Красота и мода

Техники за медитация за концентриране

Pin
Send
Share
Send


Концентрацията по време на медитация се определя като способност на ума, която се фокусира еднозначно върху един обект без препятствия. Истинската концентрация е пълно съзнание, което идва след много посветен опит и упорита работа. Това е ситуация, когато сте свободни от грехове като омраза, алчност и т.н. Тя е свободна от замърсявания и е състояние, в което вашият ум е събран, за да придобие сила и интензивност. Сега ще преминем през няколко начина да знаем как да запазим концентрацията си, докато медитираме.

Медитация за концентрация:

Какво означава "концентрация" означава:

Разбирането на термина концентрация е първото нещо, което трябва да направите. Това е осъзнаването, че трябва да отнемете ума си от много неща, за които обикновено продължавате да мислите и да почивате всичко върху един конкретен обект, визуален, звук, мантра и т.н.

Виж повече: Ежедневни медитации

На какво ще се концентрирате?

Трябва да решите на какво искате да се концентрирате. Важен е фактът, че вие ​​ставате човек, на когото се съсредоточите. Може и да не сте осъзнали, но има моменти, когато женените двойки започват да си приличат след години на брак. Хората често приличат на домашните си любимци, коли, хобита или работата, която извършват на обичайна основа.

Вижте други хора, които се концентрират:

Всеки път, когато започнете нещо ново, винаги трябва да вземете някаква експертна помощ или да наблюдавате ситуациите около хората, които ще ви помогнат да разберете как трябва да работите в нея. Докато гледате екшън във театрите, опитайте се да погледнете някой наоколо и да видите очите им. Те едва ли ще мигат и ще дишат бавно. Техните физически жестове могат да ви дадат идеята да се концентрирате по-добре.

Бъди спокоен:

Концентрацията е начин за увеличаване на вашето съзнание към космическата енергия. Колкото повече можете да получите тези видове енергии, толкова по-добре ще се почувствате. Получаването на отклонение може да разпръсне енергията, която няма да бъде използвана. Така трябва да запазите спокойствие, докато се концентрирате. Вземете дълбоко вдишване, когато се чувствате малко отклонени, това ще ви помогне да си възвърнете концентрацията.

Виж повече: Техники за релаксация за тревожност

Прекъсване:

Понякога трябва да правите почивки между медитацията. Ако медитирате дълго време, това би било важно, защото прекалено много прекалено много не би било полезно. Поемете дълбоко вдишване между тях или вземете бърза разходка и след това се върнете към прясно заредената задача. Това ще ви помогне да се съсредоточите по-добре.

Запазете раздела на дишането си:

Не спирайте дълбокото дишане или го контролирайте по време на медитация. Тя ви помага да фокусирате едно нещо в съзнанието си. Докато се концентрирате върху дишането си, ще забавите и ще разберете ума си, това е научно доказано. Вие бихте се преместили в мирно състояние на ума, но няма да сте сънливи. Когато приключите, ще се чувствате енергични и свежи.

Медитирайте в изолация:

За правилната концентрация трябва да сте посредник на място, където бихте имали много по-малко шум. Не можете да имате силен шум в заобикалящата ви среда, тъй като това никога няма да ви направи добър медитатор. Изберете подходящо място, където можете да останете спокойни за времето, докато медитирате.

Виж повече: Най-добра музика за медитация

Бъдете удобни:

Трябва да се чувствате удобно, докато медитирате. Това може да бъде голямо препятствие, тъй като докато не се чувствате комфортно, никога няма да се концентрирате. Носете губещи дрехи и не забравяйте да махнете обувките си. Опитайте се да разполагате с подходящо място, където да медитирате, йога мат или асана или стол за медитация, ако притежавате. Дръжте гърба си изправен и седнете в позита на лотоса, който е най-подходящ за това. Можете също да отидете с просто кръстосване на краката и поставяне на ръцете ви в скута.

Източник на изображения: (запас на затвора, 1,4,7) 2, 3, 5, 6, 8.

Гледай видеото: Как правильно медитировать - концентрация на дыхании, самая универсальная техника медитации. (Юли 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send