

Целият период от 40 седмици, обяснен преди това, е разделен на три етапа. Първият триместър, когато майката все още трябва да свикне с бързо променящите се промени в тялото й. Следващият триместър се нарича златен триместър, когато бебето и майката формират достатъчно разбиране. Третото тримесечие, разглеждано в 31-та седмица, отново вижда проблемите, които възникват отново.

Болка в гърба:

Точно сега ще почувствате остра болка, която се спуска по гръбнака точно в средата на нощта. Ще се събудите с трясък и ще лежите с часове, опитвайки се да накара болката да изчезне, но докато сте на гърба си, никога няма да го направи. Това е така, защото с бебето, което расте в пространството, което той изисква бавно се затваря в него. В резултат на това, когато сте легнали по гръб, той избутва за повече място и в крайна сметка избутва гръбначните ти части, за да се настанят за него. Избягвайте това като спите на вашата страна. За да преодолеете тази тревожност, опитайте да се изправите изправено, тъй като това ограничава движението на вашето бебе. Но не правете това през цялото време, тъй като това затруднява времето му в утробата ви.

Спомагателни проблеми:

Обичайните проблеми на първите седмици от бременността ще се върнат сега. Честото уриниране се връща заедно с дефектни движения на червата. Никога досега не сте се събуждали в четири през нощта, за да бързате в банята, но сега просто можехте. Освен това съжаленият апетит може да отстъпи на лошо храносмилане или сърдечно изгаряне, което се дължи на свръхпроизводството на женските хормони с други хормони на тялото. ,

Маска за бременност:

Докато някои светят в славата за повечето от нас, блестящият шал на бременността може да не е безупречен. Обичайният от нас преживява маска на бременността, която маскира лицето ни заедно с неподходящите части на тялото. На гърба акне, стрии са само страничен ефект на кафяви blotches или лунички лицето ви спорт сега. Това също трябва да бъде обвиняван от женските хормони, които ще изчезнат след 40-те седмици. Алое Вера е ваш приятел сега и се нуждаете от това за благоприятно преживяване с кожата ви. Разбира се, това не решава вашите оценки, но със сигурност работи по пътя на намаляването му.

Задух:

Дъхът е често срещан проблем, пред който са изправени жените по време на бременността. Това се дължи главно на растежа на плода, който оказва натиск върху кръвоносните съдове и намалява подаването на кислород към мозъка и тялото, което води до затруднено дишане. се случва по време на бременност, и лекарите препоръчват да не се носят тесни дрехи може да компресирате ребрата, което води до задух

Непохватност:

Чувството на тромавост се повдига поради чувство на наднормено тегло и болка, причинени по време на тежки контракции. Жените се чувстват неудържимо и проучванията показват, че една четвърт от жените падат по време на бременност. Това е основният фактор за падане. Обезболяването в крака причинява усещане за изтръпване, дължащо се на натиска, наложен от задържането на течности върху нервите.

Дейности на 31-ва седмица:

По време на 31-вата седмица не е възможно да се извършват всички дейности като през първия и втория триместър поради растежа на плода, който причинява повече стрес на мускулите и центърът на тежестта на жените също е балансиран, което ще доведе до небалансиран положение, което оказва натиск върху гръбначния мозък.

Диета и упражнения за 31 седмица:

Диета:

 • Ако сте вегетарианец, тофу и соя трябва да ви помогне с поддържането на нивото на протеините. От друга страна, ако не сте вегетарианец, обичайното ви съдържание на постно месо трябва да се оправи.
 • За здравословното развитие на кръвните клетки във вашето дете, не забравяйте вашите хранителни добавки и фолиева киселина в диетата си. Спанакът и бананите трябва да са вашият горещ избор.
 • На сцената трябва да присъстват и млечни продукти. Не можете да приемате калциеви добавки като заместител на естествените диетични продукти.
 • Балансираната ви диета трябва да включва и основните зеленчуци. Зелето, тиквата, доматите и бобът са нашите лични снимки.
 • Плодовете могат да бъдат чудесен източник на закуска и добър начин да започнете деня и диетата си. Те също могат да послужат като снабдяване за закуска.

Упражнение:

 • Силно се препоръчва дишането на асани. Което помага при изчистването на дихателните пътища и пречистването на белите дробове
 • За перфектна кърмене на бременността, краката, раздалечени на нивото на рамото и ръцете, повдигнати и успоредни на пода и бавно по-ниски в клякаща позиция с петите на земята и коляното, не трябва да се издават пред крака и с гръб. Право. Дишане, докато ставате и издишвате, докато слизате в клякаща позиция.
 • Може да изглежда странно, но на този етап с бумчето на бебето, което расте върху вас, сънят в обичайното ви положение ще бъде труден и по-скоро като упражнение, което трябва да овладеете.
 • За 31-та седмица на бременността, ходенето е най-добрият начин за упражняване, който не се нуждае от апарат
 • Аква аеробика може да се направи, за да намали натиска върху краката.

Секс по време на бременност през 31 седмица:

Сексът или полов акт не се препоръчва по време на последния триместър. Контролиращият емоционален фактор е ключът към нормалното раждане и намалява шансовете за всякакъв вид инфекция.

Съвети за преодоляване на стреса по време на бременност:

 • Ценете новата си фаза, която скоро ще пристигне. Насладете се на хората наоколо и направете околната среда по-позитивна.
 • Намаляване на работното натоварване и работното време.
 • Бъдете честни за себе си за партньора си. Родителството е право и за двама ви. Не натоварвайте и не претоварвайте себе си, като не споделяте нищо
 • Попълнете със сауна или масаж на тялото.

Медицински лечения и прегледи:

Месечната проверка също може да помогне за откриване на хромозомни аномалии по време на ранните етапи, както и в последния триместър с помощта на сканиране и кръвна проба и всички вродени дефекти могат да бъдат диагностицирани на този етап с помощта на ултра сканиране или сканиране, свързано с тъкан с MRI

 1. Болезненост - Ацетаминофен. Не се отдайте на ибупрофен и напроксен.
 2. Алергии - антихистамини и иоратидин. Избягвайте употребата на псевдофедрин и деконгестанти като фенилефрин.
 3. Кашлица - Декстрометорфан.
 4. Запек - метамуцил. Избягвайте минерални масла.
 5. Антиацидни киселини.

Съвети и предпазни мерки:

 1. На този етап може да е добра идея да се насладите на себе си, тъй като трябва да се чувствате по-добре и да вдигате настроението си.
 2. Правейки плетачна работа или боядисване, помага да се намали нивото на стреса
 3. Преценете здравето и рисковете си и решете какво е най-добро за вас. Не позволявайте на другите да натрупват решенията си върху вас и да работят.
 4. Отидете на редовни прегледи, за да избегнете стреса за здравето на бебето. Това е не само необходимо, но и спира да нарушава здравето ви, когато се притеснявате за цялата ситуация

31-та седмица е тук, а вие сте също толкова притеснени как ще се случи доставката. Разпуснати с йога и с положителни вибрации Ще се справите добре с бременността си, както сте имали досега. Не забравяйте да се издигнете високо.

Гледай видеото: Развитие на бебето през 32-рата гестационна седмица (Октомври 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send