Красота и мода

Как да контролираме загубата на коса поради стрес

Pin
Send
Share
Send


Хроничният стрес е основна причина за изтъняване на косата. Има доказани факти, че как това може да повлияе на здравето на човека и след това да причини изтъняване. По-долу са изложени фактите, поради които това може да доведе до отслабване на корените, което води до частична алопеция.

Как да въздействаме върху стреса върху тялото:

1. Тези дни работните процедури са много забързани и често това оказва влияние върху тялото. Това може да причини нередовно работно време, поради което жлезите в тялото може да не функционират правилно. Друга причина е, че нивото на този натиск е много трудно да се управлява поради постоянния натиск на работа.

2. В тази ситуация, хормонът на стреса, който също е известен като кортизол, започва да функционира неправилно и може да увреди останалата работа на тялото като правилен метаболизъм, абсорбция на хранителни вещества от храната, която човек приема. , тогава ефектите са неблагоприятни. Също така липсата на сън е друг фактор, който се дължи на прекомерното работно налягане или друго заболяване, което може да причини неправилна диета или други проблеми. Следователно те трябва да бъдат взети под внимание.

Как да контролираме загубата на коса поради стрес:

По-долу са посочени средствата, които човек може да направи, за да предотврати изтъняването на косата.

1. Подходящо време за сън:

Трябва да се избягва разсейването и шумната среда. Това е свързано с причиняване на безсъние с течение на времето и това може да бъде много проблематично за здравето на човека. Трябва да има подходящо време за човек да спи. Да останеш буден през нощта е една от основните причини. Хората имат зает график и затова много хора обичат да работят в нередовни часове на деня и затова нямат подходящо време за почивка.

Виж повече: Може ли пърхот да причини падане на косата

Това е едно от основните отклонения, което може да доведе до редица проблеми и следователно това трябва да се избягва. Слушането на успокояваща музика или други бавни мелодии, които спомагат за успокояване на ума, също могат да бъдат изпробвани. Това обаче не бива да бъде някаква поп или рок музика, която може да доведе до още по-голямо разсейване. Следователно те са нещо, което трябва да се поддържа като обичаен навик. Следователно всеки ден трябва да има подходящо време, което следва дадено лице, и това трябва да се поддържа като рутина, за да се види, че няма нередности в това, така че проблемът с безпокойството да не се повтори отново.

2. Практикуване на йога:

Това е добре позната техника, която е изпробвана от много здравни инструктори, които твърдят, че това успокоява тялото. Това може да подобри цялостното функциониране на организма. Това също може да успокои ума и да увеличи кръвообращението. Наред с това асаните могат да бъдат изпробвани, което също може да помогне за успокояване на ума до известна степен. Разтягането на тялото може да помогне за отпускане на мускулите, които също могат да отделят известна умора.

Вижте още статия: Дали високото кръвно налягане причинява загуба на коса

3. Гледане на филми и слушане на музика:

Ако човек слуша своята любима музика, която има успокояващ ефект, тя може да помогне за успокояване на тялото. Те са добри за отпускане на умората. Филмите, които могат да имат добър ефект върху ума, също могат да бъдат изпробвани.

4. Здравно консултиране:

Ако всички други опции не работят в полза на освобождаване на стреса, човек може да се консултира със сертифициран медицински съветник, който може да даде някои други полезни техники в това отношение или да предложи някои подходящи лекарства, които могат да помогнат в борбата с този проблем. Човек може да се консултира с лекарите за по-нататъшно подобряване на растежа на косата с добавки или други витамини. Терапиите могат да бъдат взети и редовните масажи или спа терапии също могат да помогнат в този процес.

Вижте още статия: Дали изпотяване причинява загуба на коса

Източник на изображението: Shutterstock

Гледай видеото: Food as Medicine: Preventing and Treating the Most Common Diseases with Diet (Ноември 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send