Йога

Sasakasana (заек Поза) - Как да направим и ползи

Pin
Send
Share
Send


Sasakasana се счита за перфектна поза за йога за облекчаване на стреса и депресията. Тази асана е много ефективна за хора, страдащи от сърдечни проблеми. Тази поза на йога съживява тялото от сърцевината и ви прави здрави и годни отвътре. Според експерти, това е най-доброто упражнение по йога, за да се отървете от корема мазнини.

Думата Сасаксана произлиза от санскритската дума „Сасака“, която означава „заек“, а думата „асана“ означава „позиция или позиция“. Това упражнение е моментна техника за премахване на стрес, за да се отървете от излишния стрес, който тялото ви е изпитало. Ако мислите, че йога може незабавно да премахне стреса, тогава не грешите. Сасакасана е правилната поза на йога за вас.

Тази поза помага и на гръбначния стълб, като я удължава и укрепва. Sasangasana ще направи тялото ви готово да поддържа и да се бори с всякакви външни и вътрешни щети като болести и болки. Тази поза на йога ще ви даде силата да натрупвате бойните елементи в тялото си и да ви помогне да се борите срещу болестите.

Според експерти тази йога поза трябва да се извършва всяка сутрин. Затова се събудете, мийте зъбите си и се пригответе за изпълнение на най-добрата йога поза винаги. Извършването на тази поза за два-три пъти ще направи тялото ви свободно от стрес. Никога не извършвайте тази поза веднага след закуска или обяд. Ако сте имали храна, след това изчакайте поне 5 или 6 часа преди извършване на това упражнение по йога.

Как да правим Sasakasana:

Ето как ще трябва да изпълнявате позата на Сасакасана йога.

Първо, преди да скочите директно в тази поза, ще трябва да научите друга йога поза, наречена Ваджрасана.

  • За да изпълните Ваджрасана, сгънете краката и сложете тогава под бедрата.
  • Пръстите трябва да докосват бедрата и палците на двата крака да се допират.
  • Дръжте гърба, шията и главата си правилно и дръжте ръцете си на коленете отпред.

Сега, когато свършихме с Ваджрасана, можем да продължим към Сасакасана. Това всъщност е удължената версия на предишната йога позиция (Vajrasana).

  • Повдигнете ръцете си и продължете да вдишвате.
  • Сега се наведе напред бавно, докато издишваш.
  • В същото време протегнете ръцете напред и задръжте тогава на земята.
  • Използвай челото, за да се докоснеш до земята и да я оставиш за известно време.
  • Поддържайте цялото това положение за известно време и след известно време се върнете в първоначалното си състояние.

Виж повече: Samasthiti Асана

Ползи от Sasakasana:

Това е най-добрият начин за облекчаване на психичното дразнене, депресия и прекомерен стрес. Поддържането на спокойствие на ума си винаги е много необходимо и Сасаксана ви помага да го направите. За постигане на правилни и ефективни резултати, изпълнявайте тази поза за по-дълги периоди от време. След като направите това упражнение, вашият ум ще стане спокоен и съчинен.

Сасангасана представя истинската концепция за йога, която ви свързва със себе си. Тази поза също стимулира ендокринната и имунната системи. Децата, които все още растат, могат да практикуват тази поза, тъй като ще ги направят по-високи, като удължават и укрепват гръбнака.

Тя ще масажира сърцето; осигуряват сила на бъбреците, черния дроб и червата. Хората, страдащи от психични заболявания и гняв, ще открият, че това упражнение е полезно за тях. Sasakasana укрепва матката и елиминира мазнините от бедрата, кръста и др.

Виж повече: Paryankasana Ползи и йога Parsvottanasana

Снимки Източник: Shutterstock.

Pin
Send
Share
Send