Красота и мода

Какво причинява кашлица през нощта и как да спрем естествено?

Pin
Send
Share
Send


Човек може да има кошмар за безсънна нощ заради Кашля, който показва появата му през нощта, когато всеки иска да получи безшумен сън. Кашлицата е рефлексно действие на човешкото тяло за борба с чужди частици или гъста слуз, образувана от тялото поради различни причини.

Основни причини за кашлица през нощта:

Тук споделяме някои причини за кашлица през нощта ??

1. Гравитация:

Основната причина за кашлица през нощта е Gravity, казва Mitchells Blass специалист по медицина. когато лежим направо, нашето гастроезофагеално рефлексно действие идва и води в избора на слуз, което от своя страна води до кашлица.

2. Вирусен кашлица:

Кашлица, предизвикана от вирусна инфекция, която причинява натрупване на слуз и оттичане по гърлото. Вирусната инфекция причинява възпаление на гърлото и задейства центъра за кашлица.

3. Астма:

Астмата се дължи на хиперчувствителното действие на трахеобронхиалния гладък мускул към различни външни стимули, което води до стесняване на тръбите. Излагането на студ през нощта увеличава риска от кашлица, предизвикана от астматичното състояние.

4. Белодробни заболявания:

Подобно на бронхит, тумори, които причиняват дискомфорт и затруднено дишане, особено през нощта.

5. Кашлица, индуцирана от медицина:

Причини Медицина като инхибиторите на конверсия на ангиотензин причиняват кашлица, дължаща се на натрупването на кининови медиатори в дихателните пътища и увеличава рефлексите на кашлицата.

6. Туберкулоза:

Tuberculodo не показва никакви сериозни симптоми, тъй като бактериите могат да процъфтяват в човешкото тяло без ефект върху тялото. Когато бактериите процъфтяват в продължение на много дни, то причинява суха кашлица, която се увеличава с подуването на лимфните възли.

7. Сърдечни проблеми:

Условия като конгестивна сърдечна недостатъчност причиняват устойчива суха кашлица заедно с хрипове. Слигата може да бъде оцветена с кръв, когато има инфекция на белите дробове и сърдечна недостатъчност.

8. Пушене:

Тютюнопушенето кара ресничките в белите дробове да станат нефункционални, което води до натрупване на токсин. За да се премахнат токсините от тялото, хората, които пушат, в крайна сметка кашлица, особено през нощта.Тя също се нарича като пушачи кашлица.

9. Синузит:

Упоритата кашлица, която е суха кашлица, се причинява от дразнене на гърлото и възпаления пасаж на дихателните пътища и също се влошава поради суха въздушна среда, което затруднява дишането, което обикновено се наблюдава по време на синусовото възпаление.

Естествени средства за контрол на суха кашлица през нощта:

Тук са представени 9 най-полезни лекарства, които ще ни помогнат по време на нарушен сън, причинен от кашлица.

1. Билков чай ​​с мед:

Всяка гореща напитка без мляко, която е без кофеин с мед, спомага за счупването на влажните лигавици и изчиства прохода на дихателните пътища, който успокоява гърлото от кашлица. Този вид домашно лекарство е лесно достъпно вкъщи във всеки един момент от нощта.

2. Вземане на Steam:

Суха кашлица се причинява главно поради намаляване на съдържанието на влага в гърлото. За да намокрите гърлото и да намалите дразненето, най-доброто лекарство може да бъде приемането на пара и вдишването на парната пара. Парата може да бъде взета с обикновена вода или с медикаментозна вода или с капки за нос или с медикаментозно масло като евкалиптово масло.

3. Газиране със солена вода:

Солта притежава свойствата на антибактериално действие, което спомага за разрушаването на слузта и за успокояване на гърлото чрез овлажняване на обвивката на гърлото. Слюнката се състои от дразнители, бактерии, които водят до инфекция и подуване на гърлото. Подуването се намалява от ефекта на осмоза, при който концентрацията на сол се увеличава извън клетките по време на гаргара, което прави водата от клетките да се освободи, което наистина намалява подуването. Галингът със солена вода осигурява незабавно добро облекчение. Трябва да се избягва прекомерното гасене на солена вода, тъй като може да причини сухота в устата.

4. Изпарения на парата:

Втриването на парата съдържа съставки като евкалипт и билки, които играят важна роля в потискането на назалната конгестия. Това е външен балсам за локално приложение, който се нанася около областта на гърлото, която преминава в кожата и спомага за отслабване на кашлицата. Този вид пара може да се направи в домашни условия, като се използва кокосово масло, евкалипт, розмарин и лавандулово масло или като се използва евкалиптово масло.

Виж повече: Списък на болестите на кашлицата

5. Чесън за кашлица през нощта:

Това е фарингеален демулцент, който помага за успокояване на гърлото по време на кашлица през нощта. Той идва като лечебен бонбон с различни аромати, който се разтваря в устата с по-бавен темп, като освобождава медикамента, съдържащ ментол, декстрометорфан и анестетик като бензокаин, който помага за леко вцепеняване на гърлото срещу кашлица. Той помага да се намали кашлицата чрез овлажняване на гърлото и потискане на нервния край, който предизвиква кашлица през нощта.

6. Куркума за кашлица през нощта:

Куркумата има много терапевтични стойности, като един от тях е антибактериалният ефект. Той помага да се прекъсне образуването на слуз и да се разруши растежа на бактериите. Добра чаша топла вода с една супена лъжица куркума заедно с черен пипер го заври и пие ежедневно, докато кашлицата изчезне. Друг метод може да бъде смилане на корен от куркума, което го прави като прах и консумирането му заедно с вода и мед също ще успокои гърлото от кашлица.

Виж повече: Симптоми на суха кашлица

7. Лук за кашлица през нощта:

Дишането на силните пари на лука определено ще помогне да се спре от кашлица. Използването на една чаена лъжичка сок от лук заедно с мед всеки два пъти намалява възпалението и предотвратява кашлицата.

8. Пробиотици:

Той осигурява на човешкото тяло много ползи срещу микроорганизми, в пробиотик, има щамове на бактерии, които изграждат имунната система, която се бори срещу бактериите, предизвикващи кашлица. Според последните проучвания, проведени от British Journal of Nutrition, Bifidobacterium bifidum, специфичен щам на бактерии, помага за борбата срещу настинка и грип. Киселото мляко, киселите зеленчуци са добър източник на пробиотици.

Виж повече: Лекарство за кашлица

9. Листа от мента за облекчение от нощно време Кашлица:

Листата от мента са най-полезни при лечението на кашлица при астматичен пациент. Има антибактериално и отхрачващо действие, което спомага за разграждането на храчките. Една капка екстракт от мента в хладка консумация на вода дава успокояващ и релаксиращ ефект за гърлото.

Студът и кашлицата винаги са заболяване, срещано в живота на всеки човек. Пътят към диагностицирането и лечението на основната причина е простият начин да се отървете от съня, лишавайки кашлицата. Причината може да бъде външен или вътрешен фактор. Когато студът продължи повече от седмица, препоръчва се консултация с лекари. Лекарството трябва да се избягва стриктно поради нежеланите странични ефекти. Сироп от кашлица, който има по-малка доза, може да се използва само когато някой е сигурен в медицинската си история, за да избегне някаква афилактична реакция или най-добрият начин за лечение на простия студ е чрез използване на домашни средства, които дават добро облекчение. За децата най-добре е да се консултирате с лекар преди да приложите каквито и да е лекарства.

Източник на изображения: запас на затвора 4, 8,

Гледай видеото: Die 5 Biologischen Naturgesetze - Die Dokumentation (Април 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send